ÍNDEX DE RECEPTES

11 de desembre del 2011

BROWNIE AMB GUST MEDITERRANI

Vaig trobar aquesta recepta tot passejant d'un bloc a un altre, en concret a "lacucharacuriosa! Aquí i "entrepucheros" Aquí , que comentaven que el dia 1 de desembre, a Madrid, va tenir lloc el "Programa Europeo de Promoción de los Aceites de Oliva" en el què es va fomentar l'ús de l'oli d'oliva per a elaborar el típic brownie americà (elaborat amb mantega).Una molt bopa promoció per als nostres olis, tant importants en la nostra dieta Mediterrànea.
Segons he llegit, el primer brownie no portava xocolata, era un pastís petit amb nous i cobert d'un glacejat d'albercoc, que es va inventar a l'hotel, el Palmer House Hotel de Chicago, a finals del segle XIX, i que encara avui el  fan amb la mateixa recepta!
Doncs bé, em va semblar una molt bona recepta i com els brownies ens agraden, no he tardat gens en posar-la a la pràctica ! us recomano que la proveu, queda molt bo! Dels millors que he provat!
BROWNIE AMB GUST MEDITERRANI
Ingredients
115 g de xocolata 70%
80 g d'oli d'oliva verge
70 g de farina 8de rebosteria)
1 culleraderta de llevat (tipus Royal)
Un pessic de sal
3 ous (mitjans)
150 g de sucre
1 culleradeta de vainilla líquida
150 g de nous
Preparació
Fonem la xocolata al bany maria, hi afegim l'oli i barregem bé. Deixem refredar
En un bol barregem la farina, el llevat i la sal.
En un altre bol batem els ous amb el sucre, fins a tenir una barreja blanquinosa, hi incorporem la vainilla i la xoxolata, batem bé per a integrar tots els ingredients.
Afegim la farina, de mica en mica i a poc a poc l'anem integrant amb l'espàtula i amb moviments envoltans (de dalt a baix).
Per últim afegim les nous, que les haurem enfarinat i tret l'excès de farina, d'aquesta manera no baixaran al cul del pastís.
Engreixem el motlle (normalment és quadrat), jo el vaig folrar amb paper especial de forn. Hi aboquem la barreja i coem a 180º durant uns 25 minuts, amb el forn preescalfat.
L'interior d'aquest pastís ha de ser humit, per tant no l'heu de coure massa temps, sinó queda sec i perd la gràcia. Per fora fa una capa cruixent, que en tallar-lo, s'esquerda, però és el toc!!

15 comentaris:

  1. Teresa; Bona propòsta aquesta del brownie sense mantega... tot aixó es molt "lleminer" de gust, però a la llarga, tot el que estigui fet amb oli d'oliva, val la pena.
    Jo fa molts anys que vaig a buscar l'oli en un moli de la Ribera d'Ebre -Ginestar- i quasi tot ho fem amb aquest oli, el comprem per tot l'any i és nota la diferència amb molta diferència la veritat¡¡.
    Que vagi de gust Teresa¡¡

    ResponElimina
  2. Es veu tan sucoset, i tan de la terra!

    ResponElimina
  3. Guapissim aquest brownie mediterrani. M'ha agradat la idea d'enfarinar les nous i es veritat que o s'ha de coure gaire. Una abraçada

    ResponElimina
  4. La xocolata i l'oli de l'oliva combinen super bé, de manera que el brownie ha de quedar boníssim!

    ResponElimina
  5. Oh! Es veu molt sucós, sí! Quina bona pinta i és molt més saludable que si portés mantega!

    ResponElimina
  6. Teresa con aceite de oliva quedará cómo mas nuestro, la pinta es exquisita.
    Saludos

    ResponElimina
  7. Amb oli deu quedar molt suau...Té un aspecte formidable.

    ResponElimina
  8. Ja veig que amb oli també queda espectacular!!

    ResponElimina
  9. M'agrada aquest brownie que va amb oli, sense mantega.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Carai! Aquesta me l'apunto. El brownie sempre el faig quan em conviden a un aniversari. Mai m'ha convençut, tanta mantega. La versió mediterrània m'encanta!!! Oli d'oliva, a tot arreu. Petons

    ResponElimina
  11. Fan molt bona pinta, semblen ben bé de pastisseria i sense tanta mantega, queda anotat amb el teu permis
    Petons

    ResponElimina
  12. Vaja!!! quina pinta!! si pugues un trosset em menjaria, es veu tant suau! Ummm! Muaks

    ResponElimina
  13. Teresa, aquestes versions adaptades als nostres gustos són les millors!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  14. Che belli questi brownies, io li adoro. Ciao, ti seguo da Roma, Italia.

    ResponElimina