ÍNDEX DE RECEPTES

15 de juny del 2011

AMANIDA COLESLAW

Aquest mes la Recepta del 15 va d'amanides!!! grans aliades a l'estiu de la nostra cuina. Les podem fer tant variades que no acabaríem pas, sinó, ja veurem totes les que participen avui en la proposta mensual que ens fan la Sandra i Xavi de Els Fogons de la Bordeta i de  la Marina de Xocolata desfeta . Segur que superen el rècod de les maduixes del mes passat!!! això que va ser tot un èxit!! Visiteu-los!!!
Aquesta amanida la vam fer en un taller de cuina amb Thermomix. Ens va agradar molt i de seguida vaig pensar en fer-la per la Recepta del 15. En genaral ha agradat, a uns més que a d'altres, a mi particularment m'ha agradat, però reconec que no estem acostumats a aquest tipus d'amanides, i el qui no és de verdures... i crues... li costa encara més. Però bé, hi ha d'haver de tot!
La podem amanir amb maionesa o lactonesa, que ara a l'estiu és més segura, ja sabem el perill de l'ou amb la calor... , amb una vinagreta i fins i tot amb un toc de mostassa ha de quedar força bona!
Segons he llegit, aquesta amanida té el seu origen a l'imperi romà. És un plat d'acompanyament tan de carn com de peix. A Anglaterra durant els anys 1860 deien col slaw quan es referien a aquest plat. Es va introduir a EEUU i s'ha quedat amb aquest nom, coleslaw. Per a nosaltres amanida de col, però li deixarem el nom original...

AMANIDA COLESLAW
(Amb aquestes quantitats en surt força quantitat, jo he fet la meitat per a 8 persones)
Ingredients
3 ous durs
300 g de col (repollo)
300 g de pastanaga
200 g de cogombres en vinagre
200 g d'olives sense pinyol
300 g de col Lombarda
Per a la lactonesa
150 g de llet
1 gra d'all (opcional)
Sal i pebre al gust
400 g d'oli de girasol o d'oliva
suc de mitja llimona (petita)
Preparació
Comencem picant els ous durs, programant 2 segons, velocitat 4. Reservem en un bol
Piquem la resta d'ingredients per aquest ordre :
la col, 5 segons. velocitat 4.
Les pastanagues netes i pelades, 5 segons, velocitat 5.
Els cogombres  3 segons, velocitat 4
Les olives, 4 segons, velocitat 4
La col lombarda, 5 segons, velocitat 5
A mesura que anem picant, anem abocant en un bol gran, el got de la Thmx, no el cal rentar cada vegada.
Fem la lactonesa
Mesurem l'oli i reservem
En el got de la Thmx posem la llet, l'all, la sal i el pebre, programem 30 segons, 37º, velocitat 5
En acabar el temps, programem 3 minuts, 37º, vel. 5 i anem abocant l'oli poc a poc per damunt la tapa, sense traure el cubilet, l'oli anirà caient a poc a poc dins del got. Després afegim la llimona i barregem uns segons més. Podem rectificar de sal un  cop ha acabat.
Presentació
Barrejar tots els ingredients, afegim la lactonesa i barregem.
Reservem una mica de cada ingredient i el presentem en una safata amb més lactonesa en un bol, per si algú no ho vol barrejat o no li agrada algun ingredient.
També és una manera molt atractiva de presentar els ingredients que porta l'amanida.
Bon profit!!

21 comentaris:

  1. Ostrees Teresa, aquest ano la coneixia pas i trobo que ha de ser una delícia!!!! Molt original!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. dons te d'estar molt bona,l'apunto que ara per el regim segur que em va molt be,petons

    ResponElimina
  3. Teresa quins colors mes macos te aquesta amanida!!!! tampoco la coneixía i com m´agraden molt prenc nota!!!Petons

    ResponElimina
  4. No l'havia sentit mai. Jo no sóc de col, però amb aquesta amanideta ja me la menjaria, ja!!
    Petons

    ResponElimina
  5. quants colors! que bonica! i bonissima segur! felicitats!!

    ResponElimina
  6. A mi m'agrada molt aquesta amanida!!!!!
    Petons.

    ResponElimina
  7. Quina amanida més colorida. I ha d'estar boníssima.
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  8. No he fet mai aquest tipus d'amanida, i això que segur que ens agradaria molt. Me l'apunto, que de cara a l'estiu ve molt de gust i és ideal per variar la típica amanida de sempre!

    ResponElimina
  9. Quin colorido!!! i quanta hisòria darrera aquesta amanida de crudités!!

    ResponElimina
  10. Una amanida molt acolorida i per menjar-se-la a cullerades
    Petons

    ResponElimina
  11. Trobo que és una amanida ben original, i com que a casa sí que ens agraden les verdures crues, la provarem!

    ResponElimina
  12. M'agrada molt la combinació de colors, llàstima que no puc veure el cogombre ni en pintura!

    ResponElimina
  13. Avui si que tenim amanides per triar i remenar! quins colors més atractius i que bones!!!
    Cristina, no si nota massa el cogombre, i donen un toc de vinagre, però pots no posar-ne.
    Eri, et confeso que és la primera vegada en ma vida que he comprat col!!! t'ho pots ben creure!!! no la soporto!!!! però com el cogombre, és tot un conjunt que fa que no notis el gust un per un...
    Que tingueu bona setmana, que és curteta...!

    ResponElimina
  14. hola Teresa!!! quina varietat de colors!!! m'encanta la foto on es veuen tots els trossets separats! quin goig que fa!!! molts petonets

    ResponElimina
  15. M'agrada molt com queda amb tantas coloraines al plat i amb la lactonesa es ideal per la calor que està fent.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Que colorido,cuanta variedad,que ricaaaa Merçe :)

    Un beso

    ResponElimina
  17. Teresa que te he rebautizado...perdónnnn!!!!!

    ResponElimina
  18. Jo sóc molt d´amanides i aquesta entra per la vista per les seves tonalitats però no puc veure la col ni en pintura; Què hi farem!

    ResponElimina
  19. T'ha quedat una amanida molt variada i acolorida! És ben veritat que hi ha tantes combinacions que no ens les acabaríem mai!

    ResponElimina
  20. Teresa fantastica amanida multicolor
    peto
    miquel

    ResponElimina
  21. Quina amanida taaaan bona! i tan ben presentada.

    ResponElimina