ÍNDEX DE RECEPTES

15 de juny del 2010

CEBA CARAMEL·LITZADA

Aquesta ceba caramelitzada va lligar molt bé com a acompanyament del pastís de carn, juntament amb una patata bullida sencera i amb pell, i oberta amb les mans. Tot i que és molt fàcil  fer-la, s'ha de vigilar, i no traure-li l'ull mentre la fem!

CEBA CARAMEL·LITZADA

Ingredients

500 g de cebes
50 g de mantega
75 g de sucre moreno de canya
Un rajolí d'aigua

Preparació

En una paella posem tots els ingredients, la ceba tallada en juliana. Deixem coure fins que estigui d'un color ros, marró fosc. Primer traurà l'aigua pròpia de la ceba, però poc a poc s'anirà evaporant i alhora caramel·litzant i enfosquint.
Coem a foc baix. Remenem sovint.

11 comentaris:

  1. La ceba cuita és LA meravella més gran de la cuina.A mi em fa venir salivera de veure aquesta foto...prenc nota per fer-la ara mateix!A reveure!

    ResponElimina
  2. Molt bona Teresa, l'únic secret és fer-la com més a poc a poc, millor.
    És també un excel·lent acompanyament per a peixos blancs cuïts al vapor.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. La ceba caramel•litzada pot acompanyar molts plats, i quan en prepares en pots fer per varies vegades, dons si la congeles queda molt be.
    Petons

    ResponElimina
  4. T'ha quedat genial, me'n van regalar un pot i quan se m'acabi penso provar la teva manera de fer-la!

    ResponElimina
  5. Tengo que probar tu receta, se ve estupenda ;)

    ResponElimina
  6. És tan fàcil de fer, que això de guardar-la pot estar bé, amb peix no he provat però segur que lliga molt bé. Encara que penso que no se'n pot abusar, si se'n menja molt sovint pot arribar a cansar, ho dic per la dolçor...però bé, com dieu està molt bona! petons!

    ResponElimina
  7. Hola Teresa,

    Des de fa un mes que he descobert el teu blog i tens receptes molt interessants.

    Només una petita cosa, a la recepta de ceba caramel·litzada en els ingredients poses "500 Kg de cebes", crec que hi ha un petit error perquè són moltes cebes!! A banda d'això, és una molt bona idea per acompanyar alguns plats i a més és ben senzill de fer

    Gràcies i fins una altra

    ResponElimina
  8. Ariadna, encara que et sembli molta ceba, després et quede un no res... les quantitats són aquestes. Prova-ho, queda molt bona! Gràcies per visitar el bloc!
    abraçada!

    ResponElimina
  9. Ariadna!!! tens raó... fins que no h'he contestat... no he caigut amb la quantitat que havia posat!!! doncs si que són quilos, si!!! volia dir 500 g= 1/2 kg!!!! gràcies ja ho he rectificat!

    ResponElimina
  10. Ahir vaig fer aquesta recepta teva i va quedar espectacular!! Gràcies!!

    ResponElimina
  11. Cuina amb el papa23/6/17 13:37

    Moltes gràcies per la teva recepta, l'acabem de provar i està deliciosa!!!

    ResponElimina