ÍNDEX DE RECEPTES

15 de febrer del 2011

PIZZA AMB OUS DE GUATLLA (Recepta dels 15)

Aprofito amb aquesta pizza, que vam fer pel sopar del divendres, per col•laborar amb la proposta del bloc amic “Els fogons de la Bordeta”, aquí , en la proposta que ens fa cada 15 de cada mes, aquest 15 de febrer està dedicat a la tan apreciada, per petits i grans: la pizza !! La massa la vaig fer amb la Tx, i l’Anna i el Sergi van ser els encarregats d’anar-la farcint amb el que trobaven per la nevera. Va sortir una pizza amb mil gustos, molt bona !! I com us podeu imaginar, no en va sobrar gens ni mica !!
PIZZA AMB OUS DE GUATLLA
Ingredients massa
200 g d’aigua
50 g d’oli d’oliva
20 g de llevat fresc
400 g de farina de força
1 culleradeta de sal
Ingredients farcit
Salsa de tomàquet
Orenga (seca o fresca)
Tonyina
Salsitxes de Frankfurt
Ous de guatlla
Olives
Mozzarella
Preparació
Preescalfem els forn a 250º
En el got de la Tx posem l’aigua i l’oli, programem 30 segons, a 37º, velocitat 1
Afegim el llevat i barregem 5 segons a velocitat 4
Tot seguit afegim la farina i la sal i barregem 1 minut, got tancat, velocitat espiga
Traiem la massa del got, l’aboquem damunt la taula, fem una bola i la posem dins una bossa de plàstic, la deixarem reposar 30 minuts.
Passat aquest temps, l’estirem amb el corró ben fina, en surt una de gran. Si volem podem partir la massa i fer-ne dues de mitjanes.
Un cop tenim la massa estirada i col•locada a la safata del forn (jo hi vaig posar paper vegetal perquè no s’enganxés), anem farcint la pizza. Primer cobrim tota la massa amb el tomàquet, amb l’ajuda d’una cullera l’estenem bé. Repartim l’orenga i anem posant la resta d’ingredients menys els ous de guatlla, que els afegirem quan faltin uns 10 minuts per acabar de coure’s. Tallem la mozzarella i l repartim per sobre.
Coem durant uns 25-30 minuts a 200º

24 comentaris:

  1. Teresa, quina deliciosa proposta per la Recepta del 15!! M'encanten els ous de guatlla! I al damunt d'aquesta pizza...mmm!
    Petons!
    PD: I per postres, el pa de pessic d'avellanes. ;)

    ResponElimina
  2. Visca la pizza del 15!!!!
    Per no deixar ni les engrunes!!!

    ResponElimina
  3. Teresa, mi hijo la ha visto y ya me la está pidiendo para este viernes. Tiene todos los ingredientes que precisamente más le gustan. Ya te diré.

    ResponElimina
  4. Mercè, Dolors, com la van farcir al seu gust, jo hi vaig afegir els aouets, la veritat es que queden molt bons!
    Petons
    Carmen, me alegro que sea con los ingrdientes que más gustan a tu hijo, ya ves que coinciden!! Bueno, a mi también me gustan, eh?
    Besos!

    ResponElimina
  5. teresa una pizza echa a tantas manos exito seguro porque todo el mundo ha participado
    peto
    miquel

    ResponElimina
  6. Ostres , els ous de guatlla, així petits li donen un toc super original a la pizza! m'encanta!Segur que estava tremenda!!
    Molts petonets

    ResponElimina
  7. Està molt bé fer les pizzes amb el que trobem per la nevera però m'agrada molt amb els ous de guatlla!
    Petons.

    ResponElimina
  8. Els plats de recapta sovint són els més bons!

    ResponElimina
  9. Teresa, quina pizza més bona!!! moltes gràcies per la teva aportació, estem tan contents de l'èxit i de totes les pizzes que esteu presentant!
    Petonarros
    Sandra

    ResponElimina
  10. Hola!!
    ostres quan ho he vist... he pensat per un no res coincidim! Tenia dues propostes per fer la pizza i una d'elles era amb ous de guatlla! M'encanta com queden a les pizzes! Si, senyora, molt, molt bona! petons

    ResponElimina
  11. Quina idea! T'ha quedat molt bé i deu ser molt bona.
    Hi ha tantes propostes que no tinc dies

    ResponElimina
  12. Hauré de provar-ho això dels ous de guatlla, als meus fills els hi agrada molt amb ou, però com que en faig una de gran per tothom amb els ous petitons fa de més ben repartir.

    ResponElimina
  13. Una gran idea aquesta de fer una pizza amb aquests ous, a casa ens encantaria!

    ResponElimina
  14. I tant que ens podem imaginar que no en van quedar ni les engrunes!.

    ResponElimina
  15. Be carregada i ben variada, segur que així és al gust de tothom, je je je...

    ResponElimina
  16. Miquel, quan els deixes remenar al seu gust, no se sap com pot acabar la cosa.. però està molt bé que ho facin!
    Ingrid, amb ous ens agrada molt,i amb els de guatlla fa de més bon repartir, n'hi ha per a tohom!!
    Coses de Llábiro, la mossegada amb ous és molt gratificant en boca!
    Jordi, tens tota la raó!
    Sandra, és un plaer col·laborar amb la teva proposta dels 15 de cada mes!! com ha dit algú, ens faltaran hores per a fer tantes coses bones!!
    La cuina de l'Eri, quantes pizzes tenim per a provar!!! i totes extres, eh!!
    A peu coix, tota la raó... faltarà temps!!
    Cristina, és que amb l'ou és tan bona!
    Visc a la cuina, la pizza està bona de tota manera, però l'ou li dona un gustet molt bo!
    Glòria, quan les coses volen...és bona senyal!
    Gemma, si que la van carregar, si!!
    Petons !

    ResponElimina
  17. Fantàstica! Té una pinta immillorable... Moltes gràcies per participar a la "Recepta del 15", Ha estat un èxit gràcies a tots vosaltres! Ens veiem al març! :)
    Petonassos.

    ResponElimina
  18. Marina, gràcies a vosaltres per la iniciativa!!! Entre totes/ts tindrem un bon receptari!!!
    petonets!

    ResponElimina
  19. quina pizza més complerta!!! el toc dels ous m'agrada molt. petonets

    ResponElimina
  20. Son les millors pizzas, les que fas amb ho que trobes a la nevera.
    Amb aquests ouets es veu ben bona.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Haurem de provar la teva recepta...em sembla que els italians te la copiarien...

    ResponElimina
  22. Oooooooooh!
    Quina combinació més xula! Ous, frankfurts i tonyina! Aquesta l'haurem d'explorar...

    Salut!

    ResponElimina
  23. Un petit detall els ous de guatlla, bonissima
    Petons

    ResponElimina
  24. Quina bona idea això de posar ous menudets, així li toquen a tothom :)


    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina