ÍNDEX DE RECEPTES

10 d’agost del 2010

MELMELADA DE PRÉSSEC


Dissabte vaig anar al mercat i la Juanita, pagesa de Sant Climent de Ll. a qui compro les verdures i fruita de temporada, que la tenen boníssima, les cireres una joia!, tenia préssec de vinya petitons a molt bon preu, i vaig aprofitar per a fer la primera tongada de melmelada. Normalment, la de préssec la faig a Isona, ara a l'agost. També aprofito per fer el préssec en almívar, que queda boníssim! i a l'hivern agraeixes d'haver-ne fet. Si voleu fer-ne, la recepta la trobareu AQUÍ
MELMELADA DE PRÈSSEC

Ingredients
- 1 kg de prèssecs
- 1/2 kg de sucre (jo vaig posar-ne 450g x kg)
- suc d'una llimona
 Preparació
Pelem els prèssecs, els tallem a trossos petits, els pesem i aboquem en una cassola (de fang o ferro colat) amb el sucre, (la meitat del pes del prèssec), i el suc de llimona. Deixem macerar, unes dues hores, si és més no passa res. Veureu que el sucre es desfà i el préssec va deixant tot el seu suc. Coem a foc baixet durant una hora i quart, fins que tinguem la textura de melmelada que ens agradi. Jo quan fa uns 3/4 d'hora que cou, el prèssec està transparent, el trituro una mica, més o menys triturat, dependrà si us agrada trobar trossets o no. Quan ja la tenim al punt, penseu que un cop freda espesseix més, apaguem el foc i anem omplint els pots, que ja haurem fet bullir prèviament. Tapem bé i tornem a fer bullir coberts d'aigua, uns deu minuts, d'aquesta manera farem el buit; jo sempre ho faig, però també es pot estalviar aquest pas i possar els pots un cop plens i tapats cap per baixl, i deixar que es refredin.

8 comentaris:

  1. que buenas las mermeladas, fáciles y una manera excelente de conservar la fruta de temporada. Se ve que te quedó un colorcillo estupendo, y me imagino el sabor ummmm. Bicos

    ResponElimina
  2. Sensacional, jo tinc la sort de no necessitar fer melmelades perque me les donen durant l'any...fa anys que no m'hi poso!! :)

    ResponElimina
  3. Maria, hacer mermeladas necesita su tiempo pero es de lo mas fácil, me gusta hacerlas y tambien comerlas! aunque gran parte las voy regalando durante el año!
    Starbase, quina sort que te les donin...La meva mare també era de fer melmelades i quan anaves a casa en marxaves sortida de tot!
    Que tingueu bon dia1

    ResponElimina
  4. Quina pinta més meravellosa que fan aquestes confitures casolanes, i que ben presentades amb l'etiqueteta corresponent. Noia, una meravella!!

    ResponElimina
  5. Vermells,es fa el que es pot i sempre aprenem, que vosaltres sou bons mestres!
    petó

    ResponElimina
  6. Teresa,

    Acabo de fer (i de tastar!) la melmelada que vaig fer ahir seguint la teva recepta. M'ha quedat fantàstica, i això que no és de les que més m'agraden. Pots veure-ho aquí: http://pimpampa.blogspot.com.es/2012/08/melmelada-de-pressec.html

    ResponElimina
  7. Bon dia, tinc una pregunta
    ¿ també es pot fer en una cassola de acer inoxidable ? ho pregunto perquè jo tinc placa de inducció .
    Moltes gracies

    ResponElimina
  8. Si els préssecs estan verds es pot fer igualment la mermelada?

    ResponElimina