ÍNDEX DE RECEPTES

22 de desembre del 2010

TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA AMB FRUITS SECS

L’altra recepta de torró que vam fer al Museu de la xocolata és aquesta. És molt fàcil de fer i si us agrada més amb xocolata negra o llet, només cal seguir les mateixes proporcions i passos.

En lloc de fruits secs queda molt bo amb fruites confitades, taronja, figues, orellanes d’albercoc, o bé combinar les dues coses, que unes quantes calories més ja no vindran d’aquí... ! ah!, en aquest hi vam posar un grapadet d’arròs inflat (crispis)
Amb aquesta recepta participo a l’ HEMC 49, que n’és amfitriona la Núria de Petita cuina, i en ha proposat un especial per Nadal.
hemc 49 - navidad
TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA AMB FRUITS SECS
Ingredients
- 300 g de cobertura de xocolata blanca
- 100 g de fruits secs (ametlla, avellana, festucs pinyons...)
- Taronja confitada per a decorar
Preparació
Desfem la xocolata en un bany maria calent, quan ja està desfeta, hem de temperar-la, per a fer-ho, fem un bany maria invertit, es a dir, amb aigua i gel en un bol hi refredem la xocolata. Remenem mentre es va refredant. L’hem de tenir a uns 35º. Si no tenim termòmetre, ho fem d’aquesta manera: amb una cullereta ens en posem una mica al llavi, si no notem l’escalfor, la tenim al punt per barrejar-la amb els fruits secs o fruites. Aquesta barreja l’aboquem en el motlle, fent pressió perquè no quedin forats pel mig. Donem també uns copets al motlle damunt l taula perquè quedi ben repartida la barreja.
A partir d’aquí ja tenim el torró preparat, només ens cal esperar a que refredi, perquè cristal•litzi una altra vegada la xocolata, desemmotllem i si no l’hem de gastar de seguida, l’emboliquem amb paper de forn o film.
No cal guardar-lo a la nevera, però si en un lloc fresc.

9 comentaris:

  1. Original i boníssim!!! me'n faria un tallet i un altre.... i un altre....
    Bon Nadal! ;)

    ResponElimina
  2. Me gusta mucho la receta y te ha quedado de mostrador de pastiseria
    Bon Nadal
    Miquel

    ResponElimina
  3. Quin torró!!!! t'ha quedat fantàstic!! i amb xocolata blanc.... m'encanta!
    Et desitjo un molt Bon Nadal!!!
    Un petó enorme

    ResponElimina
  4. Aquest torró és una hermosura!Em sembla que el posaré a la taula de Nadal!

    ResponElimina
  5. Sembla de pastisseria i tot!, t'ha quedat estupendament bé!!! mmmmm jo en vull un tallet!!!! :)
    Petonets

    ResponElimina
  6. Què maco!!!! l'any pasat ja vam fer aquest torró i és boníssim!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Que bo noia!!!!

    M'encanta la xocolata blanca, i en turró ha de ser bonísim, quina recepta mes bona.

    Gracies per participar i que tinguis bones festes!

    ResponElimina
  8. Este turrón promete, lleva unos ingredientes muy suculentos jejeje...
    Feliz 2011!!
    Besos

    ResponElimina
  9. Quin torró més bo, potser encara m´animaré per reis...un petonet i bon any nou!!!

    ResponElimina