ÍNDEX DE RECEPTES

13 d’agost del 2010

MAGDALENES (Xavier Barriga)


Aquests dies hem pogut veure en diferents blocs (m’agrada cuinar, cuinant...) les magdalenes Xavier Barriga , TURRIS, gran forner que ja compta amb tres botigues Turris a Barcelona. Així que me n’han fet venir ganes i ahir vaig fer-les, encara que és de les coses que se’m resisteixen, no acabo de trobar, o no m’acaben de quedar del tot com jo voldria, tot i que sempre queden molt bones, ni punt de comparació amb les millors que puguem trobar de les industrials. Però bé, estaven molt bones i la segona tongada va sortir prou acceptable visualment... i de gust excel•lent! Aquest matí, amb la fresqueta que fa, acompanyades d'un cafetó han anat que ni pintades!

Amb aquesta recepta us deixem fins d’aquí uns dies, comencem la segona tanda de vacances! Això si, la nostra cuina continuarà funcionant! I si no sabeu que fer..., us podeu arribar fins a Isona, hi sereu ben rebuts!

Ens tornem a trobar al setembre ! Que acabeu de passar bon estiu !


MAGDALENES (recepta Xavier Barriga)
Ingredients
- 125 g d’ou (jo vaig posar 2 de mida mitjana)
- 175 g de sucre
- 60 ml de llet
- 190 d’oli de girasol
- 210 g de farina de rebosteria
- 2 culleradetes de mel (opcional)
- 5 g de llevat (Royal)
- Un polsim de sal
- Pell ratllada de llimona o taronja
Preparació
Amb el batedor elèctric, batem els ous amb el sucre fins que estiguin ben escumosos, afegim la llet, la mel i a continuació l’oli, que l’anirem incorporant poc a poc en forma de fil. A banda barregem la farina amb el llevat i la sal, i l’incorporem de mica en mica a la barreja anterior, al final aromatitzem amb la pell de llimona o taronja (si ens agrada, també amb canyella, vainilla...). Acabem de batre amb una velocitat més ràpida durant 3 minuts.
Tapem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera durant una hora (jo la vaig deixar fins l’endemà).

Amb una cullera o bé amb una mànega repartim la massa a les càpsules de paper (que les posarem dins d’una flamera o motlles especials), les omplim ¾ parts, i si ens agrada posem una mica de sucre pel damunt.
Coem a 180º, amb el forn preescalfat

11 comentaris:

  1. Delicioses, que paseu unes bones vacances :)

    ResponElimina
  2. Buenísimas, verdad? A mi tambien me gustaron mucho, en la receta hablas de poner la miel pero en los ingredientes no la has puesto.

    ResponElimina
  3. T'han quedat molt maques!!!! jo la primera vegada que las vaig fer van ser un fiasco, vaig tornar a provar i van sortir molt bé.
    Bones vacances, guapa!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Tothom diu meravelles d'aquestes receptes, així que les hauré de provar!
    Bones vacances!

    ResponElimina
  5. aquestes magdalenes tenen una pinta impresionant de debó!

    t'han quedat molt i molt bé :)

    gràcies per compartir la recepta :)

    salutacions

    ResponElimina
  6. Definitivament, ens acabes de convèncer a fer aquesta recepta d'en Barriga, t'han quedat absolutament espectacular!

    ResponElimina
  7. T'han quedat sensacionals. la recepta del Xavier Barriga està triomfant!
    Bones vacances i fins a la tornada!

    ResponElimina
  8. Espero que passis molt bones vacances.
    Aquestes magdalenes tenen molt bona pinta. Aquesta setmana publicaré el pastís d' albercocs que ens va agradar molt.
    Ja he vist el teu mil fulles de carbaçó, t' ha quedat molt bé, gràcies per anomenar-me.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Unas magdalenas estupendas, que por cierto tengo el libro y aun no las he hecho, te han quedado genial qeu subida, la caja la tengo igual aunque las galletas no nos las hemos comido todas ajjaajajajaa.
    Disfruta de las vacaciones y nos vemos en septimebre guapa.
    patonets

    ResponElimina
  10. A mí con las madalenas me seducís sin remedio. Me llevo una.

    ResponElimina
  11. Les Madalenes son Genials, però el que no entenc que preferiu posar oli de gira-sol encontres de l'oli d'oliva que és més sà. Proveu-ho

    ResponElimina