ÍNDEX DE RECEPTES

15 de gener del 2012

MELMELADA DE CARXOFA

Mai hagués pensat en què faria melmelada de carxofa! però el repte d'aquest mes dels blocs Els fogons de la Bordeta AQUÍ i  AQUÍ, va dedicat a ella, i no ens ha tocat més remei que remenar per aquí i allà per a participar-hi! El repte és gran perquè receptes dolces amb caxofes no n'havia vist i tastar-la menys, fins avui!! Primer vaig pensar en fer un bunyols, dolços, així tindria les postres d'avui, però vaig canviar de parer donat que divendres vam assistir al taller de Bon preu dedicat a les postres, on el Pep Nogué ens en va fer tres, boníssims tots ells, i de seguida la tria va estar feta per a les postres del diumenge! una sopa de taronja... boníssima, i que tinc preparada a la nevera per d'aquí una estoneta... La recepta s'haurà desperar... avui toca publicar la de carxofa! Doncs com us deia, he descartat fer els bunyols per a fer aquesta melmelada, que per dir-vos si es bona o no, ja l'he provat... una miqueta, està boníssima! ja me l'imagino acompanyant un peix, bacallà, magret d'ànec... entre d'altres.
La recepta l'he tret del bloc "lascuinadetotsnatros".
MELMELADA DE CARXOFA
Ingredients
1/5 kg de carxofes
250 g de sucre
50 g de sucre
Llimona
Aigua
Gots de vidre
Preparació
Netegem les carxofes, traient les fulles verdes, deixant nomès el cor. Les tallem en quatre trossos, i traiem la pelussa que tenen.
En un cassó possem aigua a bullir, quan bulli hi afegim les carxofes i els 50 g sucre. Quan estiguin cuites les colem, (reservem una mica d'aquesta aigua), un cop escorregudes les pesem. Reservem una mica d'aquesta aigua. Triturem amb la batedora fins a tenir una crema fina.
En un cassó posem la pasta de carxofa, el sucre, i una mica d'aigua (un 100 g), i coem a foc baix fins a tenir la textura desitjada. Hem de remenar constantment.
Tindem els pots preparats (bullits, tapa i tot) i els omplim amb la melmelada. Com que en aquest cas n'he fet poca, l'he poset cap per aball per a fer-ne el buit, normalment, els bullo 10 minuts, que els cobreixi l'aigua. 
Bon profit!!

28 comentaris:

  1. Ostres, jo tampoc hi hagués caigut amb la melmelada de carxofes, i mira que sóc molt de melmelades! QUina genial idea. M'agrada molt! Petons

    ResponElimina
  2. Et pots creure que la meva primera idea va ser fer melmelada de carxofes?! La tinc pendent que em sembla molt original i segur que molt bona!!
    Moltes gàcies per participar!
    Petonets

    PD: per cert, has deixat l'enllaç?

    ResponElimina
  3. Quan érem petits la melmelada era de préssec, albercoc, maduixa, poma, pruna i para de comptar. la padrina de ma mare en feia de tomata i em semblava la cosa més exòtica del món. Ara en podem trobar de tota mena, i totes ben bones!!!

    ResponElimina
  4. Mira una altre recepta que mai m'hauria passat pel cap ..........Un bon acompnayament !!!
    Petons

    ResponElimina
  5. caray!!! que original, mai se'm en hagués ocorregut. Deu esta molt bona!! a jo les verdures hem tornen boja, una bessada!
    elrinconvegetarianodemarga

    ResponElimina
  6. No me imagino el seu gust, però si dius que està bona segur que ho està. Un sabor molt original.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Molt original!
    Ja me la imagino damunt de bacallà o d'un magret d'ànec, com tu dius.
    Moltes felicitats i gràcies per la recepta

    ResponElimina
  8. Quina bona idea! Havia sentit a parlar de les melmelades de ceba i altres hortalisses, però mai la de carxofa. I per què no? Segur que és boníssima!
    Petons

    ResponElimina
  9. Bravo Teresa! No podia esperar una altra recepta de tu...Les carxofes també són"dolces", oi!

    No em vaig poder acomiadar de tu; encantada d´haver-te conegut.

    ResponElimina
  10. Hola??? aquesta sí que es una bona sorpresa!! mai hagués pensat que es pogues fer mermelada amb les carxofes, però tu ho has fet! fantàstic!! nomes cal apuntar-me la recepta perquè t'ho asseguro, la provaré de fer ben aviat!! petons

    ResponElimina
  11. No se m'hauria acudit mai de la vida! I això que ha d'estar de vici! Moltíssimes gràcies per participar amb aquesta original recepta.
    Petonets!

    ResponElimina
  12. M'he quedat amb la boca oberta i sense saber que dir. Una idea molt novedosa!

    ResponElimina
  13. Ostres Teresa melmelada!!! Una idea genial.
    Com ha anat la sopeta de taronja?? Jo dissabte ja havia fet el pastís i a casa els hi ha semblat boníssim!!
    petons

    ResponElimina
  14. Qui ens havia de fer la melmelada de carxofa sinó tu!Ha de ser molt bona!, segur ha triomfat. Una abraçada!

    ResponElimina
  15. me parece Teresa que la mayoria no habiamos pensado nunca hacer mermelada de alcachofas,original y seguro que buena
    bona setmana

    ResponElimina
  16. Melmelada? quina bona idea. Realment surten unes innovacions genials en aquests reptes. Jo vaig fer una vegada d'albergínia i també em va agradar. Aquesta té una pinta excel·lent.

    ResponElimina
  17. Jo tampoc em puc imaginar el gust d'aquesta melmelada. Em sembla una proposta super original
    Petons!

    ResponElimina
  18. Quina idea mes genial!
    Petonets

    ResponElimina
  19. La de melmelades diferents que estic descobrint amb el bloc, ben original.
    Petons.

    ResponElimina
  20. No he tastat mai la melmelada de carxofa però imagino que si m'agrada la d'albergínia, la de carxofa també. Molt bona aportació!

    ResponElimina
  21. Entre tots hem fet un grna receptari de la carxofa!! Tinc problemes per deixar comentari en algun bloc, no se per què. Ho aniré intentant! gràcies a tots!

    ResponElimina
  22. Mira que faig melmelades de quasi tot.
    Però la de carxofes no se m 'havia acudit.
    La provaré.
    Petons

    ResponElimina
  23. Hola Teresa! valenta! mermelada de carxofes! ara mateix en feia una torrada! salutacions

    ResponElimina
  24. Mira que sorpresa, no se me había pasado por la cabeza poder hacer una mermelada de alcachofa, un perfecto acompañamiento para muchos platos.
    Un beso.

    ResponElimina
  25. Isabel, Red Rose, no us puc deixar missatges, hi ha blocs que no se per què dona error! Isabel, les carxofes boníssimes i el peis farcit de gambes ni et dic què bé m'aniria avui per dina... que m'he portat fruita...! Espero que us assabenteu del comentari!

    ResponElimina
  26. Ostres, a Mallorca hi ha gent que en fa d'albergínia, però de carxofes no se m'hagués acudit mai. Molt original!

    ResponElimina
  27. Hola Teresa guapa tu

    en primer lloc et desitjo un BON Any

    Una melmelada molt interessant, anoto la teva proposta i gràcies per compartir-la
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  28. No se sap ben bé si es necessiten 1,5 kg ó 0,5 kg ó 200gr.(1/5 de kg)de carxofes.Tampoc se si el pes de carxofes es de "pulpa" de carxofa o es el pes en brut.I amb la llimona que faic?

    ResponElimina