ÍNDEX DE RECEPTES

9 de novembre del 2011

TRUFES DE XOCOLATA


 Sempre m'agrada el dia del meu aniversari endolcir una mica el dia amb els companys de feina. Com que feia temps que no els portava trufes, em vaig decidir a fer-les. La recepta és ben original,  si més no xocant, dic original perquè, veureu, porten magdalena! si, si, però després ni ho notareu , eh!,  fa que siguin unes trufes que aguanten molt bé sense congelador, dins una caixa metal·lica i a la nevera sempre les tindreu al punt just per a menjar-les. No cal dir que van volar!!, i les hauré de repetir perquè a casa només les van olorar...
Queden unes trufes suaus, fines i gens empalagoses, i si hi poseu ratlladura de pell de taronja i una mica de licor, just perquè i donin un toc, queden encara més bones.
Aquesta recepta es la que feia la meva mare, que no se pas d'on la va traure, i quan les faig m'agafa morrinya...i alhora bons recods!
Ah!, aquest ram tan preciós me'l van fer arribar els de casa, fill/filles, els companyns/a d'ells, el meu marit, Jesús i la seva mare! Moltes gràcies!, i també us estimo molt!
TRUFES DE XOCOLATA
Ingredients:
- 300 g de xocolata Valor pur (una tauleta)
- una tauleta de xocolata Nestlé amb llet (150g)
- 200 ml de nata líquida (35% MG, no cal muntar-la)
- 2 cullerades de whisky/conyac (opcional
- una cullerada de sucre llustre (si no en tens, del normal)
- 1 magdalena ( mida normal)
- pell ratllada de taronja, fruits secs picats... (o del que ens agradi, i si no voleu)(opcional)
Per fer l’acabat
- fideus de xocolata
- cacau en pols
- sucre llustre
Preparació
- Desfem al bany maria la xocolata tallada a trossets, un cop desfeta i fora del foc hi afegim la resta d'ingredients, jo vaig ratllar-hi pell de taronja, una mica, i una cullerada de whisky, triturem molt bé amb el pimer. Si volem fer-ne de diferents sabors, separem en bols i hi afegim l’ingredient que vulguem, pell de taronja ratllada, algun licor, algun fruit sec (ametlla picada...), cafè..., tapem amb film i deixem refredar a la nevera durant 24 hores. (jo ho preparo a la nit i les faig l’endemà)
- Fem les boletes o la forma que ens agradi i les arrebossem, unes amb fideus de xoco, unes altres amb cacau, i unes altres amb sucre glaç.
                   






21 comentaris:

  1. Teresa; Per molts anys¡¡
    No és d'extranyar que volessin, només de mirar-les...
    Que vagi de gust Teresa¡¡ :-D

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats.
    Les trufes molt originals.
    un petó

    ResponElimina
  3. teresa per molts anys!!!!!!........ aquestes trufes tenen molt bona pinta . Els teus companys debien llepar-se els dits

    ResponElimina
  4. Felicitats!. Ja m´agradaria que els meus compis em portessin trufes i no haver-les de portar jo, je, je, je....

    ResponElimina
  5. Un bon ram per una meravellosa persona... i un bon detall pels companys que de ben segur van deixar la safata sense ni una, no?

    Petons

    ResponElimina
  6. felicitats Teresa!!! unes trufes delicioses...amb tot el que porten com no podien volar!!!! les oloro desde aquí:)) petons

    ResponElimina
  7. Quin aniversari mes dolç.
    Per molts anys!!!!!
    Que bones les trufes.
    Petonets

    ResponElimina
  8. ohh quin perill la veritat que te d'estar molt bo,petons

    ResponElimina
  9. Per molts anys teresa!! ja va bé endolcir la vida de tant en tant, però si és el teu aniversari encara amb més raó! no sabia el truc de les madalenes...és interessant perquè sinó les trufes s'estoven molt fora de la nevera!! un postre clàssic que mai se'n cansa ningú!!! petons

    ResponElimina
  10. Felicitats!
    Amb el toc del licor i la taronja han de quedar ben gustoses.

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies! En alguna trobada prometo portar-vos-en!!!! petonets!

    ResponElimina
  12. Per molts anys!
    Quin ram tan preciós!Com cuidem als companys.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Caram, Teresa, quines trufes... felicitats pel teu aniversari, o sant endarrerides.

    ResponElimina
  14. Ha de ser molt bona idea possar-li la magdalena. Sempre tenen éxit.
    Petons.

    ResponElimina
  15. PER MOLTS ANYS!!!!!!!, segur que no en van quedar nomes que els papers
    Petons

    ResponElimina
  16. Mònica, Marina, Anna, Sion, molts gràcies!!! si les feu ja direu si han agradat! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  17. Creo que de eso de la morriña nos da a todas, las recetas de nuestra familia son siempre las que preparamos con mucha tranquilidad sabemos que son riquísimas y siempre gustan.
    Muchas feliciades.

    ResponElimina
  18. Els teus convidats segur que t'estan demanant que celebris alguna cosa cada dia ... per gaudir d'aquestes tòfones. felicitats

    ResponElimina
  19. Molt bones Teresa! Amb el que a mi m'agraden... Un petó guapíssima!

    ResponElimina
  20. Per molts any! M'apunto el consell d'afegir la magdalena per millorar la textura de les trufes! Una abraçada!

    ResponElimina