ÍNDEX DE RECEPTES

15 d’abril del 2012

GELAT D'ARRÒS AMB LLET

El repte que ens han proposat a la recepta del 15 d'aquest mes,  Els fogons de la BordetaXocolata desfeta, tot i tractant-se del versatil i apreciat arròs, m'ha portat de cap pensat què fer! tot i que l'arròs ens dona mil i un joc a l'hora de cuinar-lo !. Volia fer algun postre, però només em venia al cap el típic arròs amb llet, i he de confesar que com no m'agrada... i no n'he fet mai! i doncs ... perquè no, perquè no aquesta  l'ocasió per a fer-lo per primera vegada! Vaig estar mirant i remirant, un risoto amb mascarpone... havia d'estar molt bo, un gelat d'arròs amb llet...aquest encara més bo, m'encanten els gelats! i va estar decidit! Aquí us deixo doncs, aquesta doble recepta, la de l'arròs amb llet, i la del gelat que podreu fer amb el que us sobri o d'entrada, com jo, fer-lo per a gelat!! Ens ha agradat molt, fins i tot a mi!!! molt cremós i fi, i amb el guts de la canyella... deliciós!
GELAT D'ARRÒS AMB LLET
Ingredients per a l'orròs amb llet
750 g de llet (jo semidesnatada)
100 g d'arròs bomba
Una pell de llimona (sense part blanca)
Un pell de taronja (sense part blanca)
1 branca de canyella
115 g de seuvre
30 g de mantega (opcional)
Ingredients per al gelat
500 g d'arròs amb llet fred (també pot ser congelat)
3 clares d'ou
Une gotes de llimona
Un pessic de sal
120 g de sucre
200 g de nata per a muntar (35% mg)
Preparació de l'arròs amb llet
Posem la papallona en el got. Aboquem la llet i l'arròs, la pell de llimona i taronja i la branca de canyella. Programem 45 minuts, 90º, vel. 1.
Afegim el sucre i la mantega. programem 10 minuts, 90º, vel 1. Ho aboquem en una safata i deixem refredar.
Reservem a la nevera ( per a fer el gelat necessitem que estigui ben fred)
( si no fem el gelat, posem canyella en pols per sobre i servim ben dred).
Fem el gelat
Col·loquem la papallona en el got, dins posem les clares d'ou, les gotes de llimona i el pessic de sal i les muntem programant 4 minuts, 37º, vel, 3 i 1/2.
Acabat el temps programem 4 minuts, vel. 1, sense temperatura. Aboquem en un vol i reservem.
Traiem la papallona, posem l'arròs amb llet fred i la nata al got. barregem 30 segons a vel. 3. Com a mi no m'agrada trobar-hi l'arròs, triturem uns segons a vel. 7.
Incorporem aquest preparat al bol de les clares muntades i amb l'espàtula ho integrem tot amb moviments envoltants, poc a poc, fins a tenir una barreja homogènia.
Aboquem en un motlle folrrat amb paper film. Si volem com a barra de gelat, el motlle que sigui rectangular i alt, amb el film el podrem desemmotllar fàcilment. Si volem servir-lo amb format bola, podem posar-lo en un motlle més pla, i no cal paper film.
Reservem al congelador un mínim de 4 hores. Recomano. però fer-lo el dia abans.
Traure'l del congelador uns 10 minuts abans de servir-lo.
El servirem empolvorat amb una mica de canyella en pols.

21 comentaris:

  1. Aquesta sí que no me l'esperava Teresa, ha de ser una passada aquest gelat!! Queda apuntadíssim!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quin geladet més bo. I ara que ve la caloreta (o això diuen) encara fa més ganes tastar-lo! Nyam!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. Quin gelat tan bo!!!! a mí si que m'encanta l'arròs amb llet i aquesta recepta me l'emporto!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Teresa, em sembla una proposta molt original i finíssima!, crec que t'agafo la idea!, a reveure.

    ResponElimina
  5. Què original!!! Una idea extraordinària. Enhorabona per a la teva proposta. Petons

    ResponElimina
  6. Jo vull un troç d'aquest gelat i si puc repetir millor. M'agrada amb toc de canyella per sobre.
    Petons.

    ResponElimina
  7. OOhhhh maiii maiii a la vida he vist un gelat d'arròs amb llet! m'encantaaa aquesta proposta! apuntada pels dies de calor d'aquest estiu!!!petons

    ResponElimina
  8. L'arròs amb llet tal qual no m'agrada gens, però en canvi en gelat el trobaria sensacional. M'apunto la recepta, que jo també tinc la Thermomix ;)

    ResponElimina
  9. Teresa, m'he de posar a fer gelats ja! Quina bona idea que has tingut, fer l'arròs d'aquesta manera. En vaig fer mousse un dia i també va quedar ben bo! Petons

    ResponElimina
  10. aquests no l'he tastat mai peró ha de ser bonissim...en prenc nota!!

    ResponElimina
  11. Aquest gelat segur que encantaria als de casa. Ja t'ho diré quan el faci, que segur que cau!
    Marta

    ResponElimina
  12. Es un dels meus gelats preferits... pero mai l'he fet a casa. Ara ja se com fer-ho!! Gràcies per aquesta recepta! :D Petons.

    ResponElimina
  13. A mi no m´agrada l´arròs amb llet de mai, no se com sería en forma de gelat, que aquests m´graden molt!!!

    ResponElimina
  14. Genial! espero que la recepta també es pugui fer de manera tradicional...Quina cremositat!

    ResponElimina
  15. Hola Teresa guapa tu

    un gelat original, i del bacallá, hummm sense paraules, i si en dic alguna, seran paraules d´amor senzilles i tendres

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  16. Jo no sóc gaire amant de l'arròs amb llet, però en versió gelat ha d'estar molt bo!
    petonets

    ResponElimina
  17. Me encanta tu receta. Yo soy muy de helados caseros, pero nunca lo he hecho de arroz con leche. Ahora ya sé como sorprender a mi hija. Muchas gracias.

    ResponElimina
  18. buena idea me gusta el arroz con leche asi que en version helado seguro que tambien.
    peto

    ResponElimina
  19. Carai, venia a comentar-te lo de les culleretes i em trobo aquesta sorpresa, no me l'esperava aquesta recepta, gelat d'arròs amb llet! Que n'ha de ser de bo! Una combinació perfecte!
    Les culleretes eren de la meva àvia, en tinc quatre de comptades. El que hi havia més a casa l'àvia eren gots, molt bonics, però de plats no en tenia, de duralex molts, però els de porcellana pocs i molt tacats. Res, a casa dels pobres ben poques coses de 'valor' hi han, encara que el poc que es té s'estima molt.
    Moltes gràcies, Teresa, els vostres comentaris em van molta il·lusió.
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  20. Una recepta molt original i bona!

    ResponElimina