ÍNDEX DE RECEPTES

13 de maig del 2010

CALAMARSETS AMB MONGETES DE SANTA PAU

Aquesta recepta la va fer el cuiner Sergio Fernández, al programa Cocinamos contigo, de Canal Cocina. Va explicar que és una tapa típica del bar Pinotxo, que el trobem al mercat de la Boqueria. Jo he fet el que he pogut, em queda anar a provar-la in situ... i comparar (encara que tota comparació és odiosa...).
El resultat va ser del tot satisfactori, ens va agradar molt i és ben fàcil de fer!

CALAMARSETS AMB MONGETES DE SANTA PAU

Ingredients

- Calamarsets (chipirons)
- Mongetes de Santa Pau
- Alls tendres
- Sal i pebre

Netegem bé els calamarsets, si són petits, com en el meu cas, només cal treure’n la ploma interior i passar-los per sota l’aigua , escorre’ls bé.
Netejar la part exterior dels alls tendres i tallar-los a rodanxetes, tampoc cal que sigui molt petit, i els posem en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva., a foc baix perquè no es cremin. Hi afegim els calamarsets, salpebrem, donem unes voltes i seguidament hi incorporem les mongetes de Santa Pau, remenem perquè quedi tot ben integrat i ja ho tenim a punt de servir.
Podem decorar el plat amb una mica de julivert o cebollí picat ben petit. ( jo amb les presses me'l vaig deixar... al platet, picadet...)
Bon profit!!

13 comentaris:

  1. Teresa,
    Aquest plat l'he fet varies vegades i sempre ha agradat molt.
    Tant pot ser un petit entrant, una tapa, com un plat per sí sol.
    Tenen molt bona pinta.

    Salut.

    ResponElimina
  2. Cara'm! m'has fet venir gana de cop.

    A mi les mongetes de santa pau m'encanten, i això que sóc de la terra de les mongetes del ganxet!
    Aquest plat no el coneixia, però el provaré aviat, fa molt bona pinta de debó!

    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. I tant que seria bó, amb els ingredients que porta!
    Les fotos t'han quedat ben xulas, també!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. És un mar i muntanya excel·lent, tan com a tapa com de primer plat ha de ser deliciós. I segur que igual de bo que l'original... ;)

    ResponElimina
  5. Com diu Els fogons del pare, tant pot ser com a plat, tapa o entrant, jo vaig fer una tapa, com la del guacamole, per l'aperitiu del diumenge, que a cas no pot faltar cap dia de festa! som vermuteros!
    Petó

    ResponElimina
  6. HOLA TERESA, GUAPA TU

    QUE BO, M´ENCANTA AQUEST PLAT, ENCARE QUE JO EL FAIG AMB MONGETES DEL GANXET, ( SON LES D´AQUI ,,,JE,JE) I COM QUE A CASA EN SEMBREN...

    LES DE SANTA PAU TAMBÉ M´AGRADEN

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  7. Susanna, les mongetes del ganxet estan molt bones! i si les tens de collita pròpia encara més! ja m'agradaria...
    petó

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta Teresa, no saps com ens agraden les mongetes de Santa Pau. T'ha quedat molt bé. Me n'apunto la recepta.
    Una abraçada i fins la propera.

    ResponElimina
  9. Que pinta tan rica!!!
    Iras el sábado al cursillo del Museu de la Xocolata?

    ResponElimina
  10. Les mongetes de Santa Pau són les meves preferides...i amb els calamarsets han de ser divines!

    ResponElimina
  11. Que rico este plato! te he encontrado a través del hemc, me quedo con la dirección de tu cocina y me hago seguidora así ya no te pierdo;)

    Voy a pasearme por aquí

    Besitos

    ResponElimina
  12. Teresa, quines ganes de menjar calamarsets m'has fet venir!! T'ha quedat un plat fantàstic! D'aquells que tant trobo a faltar. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  13. jo em conformo amb una tapeta a mig matí... segur que la resta del dia es veu amb uns altres ulls...
    Una abraçada

    ResponElimina