ÍNDEX DE RECEPTES

31 de gener del 2011

PASTÍS DE XOCOLATA AMB CREMA DE TARONJA (Orange curd)

Aquesta entrada podem dir que és 3 per una ! el pa de pessic, la crema i la cobertura!
En alguna ocasió havia fet la crema de llimona, lemon curd, típica crema anglesa que utilitzen com a salsa de postres, per a farcir pastissos, cobrir tartes...és una crema molt bona! que, a més a més la podem guardar durant un mes a la nevera, i tenir-la prepada per a qualsevol moment. En el llibre de rebosteria de la Thermomix vaig veure que també ho feien amb taronja, tot igual només que amb suc de taronja, i vaig triar-la de seguida, quina bona combinació amb cobertura de xocolata del pastís que volia fer!
Va quedar un pastís molt, molt bo! esponjós, fi al paladar, per l'orange curd i pel pa de pessic, que, amb el contrast de la xocolata feia que cada mossegada fos un plaer pel paladar!!
Aquesta recepta del pa de pessic ens va bé també per fer la planxa del braç de gitano i  per a d'altres aplicacions.
Amb aquestes quantitats surt un pastís per a 6-8 persones.
PASTÍS DE XOCOLATA AMB CREMA DE TARONJA
Ingredients
Pa de pessic
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina de rebosteria
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 pessic de sal
Crema de taronja (orang curd)(per a 750 g)
250 g de sucre
La pell d'una taronja, sense la part blanca
200 g de suc de taronja
120 g de mantega
4 ous
Cobertura de xocolata (per a 250g)
150 g de xocolata de cobertura (fondant)
50 g d'aigua
50 g de mantega
Preparació de la crema de taronja
En el got ben sec de la TM posem el sucre i pulvoritzem programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10
Incorporem la pell de taronja i repetim la programació
Afegim el suc de taronja, la mantega i el ous i programem 20 minuts, 90º, velocitat 4
Retirem del got i deixem refredar. Si no la gastem tota, la guardem dins un pot de vidre tapat i a la nevera, ens aguantarà un mes.
Preparació pa de pessic
Preexcalfem el forn a 180º
En el got col·loquem la papallona, aboquem els ous, el sucre i l'essència de vainilla i programem 6 minuts, 37º, velocitat 4
Acabat el temps, tornem a programar el mateix però sense temperatura
Obrim la tapa i afegim la farina amb la sal, programem 4 segons, velocitat 3
Retirem la papallona i amb una espàtula acabem d'integrar la farina, amb moviments suaus i de dalt a baix, perquè no perdi volum.
Omplim el motlle, de 22 cm de diàmetre, i coem a 180º durant 25-30 minuts.
Deixem refredar
Preparació de la cobertura
En el got de la TM posem la xocolata i programem 20 segons, velocitat 5-7. Amb l'espàtula fem baixar la xocolata de les parets del got.
Afegim l'aigua i programem 4 minuts, 37º, velocitat 2
Afegim la mantega i programem 4 minuts, 37º, velocitat 2.
MUNTATGE
Un cop és fred desemmotllem, l'obrim pel mig i farcim amb la crema de taronja, tapem i col·loquem damunt d'una reixeta, a sota posem un recipient perquè hi caigui la xocolata sobrant.
Amb la cobertura de xocolata acabada de fer, l'aboquem damunt el pa de pessic farcit, donem una mica de moviment a la reixeta per tal que la xocolata quedi tot cobert, també pel voltant. Deixem refredar un mica i col·loquem el pastís a la safata de presentació. El decorem i reservem a la nevera


De manera tracicional
Crema de taronja (Orang curd)
En un cassó posem tots els ingredients, el sucre llustre, la pell de taronja, el suc de taronja, la mantega i els ous (una mica remenats, no batuts), ho coem al bany maria, a foc baix, i amb la batedora de mà remenem durant 10 minuts, fins que quedi una crema espessa, penseu que quan es refreda s’espesseix més.
Pa de pessic:
Separem els rovells de les clares.
Muntem els rovells amb el sucre, fins que doblin el volum (ens quedarà una crema blanquinosa). Afegim la pell de llimona ratllada.
Muntem les clares amb el pessic de sal i barregem de mica en mica, amb compte (amb l’ espàtula, amb moviments de baix cap a dalt) amb la crema dels rovells.
Engreixar i enfarinar el motlle, enformar uns 30 minuts a 180º (punxem per veure si ja és cuit)

23 comentaris:

  1. Mmmmmmm quina mossada li faria jo en aquest pastís!!!!.
    GENIAL!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Mmmmm, boníssim, m'encanta la barreja de xocolata y taronja !!!
    Em porto un trocet per mig matí.
    T'ha quedat de luxe !!!! Y la presentació preciosa !!!
    Un petonàs i bona setmana ;-)

    ResponElimina
  3. T'ha quedat espectacular, que bonic i quina cobertura més brillant, perfecte! La combinació de la taronja amb la xocolata m'agrada molt i molt. Serà qüestió de provar-lo.
    Petons

    ResponElimina
  4. T'ha quedat bestial aquest pastís, quina cobertura més brillant i quina combinació de sabors més bona i infalible!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. mmmmmmmmmmmmmm la combinació de la taronja amb la xocolata no falla mai!! I t'ha queedat preciós!!

    ResponElimina
  6. Ummmmmmmmmm!!! nena, quin pastís més xulo!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Buenisimo pastel de chocolate y naranja me encanta y te ha quedado muy bien en las fotos se aprecia tambien el brillo del chocolate.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  8. T'ha quedat molt bé , Teresa. Sembla un mirall i ja em puc imaginar quin gust té cada mossegada. El faré aviat.

    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Uau, t'ha quedat un pastís perfecte! Amb la cobertura de xocolata i el farcit de taronja jha de ser de vici total...
    Haig de provar el orange curd, el de llimona m'encanta, de manera que el de taronja segur que també ;)

    ResponElimina
  10. bufa!! quina fila que fa!! bonissim!

    ResponElimina
  11. La taronja i la xocolata fan molt bona parella.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Quin pastís!! I la cobertura ha quedat espectacular i super brillant!!Felicitats.
    Emma

    ResponElimina
  13. T'ha quedat de 10! M'encanta! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  14. Quina barreja espectacular!! xocolata i taronja i a mes a mes amb eixe pastís i eixa cobertura tan brillant...
    Fantastic!!
    bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  15. quina glassa més maca que t'ha quedat! i el tall, ni en parlem. boníssim!

    ResponElimina
  16. M'encanta la foto de la cobertura amb la reixa, la que està a mitjes!!

    Jo com la Gemma: xocolata + taronja = 1.000 points :)

    ResponElimina
  17. OH! Quina cosa més bona... tinc ganes de fer també la crema de taronja. M'apunto la recepta! I la cobertura:ESPECTACULAR!! Petons,

    ResponElimina
  18. Com dieu, la cobertura va quedar molt bé, i amb la textura perfecta... que de vegades m'ha passat que queda més dura i a l'hora de tallar...No l'havia fet mai amb l'aigua, i la veritat és que m'ha agradat molt.
    Gràcies a totes/ts i que tingueu bon dia!!!

    ResponElimina
  19. OOOOOOOOH, quina cosa més bona!!!! Pastis de xocola i taronja ......fantàstic . T'ha quedat genila, sembla de pastisseria!!!

    ResponElimina
  20. OOOOOOOOH, quina cosa més bona!!!! Pastis de xocola i taronja ......fantàstic . T'ha quedat genila, sembla de pastisseria!!!

    ResponElimina
  21. Teresa; Sembla que estiguem d'acord amb l'ingredient principal, la taronja, doncs tú has fet els postres amb crema de taronja i jo per la meva part he fet un lluç (palangre) amb crema de taronja... n'hi fet expressament, és qué... com a casa res¡¡ :-D
    Que vagi de gust Teresa¡¡ :-D

    ResponElimina
  22. Oooooooohhhh!!! Quina delícia més bona Teresa!!! I quines ganes m'has fet venir de clavar-hi queixalada. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  23. M'apunto aquesta preciositat de pastís per fer a casa, i ara que és temps de taronges... un postre molt ben trobat!

    ResponElimina