ÍNDEX DE RECEPTES

15 de febrer del 2012

CROQUETES DOLCES DE POMA I AVELLANA

La proposta d'aquest mes de la "Recepta del 15", va de croquetes!!que com ja sabeu ens la fan des dels
blocs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, que recomano visiteu. A qui no li agada una bona croqueta casolana??? Si proveu de fer-les a casa, segur que mai més (o gairebé) les comprareu fetes! Entre tots avui farem una bona carpeta amb mil i una croquetes !,  ja estic esperant...
Aquestes que he fet són del llibre de la Mireia Carbó "La cuina salvavides", que amb tota confiança he fet per primera vegada sabent que serien un èxit, i així ha estat, molt bones, molt recomanable que les feu, i veureu com us les trauen del plat encara més ràpid!! La combinació de la poma amb l'avellana, excel·lent!  Una vegada més la Mireia ens ha fet quedar molt bé!!
Amb aquestes quantitats en surten bastantes, feu-les petites, però no us amoïneu, congeleu-les, arrebossades i en qualsevol moment només caldrà fregir-les i, a punt! Podem menjar-les calentes, tèbies, fredes, a mi és com més gust trobo que tenen i m'agraden més, com a postre amb una crema lleugera, soles, o penso que també poden resultar ben bones acompanyant una carn, peix o au, ho provaré!
CROQUETES DOLCES DE POMA I AVELLANA
Ingredients
2 pomes golden (mitjanes)
4 cullerades d'aigua
50 g d'avellanes torrades (del país, millor, més gustoses)
75 g de farina
100 g de mantega
100 g de sucre
400 ml de llet
1/2 branca de canyella
1/2 pell de llimona (sense part blanca)
Per a l'arrebossat
Farina
Ou
Pa ratllat
Oli de girasol
Preparació
Peleu les pomes i traieu-los el cor i les llavors. Talleu-les a daus grossos i coeu-les dins d'un cassó, a foc suau, junt amb les 4 cullerades d'aigua, fins a aconseguir una pasta eixuta i consistent. Reserveu-la
Peleu les avellanes i, amb l'ajut d'un robot de cuina, tritureu-les fins que quedin en pols (si no teniu robot tritureu-les amb un morter i una mica més de paciència).
Bulliu la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona, i reserveu-la.
En una olleta, foneu la mantega, a foc suau.
Afegiu-hi la farina d'un sol cop i remeneu amb una cullera de fusta. Coeu-ho uns instants.
Incorporeu-hi les avellanes i remeneu, afegiu-hi la poma i remeneu.
Aneu incorporant la llet sense parar de remenar (freda o calenta) i continueu la cocció uns minuts més. Deixeu refredar la pasta resultant en un recipient ben tapat amb paper film pel a pel), Quan hagi temperat ho posem a la nevera un mínim d'una hora (jo ho vaig fer a la nit per a l'endemà fer les croquetes).
Donem forma a les croquetes, passem per farina, ou i pa ratllat, fregim amb l'oli de girasol, i si voleu empolvoreu-les amb una mica de sucre.

22 comentaris:

  1. Quina bona idea: croquetes dolces! no se m'havia pas acudit, han de ser boníssimes!

    Petons i bon profit :-)

    ResponElimina
  2. Mira que he vist propostes de croquetes dolçes i cada cop em sorpreneu més. Aquestes han de ser boníssimes! com m'agrada la poma en els postres..
    Petonsss

    ResponElimina
  3. Fa temps que les tinc pendents de provar, però com que no m'agraden els fregits, al final em vaig decantar per unes sense fregir...
    Però sent una recepta de la Mireia, té l'e`xit assegurat, seguríssim!

    ResponElimina
  4. mmmm....quina mescla tan bona!! me l'apunto!!! bonissimesss! petonets

    ResponElimina
  5. Ostres, doncs a mi no se m'ha passat pel cap fer una proposta dolça, sempre relaciono les croquetes amb un plat de salat i ja veig que no. Han de ser boníssimes!!!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  6. Hem coincidit amb les croquetes dolces! jo les havia de fer així per nassos. Les teves les trobo molt exquisides i delicades per la poma que hi porta. La combinació amb fruit sec és del tot encertada.

    ResponElimina
  7. Han de ser bones unes croquetes de postres! Mai les he tastat. Molt bona la teva combinació.

    Petons!!!

    ResponElimina
  8. que bones, dolcetes i com a postres!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Quina dolçor tan delicada!, han de ser uns postres o uns entrants fantàstics i suaus boníssims! Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Aquestes dolcetes deuen ser un vici!!
    Petons

    ResponElimina
  11. Hummmmmmmmmmmmm croquetes dolces !!!.... aixó si que s'haura de probar ha de ser un pecat capital menjar-ne.
    Petons

    ResponElimina
  12. Impressionants!! A mi els posstres de poma m'encanten i en croqueta han de ser una autèntica bomba!!
    Moltes gràcies per participar!!
    PEtons
    Sandra

    ResponElimina
  13. Què bones!!! jo les tinc pendents.
    T'han quedat molt xules!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Ostres, aquestes m'han deixat amb la boca oberta. A mi que m'encanta la poma... M'han de tornar boja. Apuntades queden perquè les he de provar sí o sí!!

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  15. son les segones dolces que veig!!! tota una temptació. Molt originals!!! petons

    ResponElimina
  16. Quines croquetes més originals! I dolces que estic veient per ara poquetes.
    M'agraden moltíssim!!! Petons

    ResponElimina
  17. Que croquetas mas ricas, me han encantado,por dentro se ven deliciosas,Un besazo
    cosicasdulces.blogspot.com

    ResponElimina
  18. Quina croquetada......
    Tota la xarxa plena i a quina mes bona.
    Croquetes dolçes hum......
    Petons

    ResponElimina
  19. Tienen que estar muy buenas, nunca las he probado...
    Me quedo como seguidora.
    Bssss

    ResponElimina
  20. Quina bona idea, unes croquetes dolces.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Haig de tastar unes croquetes dolces. Aquestes t'han quedat fantàstiques!
    Marta

    ResponElimina
  22. Que bones les croquetes de poma, vaig estar a punt de fer-les jo també... la versió dolça es una opció original i mooooooolt bona. petons,

    ResponElimina