ÍNDEX DE RECEPTES

15 de novembre del 2011

PA INTEGRAL AMB FRUITS SECS

La Recepta del 15 d'aquest mes està dedicada al pa!, aliment de 1a necessitat! que seria de nosaltres sense un bon mos de pa! Doncs amb aquest, acabat de fer, participo, com fa ja uns quants mesos, amb la iniciativa que ens fan cada 15 de mes els blocs Els fogons de la Bordeta  AQUÍ i  Xocolata desfeta AQUÍ. M'ha vingut molt de gust fer-lo, ja feia dies que no havia fet pa, i creieu-me que val la pena fer-lo a casa !.Espero que us agradi i que us aimeu i en feu, aquest, és fàcil i no necessita massa temps d'espera, ah! i no us perdeu l'oloreta que us anirà deixant mentre es cou!!      
PA INTEGRAL AMB FRUITS SECS
Ingredients
140 g d'aigua
140g de llet
30 g de llevat fresc premsat de forner
25g de mel
20 g d'oli d'oliva
40 g de nous
20 g de llavors de sèsam
26 g de pipes de girasol
400 g de farina integral
2 culleradetes de sal
Una mica de llet per a pintar el pa
Nous, pipes, per a decorar
Preparació
En el got de la TM posem l'aigua i la llet. Programem 2 mimuts, vel. 1, per atemperar els líquids. Afegim el llevat i barregem 3 segons, vel. 1.
Incorporem la mel i l'oli i barregem 3 segons, vel. 1. Afegim les nous i programem 3 segons, vel. 7.
Per últim afegim la resta d'ingredients, barregem 20 segons a vel. 6 i seguidament programem 3 minuts, vel. espiga. Deixem reposar la massa dins del got de la TM, ha de doblar el seu volum, aprox. 1 hora.
Preparem el motlle, d'uns 31x11 cm arpoximadament, l'engreixem amb oli, poc, suficient com perquè quedi tot sucat. Un cop la massa ja ha fet el primer llevat, aboquem la massa al motlle, pintem amb llet i repartim les pipes, nous... Tapem amb un drap humit i deixem reposar 1 h aprox., ha de doblar el seu volum.
Mentre tant preescalfem el forn a 200 g. Un cop ja ha doblat el volum l'enfornem a 180º, durant 45-60 minuts. Deixem refredar una mica, i desmotllem. Deixem refredar damunt una reixeta.
El podeu fer de manera tradicional, fent la massa a mà, és un pa que no necessita gaire amassat, per tant fàcil de fer-lo sense màquina. Els temps de repós són els mateixos.

29 comentaris:

  1. Un altre pa que em torna boixa!!! boníssim de veritat!!petonets

    ResponElimina
  2. Que bé que em va a mi lo integral. Bona idea pisar-hi fruits secs.
    Petons

    ResponElimina
  3. Per mi el pa integral és el millor de tots!! t'ha quedat de forn eh! petons

    ResponElimina
  4. Ha de quedar gustós i molt sa. Aquest tipus depa m'encanta!

    ResponElimina
  5. Boníssim amb els fruits secs! El pa com a mi m'agrada, que hi hagi per mossegar!

    ResponElimina
  6. Aquest pa deu ser molt esponjós i bo!! Quina bona pensada... petons

    ResponElimina
  7. Que bo!!! m'encanta aquesta molla que té el pa!! ha d'estar deliciós!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  8. T'ha quedat preciós amb totes les llavoretes! El color és perfecte i les nous li han de donar un gust i una textura deliciosa.

    Maco!!!! ;-D

    Petons

    ResponElimina
  9. ue bé que t'ha quedat Teresa! i a sobre és integral!!!! més sa impossible!!! molts petonets

    ResponElimina
  10. Ohhh!!! amb fruits secs, que bo!!! T'ha quedat espectacular....
    Petonets

    ResponElimina
  11. Me gustan mucho los panes con semillas y con frutos secos, tienen algo especial ¿verdad? y los como tanto con salado como con dulce.
    Felicidades por el pan
    Un petonet

    ResponElimina
  12. El pa integral i a sobre amb fruits secs és dels que més m'agrada, i la pinta del teu és per començar a menjar i no parar!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Aquest també el fem a casa i ens torna bojos. Està boníssim amb pernil dolç i formatge. És com més m'agrada. Molt bo!
    MOltes gràcies per participar i petonets!

    ResponElimina
  14. Ara mateix me'n menjaria un trosset!

    ResponElimina
  15. Avui si que tenim un bon repertori de pans!!! i tots boníssims! i fets a casa! temps enrere no m'hagués imaginat mai fer pa! era cosa de forners... i mireu que tinc un cunyat que ho és!!! Ara toca esperar la propera cita!!! què serà?? Que acabeu de passar molt bona setmana!( tot i la pluja...)

    ResponElimina
  16. A veure si provo de fer-lo, a casa ens agraden molt els pans de llavors, T'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  17. Es veu tant formós! Aquest pa sembla una capsa de sorprese ja que a cada mossegada et trobes una llavor diferent...Boníssim

    ResponElimina
  18. Hija, y yo comprando pan de molde en bolsa, con lo rico y fácil que parece éste... Un besote.

    ResponElimina
  19. un pan muy bueno de sabor y a la vista y siempre queda divino con los frutos secos
    buena aportacion

    ResponElimina
  20. Te ha quedado un pan delicioso,y muy vistoso un beso
    cosicasdulces.blogspot.com

    ResponElimina
  21. Hola Teresa , guapa tu

    i que bons aquests tipus de pa, veritat ?,

    a quedat tant maco com bo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  22. Aquest és el pa preferit de la meva mare per esmorzar!!
    Petons!

    ResponElimina
  23. El pa amb llevors, es el meu preferit.
    Te una pinta preciosa.
    Petons

    ResponElimina
  24. Farines integrals i fruits secs, aquests son els meus pans preferits. Un pa ideal.. Petons,

    ResponElimina
  25. M'agrada el pa amb llavors o fruits secs. Fa molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  26. A nosaltres el pa amb llavors ens agrada molt, sempre surten molt gustosos. A tú t'ha queda't genial!!

    ResponElimina
  27. Teresa, no havia vist el teu pa, expectacular!!!!! Prenc nota de la recepta.
    Petonets

    ResponElimina
  28. Quin pa més bo! I saludable totalment!
    Avui m'estic posant les botes amb tan bones receptes com veig!
    Petons

    ResponElimina
  29. Me l'apunto! La setmana vinent el faig.

    ResponElimina