ÍNDEX DE RECEPTES

20 de maig del 2010

PLUM CAKE DE XOCOLATA I NOUS

Aquest cap de setmana no tenia massa temps de fer a la cuina i remenant receptes, aquesta en concret es de la xocolata Nestlé Postres,  vaig trobar la d’aquest plum cake, fàcil de fer i amb ingredients que no poden faltar al rebost, xocolata, farina, sucre... Va quedar molt bo, esponjós i humit, trobant de tant en tant un trosset de nou més consistent. Acompanyant un cafè amb llet per esmorzar, un trosset amb el cafè desprès de dinar, o en qualsevol moment... ha estat un plaer!


PLUM CAKE DE XOCOLATA AMB NOUS

Ingredients:

150 g de xocolata Postres Nestlé (6 barretes)
100 g de mantega
100 g de sucre llustre
100 g de nous
75 g de farina
4 ous

Preparació

En un bol posem els rovells i el sucre i batem bé fins que tinguem una crema blanquinosa, han de doblar el seu volum.
En un altre bol posem la xocolata tallada a trossos petits i la mantega i fonem al bany maria o al microones. Ho incorporem a la crema de rovells.
Barregem les nous trencades (trossos grans) amb la farina (d'aquesta manera, enfarinades, no baixaran cap al fons del cake) i ho anem incorporant a la barreja de rovells i xocolata.
Muntem les clares d’ou, amb un pessic de sal, ben fortes, i, a poc a poc, les anem integrant amb la barreja anterior, amb una espàtula i amb moviments suaus, perquè no perdin volum.
Aboquem la barreja en un motlle rectangular, que haurem engreixat, i coem a 180º, durant uns 35-40 minuts (per saber si el tenim cuit el punxem amb una agulla o palillo, si surt net serà senyal que és cuit) .
Deixem refredar i desemmotllem.

10 comentaris:

  1. M'encanten els plumcakes, són ideals per fer un bon esmorzar. Aquest no porta gens de llevat, oi?

    ResponElimina
  2. Gemma, si que en són de bons! aquest no porta gens de llevat, i va pujar molt, em sembla que dels que he fet, el que més.
    petó

    ResponElimina
  3. Qué bó!!!!!
    I tant que ens queden més macos que aquells!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Es veu preciós a la foto, i ben pujat del centre, com a mi m'agrada!

    ResponElimina
  5. UYYYY! que tentación! me dan unas ganas de cogerlo enterito y no parar jajaj es que no puede ser!

    Besitos

    ResponElimina
  6. Teresa, és com una barreja de plumcake i brownie, no? Ho dic per la barreja de forma i ingredients. ;) Boníssim! Aquest és dels meus. :D
    Petons!
    PD: Me n'alegro que us hagi agradat tant el pastís! :)

    ResponElimina
  7. Un tall d'aquests cake de nous i xocolata amb un café amb llet = a un esmorçar de "luju" !!
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Jo me'l guardo per a mitja tarda, amb una bona tassa de "tea"!!!. M'encanten els plum-cakes!

    ResponElimina
  9. Muy buena pinta, para hincarle el diente ya!!

    ResponElimina
  10. Hola Teresa! Avui he fet la teva recepta del plum cake de xocolata i ha quedat boníssim! Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina