ÍNDEX DE RECEPTES

3 de juliol del 2011

GELAT DE PLÀTAN AMB PRALINÉ

Amb el dia tant calorós que ens ha fet, he pensat que de postres ens vindria molt de gust un gelat. La primera intenció era fer-lo de maduixa, però tenia al congelador una bossa amb trossos de plàtan, que vaig omplint amb els que veig que no es mengen i comencen a passar-se...Amb aquest gelat de plàtan amb el punt crocanti del praliné ha estat una bona manera d'acabar un bon dinar. Crec que de gelats se'n pot fer de gairebé tot! els més atrevits fins i tot n'han fet de truita de patates... però crec que no van triomfar... Els de fruites, iogurt, vainilla, o si m'apureu els de formatge, perquè sóc formatgera, per a mi són els millors! Aquest de plàtan ens ha agradat molt, amb el punt crocanti queda super bo!!! Aquest praliné ens pot anar molt bé per acompanyar gelats cremosos, i també ens pot anar bé per a decorar pastissos ja siguin freds, tartes gelades, o de pa de pessic. Sempre ens donarà el toc cruixent, dolç i amb el bon gust de l'ametlla.
GELAT DE PLÀTAN AMB PRALINÉ
Ingredients gelat (per a 6 persones)
100 g de sucre
300 g de pkàtan (congelat a trossos)
300 g de nata per a muntar (35% MG)
Praliné
200 g de sucre
Dos cullerades d'aigua
100 g d'ametlles Marcona (pelades)
Preparació praliné
En una paella posem el sucre i l'aigua, deixem que es vagi fonen, sense remenar. Quan tingui un color ben rosset afegim les ametlles, donen unes voltes perquè es caramel·litzin. Aboquem damunt un paper vegetal, el que fem servir per al forn, i deixem refredar. Un cop fred, triturem amb la Thermomix programant uns segons a velocitat progresiva 5-10. Reservem en un  vol.
Preparació del gelat
En el got de la Thermomix posem el sucre, programem 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Afegim el plàtan congelat i programem 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
A continuació afegim la nata i programem 1 minut a velocitat 5.
Avoquem el gelat en un recipient i el posem al congelador al menys 4 hores.
Un cop està congelat, el tornem a posar en el got i triturem uns segons a velocitat 5-10.
(Aquest pas no l'he fet perquè acom l'he fet al matí, a l'hora de dinar estava al punt de cremós. a més a més, el plàtan com ja és de naturalesa cremosa, el gelat en queda molt!)

17 comentaris:

  1. Quin gelat més i més bo! Un cop en vaig provar un de plàtan i el vaig trobar deliciòs, amb el toc del praliné ha de ser una passada!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Què bo, Teresa!!! m'ho apunto.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Quina manera més dolça d'aprofitar els plàtans madurs. T'ha quedat una copa fantàstica!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  4. El gelat de plàtan és el meu preferit, te'n queda una copeta?

    ResponElimina
  5. Així es una manera de menjar fruita natural per els mals menjadors de fruita, el meu congelador també està ple de fruita. El praliné molt bò.
    Besets

    ResponElimina
  6. Te ha quedado estupendo y con el crocanti tiene que estar buenísimo! yo tengo uno de plátano en en congelador que he hecho esta tarde y aún no ha cuajado pero aquí pasa como en tu casa, hay que aprovechar los plátanos!

    un besazo

    ResponElimina
  7. Ostres, ostres... quin gelat més bo!!! Amb el toc del pralinés li ha de quedar espectacular.
    Petonets

    ResponElimina
  8. Sandra, Eri, Ma. Dolores, el praliné li dona el toc cruixent molt agradable i un gustet d'ametlla molt bo!
    Maria, Anna, Cristina, proveu-lo que queda molt bo!!! i és una manera d'aprofitar la fruita que ens va quedant... El podem fer amb qualsevol fruita!!
    Bona setmana!!

    ResponElimina
  9. Necessito saber com es fa un gelat de truita de patates :O

    De platan molt bé, però la idea (sincerament no el faré) de fer-lo de truita de patata em resulta molt divertida. Estaria bé saber com es fa :)

    ResponElimina
  10. El gelat t'ha quedat cremòs i amb el toc cruixent del praliné fa un bon contrast i una manera de aprofitar els plàtans que quan maduren no els vol ningú.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Eulàlia4/7/11 14:54

    Molt bona idea el praliné. Com t'ho curres!!! Devia d'estar boníssim. Prenc nota.

    ResponElimina
  12. Aquest és un gelat de festa grossa!

    ResponElimina
  13. Deliciós. Jo amb aquesta copa en nits caluroses m´estalvio el sopar... I ara amb què ens sorprendràs per la proposta del 15?

    ResponElimina
  14. Es totalment cert que els gelats “com a casa res”, jejejejeje
    Petons

    ResponElimina
  15. Starbase, ja ho mirarem i estudiarem això del gelat de truita de patates...
    abraçada!

    ResponElimina
  16. cristina, vaig estar a punt de guarda-me l'entrada per a la recepta del 15, però vaig pensar que encara faltava... així que hauré de burcar alguina altra coseta...!
    Sión, Anna, Eulàlia, queda més que bo!!! segur que aquest estiu caurà més d'un dia!!!
    petons

    ResponElimina
  17. Hola!!
    Uuuuummm, delicioso tu helado.
    Un saludo.

    ResponElimina