L’esmorzar del cap de setmana passat el vam acompanyar, al igual que algun cafetó, amb aquest rosco, coca o no se ben bé com dir-li. La recepta la vaig veure al bloc http://horneandoalgo.blogspot.com/. La companya del bloc ens ho presenta en petits budincitos , individuals, i coberts amb una glassa, jo vaig fer-ne un de gran, no tinc motlles petits i en lloc de la glassa vaig aprofitar una mica de cobertura de xocolata que m’havia sobrat del pastís dels 60 anyets.
Queda un pa de pessic molt esponjós, i amb un bon gustet de llimona!
Les quantitats dels ingredients venien donades amb mesura de tasses, una tassa vaig mirar i equival a 115 g, us poso les mesures en grams, que sempre serà més exacte.
ROSCO DE LLIMONA
Ingredients:
175 g de farina (de rebosteria)
1/2 cullerada (de postre) de llevat (Royal)
1/4 culleradeta de sal (cullera de cafè)
115 g de sucre
200 g de mantega
3 ous (lleugerament batuts)
1 llimona, el suc i la pell ratllada
Preparació
Hem de tenir tots els ingredients a temperatura ambient (molt important)
En un bol batem la mantega, afegim el sucre i continuem batent fins que tinguem una barreja cremosa. Afegim els ous un a un i batem bé fins que s’hagin incorporat. A continuació incorporem el suc i la ratlladura de llimona, i seguim amb els ingredients secs, barregem només fins que s’hagin integrat.
Engreixem i enfarinem el motlle, aboquem la massa (queda bastant espessa) i repartim, donem uns copets perquè quedi mes repartida. No us preocupeu, un cop la posem al forn, es fa més líquida i queda més uniforme.
Coem a 180º, durant uns 20-25 minuts (punxem per comprovar-ho).
Forn preescalfat.
Deixem refredar i desemmotllem.
Decorem al nostre gust
Mmmm...... ideal per esmorzar de cap de setmana!
ResponEliminaAmb el gustet de llimona i la xocolata per sobre ha de ser boníssim!
Hola Gemma! si que estava bo, però em vaig haver de reprimir una mica, bastant..., aquestes dietes...
ResponEliminapetó
Muy buena pinta, a mí como buena murciana me encanta el limón
ResponEliminaSe ve muy rico! para un buen desayuno seguro que es un placer!
ResponEliminaBesitos
Ha de ser molt bo aquest rosco. Com cuides la familia , Teresa. Una besada ben forta
ResponEliminaNo se si agafar aquest de llimona o el de xocolata ..... quina salibera... encara no he sopat.
ResponEliminaPetons
Un rosco ideal, ara que comença el cap de setmana, de llimona i xocolata Ummm.
ResponEliminaPetons
an
Quina textura més suculenta: una preciositat amb la xocolata per sobre! Petons
ResponElimina