ÍNDEX DE RECEPTES

16 de desembre del 2010

TRUITA D'ENCIAM I CEBA

No n’havia fet mai, ni tampoc l’havia provat!!, només n’havia sentit l’oloreta... Un dia que vaig anar a casa la tieta Teresa, d’Isona. Em va explicar de què era aquella olor, i no m’ho podia creure! Truita d’enciam i ceba????, doncs si!. Quina manera més bona d’aprofitar les fulles més verdes de l’enciam! Ben cert el que hem dit moltes vegades, de truites se’n pot fer de tot! I que bones queden sempre!
Abans d’ahir vaig comprar un enciam, maravilla, era enorme! I quan l’estava netejant vaig pensar que podria aprofitar les fulles no tan blanques i provar la truita... i així va ser, ahir per sopar la vaig fer i, companys, quina truita!!! Tal com diu la meva tieta, exquisida!!! Us recomano que la proveu !
TRUITA D’ENCIAM I CEBA
Ingredients
- Fulles d’enciam (les no tant blanques, però tampoc les primeres tant verdes i lletges...)
- Dos cebes de figueres (que són més dolcetes) (mitjanes)
- 3 ous
- Sal
Preparació
Quan triem l’enciam, un cop hem tret les fulles exteriors més lletges, agafem les fulles verdes, que són igual de tendres que la part més blanca i les rentem molt bé, les deixem escórrer.
En una olla posem aigua a bullir, quan bulli hi aboquem l’enciam, i quan torni a arrencar el bull deixem uns tres- quatre minuts. Aboquem en un escorredor i refredem amb aigua per parar la cocció i ens quedi el color més verd (com que ara surt ben freda de l’aixeta, posem l’escorredor sota mateix de l’aigua ),.
En una paella posem una mica d’oli, hi posem la ceba tallada en juliana, salem una mica i deixem que es vagi fregint, a foc baix, fins que estigui ben rosseta. Hi afegim l’enciam, que haurem tallat una mica, com està cuit anirà més bé fer-ho amb tisores, donem unes voltes, deixem coure uns 5 minuts, provem per si faltés sal i ja ho tindrem a punt per a fer la truita.      

25 comentaris:

  1. Aquesta la tinc que probar, fins açi em arriba l'oloreta.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Ja amb ceba no la he fet (només amb l'enciam sí i em va resultar curiosament... gustosa! :D )

    Si es que de tot en podem fer truita!! :)

    ResponElimina
  3. Ves per on, aquesta no l'he provada. Ara, la truita que més m'agrada és amb albergínia. Em torna boja! Hauré de fer aquesta amb enciam, és una mescla molt interessant!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Teresa, l'olor de la ceba fregideta, dolceta... fa molt bona olor!
    Starbase, prova-la amb la ceba, està super! Els ous són agraits!!
    Marina, prova-la que segur que t'agrada. La d'alberginia amb tomàquet és una de les meves preferides!!
    petons!

    ResponElimina
  5. L'enciam estofat amb pèsols si que el faig però amb truita no ho havia sentit a dir i pel que dius ha d'estar molt bona. Ja ho crec que la faré.

    ResponElimina
  6. Mmm que bona, jo he menjar sopa d'enciam, sigrons amb enciam, però truïta mai i deu estar boníssima. Amb el teu permís prenc nota.
    Moltes gràcies.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Cuando hice un curso de cocina la profe nos dijo lo primero que tenies que tener claro es que en la cocina no se tira nada todo sirve para hacer algo.Y aqui tienes hoy tu tortilla
    verde.
    Yo la probe una vez y me gusto.
    petons
    miquel

    ResponElimina
  8. ha d'estar molt bona...a casa de tant en tant fem truita d'escarola (també amb les fulles ben verdes) i està boníssima...

    ResponElimina
  9. No he cuinat mai l'enciam, però si dius que es tan bona segur que un dia la probaré.
    Petons.

    ResponElimina
  10. com diu l'òscar, de truites se'n poden fer de tot! d'aquesta d'enciam també n'havia sentit a parlar, però tampoc no n'he fet mai, i mira que tots tenim els ingredients a casa.

    ResponElimina
  11. Hola, Teresa!
    Feia molt de temps que no comentava cap de les teves receptes, però que consti que em semblen boníssimes. Aquesta de la truita amb enciam sí que me l'apunto! Sempre acostumem a menjar l'enciam cru i fred i tinc molta curiositat per comprovar com queda calent i en truita!
    Molts petons

    ResponElimina
  12. Jo sí que n'he fet més d'un cop i queda boníssima! I també ens agrada molt amb escarola, que encara queda més gustosa ;)

    ResponElimina
  13. Bon dia preciosa, mai se m'hagués ocorregut fer una truita així, mencanta!! ha de ser molt bona! Muac.

    ResponElimina
  14. Manel, provaré l'estofat que dius, ha de quedar la mar de bo!
    Lily, veus, les combinacions que dius segur que tb estan boníssimes, entre tots quina diversitat de receptes!
    Miquel, es veritat que no estan els temps per tirar res!, a banda que la cuina d'aprofitament està molt bona!
    anirac, provaré amb la d'esquerola!!
    petons!!

    ResponElimina
  15. Manel, ben veritat que la truita està bona de qualsevol cosa!
    Ana, animat! és una bona manera d'aprofitar la part que normalment la tirem, i segur porta més vitamines!
    Gemma, Vermells,
    entre tots faríem un bon receptari!!! ens ho hem de proposar...!
    petons!

    ResponElimina
  16. Hola Mode!!! m'has fet contenta!!!encara que se que vas mirant! Ja em diràs si la fas si us ha agradat, jo la repetiré, és una bona manera també d'aprofitar més l'enciam, i ja veus que molts companys ens han donat mopltes opcions, i amb d'altres com l'esquerola! Doncs, res, guapa, a pssar bon cap de setmana i a esperar...pel que sembla la setmana del 27 ja hi haurà govern, així que la de Reis a moure cadires!
    petonets i a veure si quedem!

    ResponElimina
  17. Hola Teresa, seguro que tiene que estar buena, yo con lechuga mo la hago porque me sienta mal, yo la hago con escarola, y a veces e añado puerro en vez de cebolla y una latita de atún.

    ResponElimina
  18. això només pot tenir un adjectiu: Genial!!
    per a tastar-ho, ja!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Esta clase de tortillas son fantasticas pues se comen sin pensar .BICOS MARIMI

    ResponElimina
  20. Espectacular , l’avia provat d’escarola, però no l’avia provat de fer, aquesta li faré per en Miquel segur que l’encanta

    ResponElimina
  21. No l'he probat mai, però de la propera vegada que en comprem enciam no pasa!!!
    Molts petons

    ResponElimina
  22. amb enciam?? m'acabes de deixar ben parada! l'haurem de tastar! Gràcies per participar a Memòries. Petonets

    ResponElimina
  23. Ui, ja em va sorprendre quan vaig veure una vegada una crema d'enciam, ara m'ha sorprés la teva truita.
    Gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  24. Bon dia, ara mateix tinc l'enciam bullin,jo la faig amb cebe tendra I un polsim de farigola. Esta de vici

    ResponElimina