ÍNDEX DE RECEPTES

4 de març del 2012

PASTÍS DE TRUFA

Divendres passat, amb un bon esmorzar, vam despedir els 39 anyets d'una companya de feina, i amb aquest pastís vam donar-li la benvinguda als 40!!! Acostumo a fer un pastís quan algun company/comapanya canvia de dècada, em fa molta il·lusió i crec que qui el rep també!
Quan el vaig veure la recepta a la companya del bloc "Bufet de postres", la Cristina, que coincidim a classes i afició per de cuina , vaig pensar de seguida que m'aniria molt bé per a aquesta ocasió. L'he modificat una mica, més que res les quantitats, perquè necessitava que fos grandet, i ha resultat un pastís excel·lent. Les fotos no li fan justícia... amb les presses del moment no he pogut agafar-lo massa bé.
És un pastís que ha agradat moltíssim! és una trufa suau, que fins i tot qui no és molt xocolater ha dit que estava molt bo, bo!. Així que queda anotat per a repetir-lo! que jo si que sóc de xocolata!!
PASTÍS DE TRUFA
Ingredients
-200 gr. de galetes Maria.
-80 gr de mantega pomada.
-3 clares d'ou.
-150gr. de sucre.
-350 gr. de xocolata de cobertura 70% cacau.
-400 ml de nata.
-100 gr. de mantega.
Preparació
-Tritureum les galetes fins que adquireixin la textura de pols i les barregem amb la mantega pomada.
Amb la Tmx triturar les galetes 5 segons, vel. 5-10, afegir mantega pomada i 5 segons, vel. 5). Amb aquesta pasta folreu la base d´un motlle i reservem a la nevera.
Muntem  les clares a punt de neu amb el sucre que lanirem afegint en forma de pluja.
Amb la Tmx, clares+sucre al got amb la papallona, 4 minuts, temp. 50º, vel. 4 1/2, acabat el temps, 4 minuts, vel. 4 1/2. Reservem a la nevera
Muntem la nata i reservem.
En un cassó i al bany maria desfem la xocolata juntament amb la mantega. Fora del foc afegim la nata muntada i amb l'espàtula l'integrem amb moviments envoltants, de dal a baix. Deixem atemperar i a continuació hi afegim les clares muntades. Barregem amb l'espàtula, de dalt a baix i poc apoc perquè no perdin volum (tot i que les clares són de conssistència més forta, és una merenga)
Aboquem  la barreja en el motlle i deixeu ho deixem reposar un mínim de dues hores a la nevera, millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Decorem al nostre gust
*el motlle ha de ser d'aquest que s'obren pel lateral. Quan el preparo, abans de posar la base de galeta, a tot el voltant va millor posar cinta d'acetat, si no en teniu us la podeu fer, jo la vaig fer amb tapes dde plàstic d'enquadernar, qualsevol plàstic amb una mica de cos. A l'hora de desemmotllar sèrà més fàcil i quedarà molt millor.

14 comentaris:

  1. Segur que la teva companya va quedar encantada amb aquest pastís tan bo! Per xocaddictes de veritat :)

    ResponElimina
  2. Quin pastis tan deliciós !! Ideal per xocolateadictes:
    petons

    ResponElimina
  3. Qué bo!!! prenc nota de la recepta!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Bravo! malgrat el meu lapsus veig que l´has encertat de ple...no podia ser menys d´una gran cuinera com tu...
    Gràcies per mencionar-me.

    ResponElimina
  5. M'agrada aquesta tradició d'acomiadar els 39 i fer-ho amb un pastís casolà tan bo!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  6. Que buena pinta que tiene y con chocolate genial..
    BEsos

    ResponElimina
  7. Quin detall més bonic!, aquest pastís es veu molt suau, com a mi m'agraden, tot i ser de potent xocolata!. Em sembla molt encertat l'osset....mai és tard per sentir-se com una nena!...Una abraçada Teresa!

    ResponElimina
  8. Un pastís d'aquells que crea addicció, per molts anys a la companya!

    ResponElimina
  9. Carai quina pinta! per no ser una entusiasta dels pastissos de xocolata aquest em sembla fantasticament delicios!! petons

    ResponElimina
  10. 40 encara son pocs i celebrar-ho amb aquest pastís segur que no sap gens de greu fer anys.
    M'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Aixxx qui els tingués...ja ja!!!! molt maco amb l´osset m´ha encantat!!! tembé m´enporto la recepta!!!petonarros

    ResponElimina
  12. Quin detall més maco, segur que a la teva companya li va agradar molt.
    Petons

    ResponElimina
  13. Ufff quina delícia de pastís!!! per una xocoadicta com jo això és pura temptació...un petonet

    ResponElimina