ÍNDEX DE RECEPTES

15 de març del 2011

CREMA PERFUMADA AMB ANÍS ESTRELLAT I TARONJA

Amb aquest recepta participo amb la Recepta del 15 d'aquest mes! La proposta que ens han fet la Sndra i el Xavi  Els fogons de la Bordeta i la Marina  Xocolata desfeta per a aquest mes de març és la Crema Catalana! Aquesta que he fet és la crema pastissera, no és la típica de cremar que cremem, però tenia una pasta de full a punt de caducar... i he pensat que farcideta amb una bona crema, ens en lleparíem els dits! i així a estat, han sortit unes pastes dignes d'un bon berenar, esmorçar o per a qualsevol moment mossegar!
Per a fer-la diferent, en lloc de posr un canonet de canyella  i pell de llimona, he posat anís estrellat i pell de taronja, ha quedat una crema amb un perfum anisat molt gustós al paladar! Us recomano que ho proveu!
Ah!, que m'oblidva, els ous són molt importants, han de ser frescos i aquest cop si que puc presumir de que en són, i casolans!, no meus que ja m,'agrdaria, me'ls va regalar l'amiga Leo d'Isona! que quan hi anem no me'n falten mai! des d'aquí una salutació molt especial per a ella i el seu marit! Gràcies parella!
 
CREMA PERFUMADA AMB ANÍS ESTRELLAT I TARONJA
Ingredients
- 1/2 l de llet
- 40 g de maizena
- 4 rovells d'ou
- 100 g de sucre
- 1 anís estrellat
- pell de taronja (sense blanc)
- una làmina de pasta de full
- ametlla picada a trossets
- sucre llustre
Preparació
Desfem la maizena amvb un rajolí de llet freda. En un casó posem la resta de llet, el sucre, l'anís estrellat i la pell de taronja, i fem arrencar el bull. Deixem refredar una mica.
En un  bol posem els rovells d'ou i la maizena defeta, barregem bé. Ho aboquem a la llet tèbia remenem ràpid perquè l'ou no qualli, colem i tornem a posar en el cassó. A foc baig i sense parar de remenar coem fins que torni a bullir, veurem i notarem que quan vol començar a bullir, espesa ràpidament, llavors L'apartem del foc i continuem remenant. L'aboquem en un bol, tapem, pel a pel, amb paper film i deixem refredar.
Estirem la pasta defull, hi repartim la crema  segon la forma que vulguem donar-li, un cop tancada i donada la forma que vulguem, amb unes tisores fem uns talls en un costat, o a tot el voltant. Pintem amb ou batut i cobrim amb l'ametlla.
Coem a 200º, forn preescalfat, durant uns 25 minuts, que estigui ben rosseta. Deixem refredar damunt una reixeta.
Acabem empolsant-la amb sucre llustre.





22 comentaris:

  1. Guau, amb aquest perfum ha de quedar ben bona i original! Segur que aquests berenars i esmorzars te'ls van agrair molt! jeje
    Moltes gràcies per participar!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que bona que ha de ser amb aquest perfum!! i amb els ous casolans ja no digue'm!! Quina sort!

    ResponElimina
  3. Molt bona idea!! M'encanta l'anís estrellat, pel seu sabor, però sobre tot per que és tan maco oi?
    Ha de quedar una crema deliciosa!!! Petonets

    ResponElimina
  4. Molt bona la variació d'aromatitzants!!!! ho provaré!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Amb taronja l'he tastada i queda de meravella, però amb l'anís estrellat ha de ser el súmum!
    petons ;)

    ResponElimina
  6. M'encanta l'anís estrellat, sovint aromatitzo la crema pastissera així enlloc de la canyella o la vainilla... queda boníssima!

    ResponElimina
  7. Un altre bona manera d’aromatitzar la crema, tan quedar les dues fantàstiques per un esmorzar o berenar.
    Petons

    ResponElimina
  8. NENA, AQUEST SI QUE T'HA QUEDAT DE CONCURS. SI HI HA ALGUN PREMI, HA DE SER PER TU. EL QUE HE FET JO FA UNA MICA DE PENA, ARA BO, SI QUE ÉS.

    ResponElimina
  9. La profera vegada que faci crema pastissera la probare amb aquest aroma que ha de ser bonissima. T'ha quedat un berenar de luxe ¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  10. Com m'agrada l'anís estrellat... AMb mi, l'has encertat de ple! Boníssima. Moltes gràcies per participar. T'esperem el mes que ve!
    Petonets!

    ResponElimina
  11. Entre tots hem fet un bon i variat receptari sobre la crema!! La recepta del 15 és una grna idea! a veure quin serà el proper tema... potser receptes amb clares d'ou?... ara que en tenim un munt, sinó què en fem?? Des d'aqui gràcies a les organitzado/res!Estic intentant deixa-vos comentaris a les vostres cremes, però no em deixa, ho provaré des de casa. Marina, tampoc et puc deixar comentari... el gelat de crema... què bo!
    petons i bon dia per a tots/tes

    ResponElimina
  12. Teresa, aquesta crema deu estar boníssima amb aquest puntet d´anís.Caldrà provar-ho com alternativa a la canyella.

    ResponElimina
  13. M'encanten els pastissos amb crema pastissera i perfumada deu ser fantàstica!

    ResponElimina
  14. Doncs no podies trobar una manera millor de fer servir la pasta de full que tenies a casa, amb aquesta crema tan ben perfumada!

    ResponElimina
  15. Quina cosa més ben perfumada.
    Aquest toc de l’estella d’anís molt bo.
    Molt bona
    Bona cuina

    ResponElimina
  16. Les tastaria totes dues. Amb l'anís deu quedar molt refrescant, no?

    ResponElimina
  17. Es una crema diferent, per poder variar de tant en tant i presentada d'un altre manera.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Amb anís és una de les maneres que no l'he tastat mai... :O

    ResponElimina
  19. Ostres Teresa, quina crema més aromatitzada! Amb taronja també és bona, però amb anís no l'he tastada mai!
    Petons!

    ResponElimina
  20. Em puc imaginar el sabor d'aquesta crema tan ben guarnida, m'agrada molt la teva idea!

    ResponElimina
  21. Tiene que tener un sabor impresionante! que delicia...
    Un beso

    ResponElimina
  22. Què bonic i decoratiu és l'anís estrellat! T'ha quedat una presentació molt original. I el toc de la taronja segur que dona una aroma ben interessant a la crema.

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina