ÍNDEX DE RECEPTES

4 de gener del 2011

PA AMB TOMÀQUETS SECS I NOUS

Aquest pa el vaig fer pel sopar del dia 31, era un sopar informal amb pernil (del bo...), patés, formatges...ah! i truita de papates...El vaig veure al bloc de "rosemilla", aquí. Em va semblar que havia de ser un pa molt bo, i va anar a pendents, per fer-lo un dia especial, i així va ser, per nit vella ens el vam cruspir en un no res... estava molt bo! La recepta original era amb tomàquets secs amb oli i olives negres, però jo tenia els tomàquets secs, deshidratats, i no tenia olives negres... què vaig substituir per nous, i va quedar un pa boníssim, que repetiré qualsevol dia d’aquests. El podem fer amb d'altres ingredients, amb formatge i nous ha d'estar requetebó...!
PA AMB TOMÀQUETS SECS I NOUS
Ingredients
- 300 g d’aigua
- 60 g de mantega, a daus
- 1 culleradeta de sal
- Pebre negre
- Una culleradeta d’orenga seca
- 60-70 g de tomàquets secs, a trossets( o bé amb oli, ben escorreguts)
- Un grapat de nous (a trossets)
- 500 g de farina de força
- 50 g de llevat fresc (com no porta massa mare, posem més quantitat de llevat)
Preparació
Trossegem els tomàquets i les nous i reservem
En el got de la TM posem la resta d’ingredients, excepte la farina. Programem 2 minuts, a 37º, velocitat 3. Seguidament afegim la farina i barregem uns segons a velocitat 3. A continuació programem 2 minuts a velocitat espiga (got tancat). La massa que obtindrem l’aboquem damunt el marbre enfarinat, li donem la forma que vulguem, barra, pa, panets... i col•loquem en una safata de forn folrada amb paper especial de forn o silpat.
L’enfornem a 50º , posem un petit bol amb aigua dins el forn, que donarà humitat. Quan hagi doblat el volum, pugem la temperatura a 200º, i coem durant uns 40 minuts si és un pa, si es barra o panets necessitarà menys temps. Per saber si està cuit, donem uns copets al cul del pa, si sona a buit serà senyal d’estar cuit.
El deixem refredar sobre una reixeta.

13 comentaris:

  1. Amb aquests ingrdients ha de ser bo per força!! Quina passada de pa!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola Teresa,
    Aquest pa ha de ser... de vici. M'encanta fer pa, cada setmana faig una recepta diferent, o bé inventada o d'algun bloc. Me l'apunto a pendents per que m'agrada amb la combinació. Petons,

    ResponElimina
  3. Jope que pan más buena.
    Beso de Orquidea59

    ResponElimina
  4. Hola Teresa, he vist el teu blog aLa cuina de lEri, i no he pogut resistir.me a passar a veure aquest pa tant bo, a mi m' agrada fer pa, pero aquestes festes no ha tingut ni temps ni ganes, ja que despres de cuinar rostits i canalons ... per fer pa necesito estar relaxada ja que el faig per disfrutar. fins aviat!

    ResponElimina
  5. Amb aquests ingredients, ja ho crec que havia de ser bo el pa! Jo no sóc d'olives negres i crec molt encertada la versió amb nous.
    Bon Any!

    ResponElimina
  6. me lo apunto me gusta mucho hacer pan en casa y este tuyo de hoy es genial
    peto
    miquel

    ResponElimina
  7. Queda anotat per fer-lo, amb els ingredients que has posat te d’estar de vici, no li falta acompanyament.
    Petons

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta que té!!!!! Un sopar informal i de luxe.
    Una abraçada i feliz 2011.

    ResponElimina
  9. Amb un pa casolà com aquest, tot el que hi posis al damunt ha de ser encara més bo!

    ResponElimina
  10. Quin paaa!!!, ha d'estar boníssim!!!!. Mai he fet pa... serà qüestió de provar-ho...
    Petonets
    Bons Reis

    ResponElimina
  11. Els que fem pa acasa, repetim perquè queda molt bo i només l'olor a pa recent fet dona gust! així que animo als que encara no n'heu fet, proveu un dia i els de casa us demanaran repetir!Aquest, sol, ja és bo!!!
    petons

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta té aquest pa! Jo també m'el menajaría en un tres i no res.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Feliz año, y que los Reyes te traigan muchas cositas, el pan seguro que estaba buenísimo, con la pintaza que tiene

    ResponElimina