ÍNDEX DE RECEPTES

1 d’agost del 2011

GELAT DE CREMA CATALANA

A casa nostra els gelats ens van bé tan si fa fred com calor, i ara que els fem amb l'ajuda de la Thermomix, no ens fa pas mandra fer un bon gelat en un tres i no res! queden molt bons i molt cremosos.
Aquest el vaig fer per ahir diumenge, és de crema catalana, boníssim!! Hem de preparar la crema com  fem habitualment, la congelem i després triturem, i tenim un gelat exquisit!
GELAT DE CREMA CATALANA
Ingredients (per a la crema)
1/2 l de llet
100 g de sucre
4 rovells d'ou
20 g de maizena
branca de canyella
pell de llimona
Preparació
Reservem un rajolí de llet per a defer la maizena. la resta la posem en un cassó junt amb la pell de llimona i la branca de canyella, fem arrencar el bull, traiem del foc i deixem que perdi temperatura.
En un bol desfem la maizena amb la llet que hem reservat, ho afegim als rovells d'ou i barregem bé. Hi afegim la llet tèbia i remenem perqùe s'integri tot. Colem i coem a foc baix remenant tota l'estona, quan comenci a espessir, retirem del foc. Omplim les glaçoneres i congelem.
Quan tenim la crema congelada, boquem els glaçons al got de la TMX, i triturem durant uns 2 minuts a velocitat progressiva 5-10. el posem en un recipient i el reservem al congelador. El traiem una estona abans de consumir-lo perquè el tinguem ben cremós a l'hora de menjar-lo.
* de manera tradicional, farem igualment la crema, la congelarem, i l'haurem d'anar remenant cada mitja hora al menys 4 vegades, perquè no cristal·litzi i quedi cremós. Si teniu geladora, quan tingueu la crema ben freda, de la nevera, la poseu a la geladora i programeu segons feu habitualment.

14 comentaris:

  1. Quina pinta.... i que senzill que ens ho pintes! M'has fet venir ganes de fer-lo ara mateix, però seré prudent i m'esperaré unes horetes ;)
    Petonsss

    ResponElimina
  2. Ostres, és tan simple com dius? La pinta ho diu tot i amb el que ens agrada la crema catalana segur que el fem!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. I tant què és fàcil!!!! i tan bo...
    Petonets

    ResponElimina
  4. Ostre, que bo ha de ser!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Em guardo la recepta!! Te una pinta increible!
    Salutacions.

    ResponElimina
  6. Fa tems que vull fer gelat de crema catalana i veig que es ben senzill de fer... ja no tinc excusa.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Un gelat molt nostrat i boníssim.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Aquest gelat ha d’estar deliciós, passa a gelats per a fer.
    Petons

    ResponElimina
  9. Té una pinta deliciosa, a l'estiu només menjaria gelats! A casa també el fem així, congelada en glaçons i triturada amb la termomix queda super bé! Amb la crema que sobra per st Josep sempre en fem gelat ;)
    Ja saps que he acabat l'stage i ja sóc de vacances, així que vinc a desitjar-te bon estiu. Un abraçada i bones vacances!

    ResponElimina
  10. Teresa, jo no sóc massa de gelats, però el de crema catalana em perd!! I que cremós que t'ha quedat!! mmmm!
    El pastís de préssec també et va quedar genial! :)
    Petons!

    ResponElimina
  11. Que cremosidad,es estupendo cómo te ha quedado éste helado ;))

    ResponElimina
  12. Yo venía a darte las gracias por el comentario en mi entrada, y resulta que me encuentro con esta maravilla de helado! tengo que probarlo!

    Teresa, me encantaría que participaras, espero que encuentres ese ratito ;-)

    Un beso

    ResponElimina
  13. Otro helado para probarlo inmediatamente tiene que estar de miedo con su caramelo y todo.
    Una pasada.
    Saludos

    ResponElimina
  14. Si demà tinc una estona, el faré, ha de ser una delícia!

    ResponElimina