ÍNDEX DE RECEPTES

4 d’agost del 2010

SAMFAINA

La samfaina és un molt bon acompanyant de carns, peix, i fins i tot queda molt bona amb uns ous ferrats! A banda, és un plat d’aprofitament de tot allò que de vegades acumulem pel calaix de la nevera, una mica de tot però res... un pebrot, uns trosset d’això que n’he fet servir per a un sofregit, mitja ceba....

Ara estem en plena temporada i és quan són més bons tots aquest productes de l’hort, pebrots, albergínies, carbassó... i val la pena passar una estoneta tallant... que és el més entretingut, per tenir-ne un bon bol preparat a la nevera per a acompanyar o completar qualsevol plat!
Espero que us agradi i la proveu!


SAMFAINA

Ingredients
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba tendra
- 1 carbassó (petit) (la samfaina pròpiment no en porta, però en tenia un trosset...)
- ½ kg de tomàquet (fregit, casolà millor, si no en tenim el comprem bo!)
- Oli
- Sal i pebre
Preparació
Ho ren tot molt bé, als pebrots els traiem la cua i les llavors, i anem tallant tots els ingredients a daus, més o menys iguals.
En una paella posem oli i anem posem els ingredients, per ordre de duresa, és a dir, comencem a sofregir una mica, primer el pebrot, seguim amb la ceba, després el carbassó, l’albergínia, salpebrem, deixem a foc suau i remenem amb compte de no aixafar massa les verdures, perquè no ens quedi una pasta, i quan ja tenim aquestes verdures ben toves, jo escorro les verdures una mica per traure l’excés d’oli que hi pugui haver. Tornem les verdures a la paella i hi afegim el tomàquet, que com ja està fregit, només caldrà donar unes voltes a tot plegat perquè quedi amalgamat, deixar uns minuts fent xup xup.
Deixem refredar i guardem en una bol tapat a la nevera.

13 comentaris:

  1. La samfaina es un bon acompanyament per molts plats, t' ha quedat molt bé.
    Ja tinc la melmelada de llimona en marxa i unes ganes de tastar-la...
    Petons.

    ResponElimina
  2. Teresa,
    Tens tota la raó tan pel que fa a la gran versatilitat de la samfaina com a l'aprofitament de productes.
    A mi sempre em ve de gust.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  3. Ja veuràs com no tens problemes! que et quedi molt bona!!!
    petó

    ResponElimina
  4. Caram, Teresa, ara a l'estiu és ideal fer aquest plat!

    Fa una pinta!!!

    ResponElimina
  5. Manel, intento deixar-te un comentari al bloc però em dona problemes, res, et deia que quina combinació ens has fet! el contrast del formatge i el vermut blanc amb el lluç s'haurà de provar!

    Hola Xavier, tenir aquest plats preparats, a punt per quan arribes de treballar, de la platja, de la piscina... s'agraeix!
    que tingueu molt bon dia!

    ResponElimina
  6. Teresa, qué bona la samfaina!!! amb qualsevol cosa o sola, com tu dius amb un ou!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Mmmm què bona és la samfaina, m´agrada tan que me la menjo sola ;) petonets

    ResponElimina
  8. Con estas fotos, dan ganas de comerla. Muy rica.
    Muxus

    ResponElimina
  9. La samfaina la faig més de cara als hiverns, i en canvi tens raó que ara és la millor època de pebrots i tomàquets! Aquesta contradicció l'haurè de resoldre, oi? :)

    ResponElimina
  10. Jo a l'estiu en faig molt sovint, perquè penso que és quan és més bona, perquè tots els productes són de temporada.
    A l'hivern no hi poso carbassons però a l'estiu sí, perquè són molt tendres.
    Li poso força oli perquè l'albergínia en necessita molt, però després no el trec perquè així es conserva bé més dies a la nevera.
    A una filla meva li agrada tant que se la menja sola, sense acompanyament!

    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Hola Margarida!saps com me la menjaré avui? amb pastaQ tenia un culet de macarrons negres, em sembla que són de sèpia, dons barrejadet amb ells! espero que estigui bo l'invent! petó

    Starbase, tenim la sort que avui en dia tenin de tot i sempre, per sort! però els productes de l'hort, gustosos com els de temporada, no n'hi ha! ja m'agradaria tenir un hortet...! petó

    Patricia, si no la has probado hazla, seguro que os gusta y nos saca de un apurillo tenerla preparada. Encima de una tostada, con un poco de queso de cabra por encima.... y a disfrutar! besos!

    Mª José, si que ne's de bona! próva com dic a la Patricia... veuràs! petó

    Que tingueu molt bon dia!

    ResponElimina
  12. La síntesi de l'estiu en una cassola!!! Que bona que arriba a ser!

    ResponElimina
  13. Si, jo he utilitzat aquesta recepta de samfaina per acompanyar diversos plats, generalment la faig en una sarten de titanio però he sentit que també es pot fer en olla exprés, és així? Gràcies. Salutacions!

    ResponElimina