Tenia una pasta de full a punt de caducar, la primera intenció va ser fer una coca de xocolata, però com era dissabte i havia fet neteja de rampoines de la nevera, tenia un paquetet amb uns quants trossets de formatges diferents..., un altre amb uns talls de pernil dolç, dos de beicon, unes rodanxes de xorisso... així que sense pensar-m'ho massa, estava fent una quiche per aprofitant aquests ingredients. Vam sopar d'alló més bé! Ja veieu que amb poca cosa la quiche és una menja que ens dona uns resultats més que bons!
Aprofito també aquesta recepta per participar al concurs Aprovéchame ! , del bloc Laube-sanoyderechupete, aquí que sense pensar-m'ho, hi faig dos aportacions!
QUICHE COMACASA-RES
Ingredients- 300 g de crema de llet
- 4 ous mitjans
- 200 g de formatge ratllat (gruyere, emental, cabra)
- Beicon, pernil dolç, pernil salat, xorisso (el que hi havia, potser uns 250 g)
- sal, pebre
- Pasta de full
PreparacióPreescalfem el forn a 200º
Tallem ben petit el pernil dolç, salat i xorisso. El beicon també el tallem a tiretes i el fregim una mica en una paella . Reservem tot en un plat.
En un bol posem els ous i els batem, hi afegim la crema de llet i remenem bé, salpebrem, incorporem el que tenim reservat al plat, i la meitat del formatge ratllat, remenem perquè s'integrin tots els ingredients.
Folrem el motlle amb la psta de full, punxem amb una forquilla perquè no pugi al coure's, tallem la que sobresurti del motlle.Aboquem la barreja que hem preparat i acabem de posar, per sobre, el formatge. Nosaltres com som formatgers, encara n'hi vaig ratllar un trosset que em quedava de cheddar!
Coem a 180º durant uns 25-30 minuts (segons el forn)
Qué ricos son los quiche,ya me como el trocito que me has partido.
ResponEliminaMuxus
Un bàsic de la cuina francesa, però que sempre surt genial, esponjosa i molt saborosa! me encanta.
ResponEliminaPetonets
Ais, les receptes d'aprofitament acaben sent fantàstiques, eh? Aquesta quiche deuria estar per llepar-se'n els dits!
ResponEliminaPetonets,
Sandra
La veritat que un plat complet e ideal per un sopar. El bo de les quiches es que hi pots posar el que en aquell moment tens a mà.
ResponEliminaAmb la pinta que té no m'extrana que no en quedessin ni les engrunes:
petons
Me'n cruspiria un bon tros ara mateix, encara haig de sopar!
ResponEliminaAvui anem de quiches les dues!.Una opció fantàstica. Jo també la faig amb pasta de full!.(aquest cap de setmana he fet la teva melmelada de llimona i m'ha agradat molt!)A reveure teresa!
ResponEliminaQue bona!!! Això d'aprofitar les restes a vegades és millor oi? Sort en el concurs. PEtons,
ResponEliminauna bona recepte d'aprofitament i sort en el concurs
ResponEliminapeto
miquel
Les quiches són un "comodí" a la cuina: fàcils, bones i sempre surten be. Molta sort en el concurs. Un petó, Paula
ResponEliminaDoncs amb tots els ingredients que li has posat deu ser boníssima!
ResponEliminaI a sobre amb un nom original, marca de la casa!
Que tinguis sort!
Un plato muy completo, útil para los excedentes y sale buenísimo. Me gustan con queso de cabra, porque es un queso con mucho carácter. Un besote.
ResponEliminaM'encanten les quiches!! Ara justament a casa tinc una massa i a veure si m'animo i la preparo, que ja m'has fet venir ganes!!
ResponEliminaUn petó i bon dilluns! :)
Tot un clàssic que té l'èxit assegurat!
ResponEliminaEn faig poques de quiches, i fa poc he vist alguna altra proposta de quiche per els blocs i m'hi ha fet repensar.
ResponEliminaAra veig també la teva i encara hi dono més voltes :DD
Son tant bons els quichés..
ResponEliminaI aquest t'ha quedat ben bo!!!
Aquestes son les millors receptes, una mica de aquí i una mica d'allà i les quiches som perfectes per aquests aprofitaments.
ResponEliminaTé molt bona pinta, et desitjo sort al concurs.
Petons.
Teresa, las quiches son geniales para aprovechar y "netejar" toda la nevera. Yo lo hago muy a menudo y es que a Marc le chiflan las quiches. Aquí le puedo meter todas las verduras que encuentre y le encantan...
ResponEliminaAdemás, te ha quedado muy bonito... Muy compacto.
Un besote guapetona y muchas gracias por volver a participar.
La quiche, teniu raó, un clàssic que triomfa a totes les cuines! i les podem fer de mil gustos!
ResponEliminaMercè, doncs tambè hem coincidit en fer melmelades... jo de mango!
Bona setmana a tothom!!
El quiche queda con cualquier relleno bueno de verdad y siempre que lo hago tiene un éxito rotundo.
ResponEliminaAhora me comia un trocito bien agusto.
Besos
Fa molt bona pinta aquesta quiche. Esper que tenguis molta sort , Teresa. Una abraçada
ResponEliminaT'ha quedat preciosa... a mi mencant la quiche!! M'ha agradat la idea de barrejar coses de la nevera
ResponElimina