ÍNDEX DE RECEPTES

14 de maig del 2012

ENTREPÀ DE CARN DE PORC A LA SAL, OUS DE GUATLLA I FORMATGE CHEDDAR


 

Amb aquest entrepà participem a la cita mensual de la Recepta del 15, proposta que ens fan de dels blocs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.
Què no podem posar entre el pa? jo diria que tot hi és bo! sinó, avui ho comprovarem amb la quantitat d'entrepans que farem entre tots!. N'hi ha de fàcils i ràpids de fer, bonísssims, però aquest que hem fet porta una mica més de feina, hem de coure la carn, però no us espanteu, està feta al forn, a la sal, i com és un tall no molt gran està fet en uns 25 minuts. El podem fer amb temps i tenir-lo preparat pel moment de fer l'entrepà o menjar-lo com a plat, acompanyat de verdures a la planxa , còmpota de poma, un puré... La carn és de porc, i el tall és diu secreto, no se com es diu en català...secret ¿?  però és una carn que té una mica de greix, molt tendra, fina i molt gustosa, es troba a la part de alta de l'espatlla, també pot quedar molt tendre amb llom de dos colors.
Fa anys a York vaig menjar un entrepà que encara en recordo el seu gust! de porc, torradet, fet al forn, amb una part cruixent... el millor entrepà que he menjat!! aquest podem dir que si no fos perquè té el gust de l'ou i el formatge, per la carn s'hi assembla molt, em va recordar a aquell, pel gust de la carn...
Aquest, però està super bo!!! proveu-lo!!
ENTREPÀ DE CARN DE PORC A LA SAL, OUS DE GUATLLA I FORMATGE CHEDDAR
Ingredients
1 peça de carn de porc, (secret)
Sal i pebre
Sal gruixuda especial per a cuinar al forn
Ous de guatlla
Formatge Cheddar (tallat en làmines)
Pa (com més bo millor)
Preparació de la carn
Salpebrem la carn. En una safata cobrim la base amb sal gruixuda, hi col·loquem la carn, la cobrim amb més sal, que humitejarem perquà agafi bé la forma, que quedi ben coberta. La posem al forn, preescalfat, i coem a 200º durent 25 minuts (si us agrada ben cuita podeu deixar-li una mica més, però la carn ha de quedar al punt, sinó no serà tan terna). Quan veureu que la sal es trenca és senyal que ja la tenim cuita.
Acabem de trencar la sal i traiem la carn, amb paper de cuina traiem la mica de sal que pugui quedar. Reservem.
Muntem l'entrepa
Fem els ous ferrats amb els ous de guatlla. Reservem
En una paella posem el formatge Cheddar i a foc bais deixem que es fongui.
Obrim el pa, el suquem amb tomàquet (opcional), tallem la carn en làmines fines i les anem posant damunt el pa, per sobre repartim els ous ferrats i damunt d'aquests el formatge fos, tapem l'entrepa i a gaudir de cada mossegada!!!

foto del bloc: algo gourmet




25 comentaris:

  1. Això sí que és un entrepà contundent! Sí senyora!! I amb aquest cheddar tot desfet que regalima pels costats...Mmmm Irresistible!!
    És ben bé com un àpat sencer enmarcat entre dues llesques de pa. (Jo en sé d'un que es tornaria boig amb un entrepà així...) ;-)

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina
  2. I el formatge regalimant!!!! quina salibera .

    Petons

    ResponElimina
  3. MMMmmm potent i sabrosíssim!!! se'm cau la baba de veure aquests formatge desfet surtint per les vores!! aixxxx.....no tinc mesura!! jeje petons

    ResponElimina
  4. Un entrepà com aquest i una cerveseta............ quin sopar més bò.
    Petons

    ResponElimina
  5. Uau, quin coloret aquesta carn :). M'encanta la entraña, aquest tall que mica en mica anem trobant a casa també :)

    ResponElimina
  6. Ha de estar bonísim!
    El toc que deixa la sal a la carn ja és únic i l'acompanyament que porta... Quina fam!

    ResponElimina
  7. Uau, Teresa, amb un entrepà d'aquests vas servit per tot el dia, je je je ...
    Ideal per un dia d'excusió on necessites molta energia ;)

    ResponElimina
  8. Una proposta ben energètica! Té una pinta genial.
    Tens raó entre el pa hi cap gairebé tot.
    Una elaboració de la carn molt treballada i que m'agrada. Ho he de provar de fer

    ResponElimina
  9. Uaaaaala!!! quin entrepa més currat!!! m'encanta!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Mare meva quina pinta amb aquest formatge desfet... delicios!! Petons

    ResponElimina
  11. Amb una peça de carn tan bona i feta així, l'entrepà ha de ser bruuutal!

    ResponElimina
  12. Són les 4 de la tarda i ja m'ha tornat a agafar la gana! Quina pinta!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  13. Has triat una peça del porc exquisita... res millor que un secret ibèric.... així que l´entrepà t´ha quedat de luxe!!! m´encanta!!! petons,

    ResponElimina
  14. Hola Teresa, guapa tu

    nena que bo, avui no saps pas cap on mirar, quina pilla d´entrepans que em trobo per arreu, no sabria pas quin menjar-me,...hum....tots

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. Teresa yo he ido una hora esta tarde a andar para compensar y el mio llevaba algo de verdura asi que tu con este dos horas minimo jaja
    buena combinación y con el secreto iberico queda una carne muy buena,tremendo y bueno bocata
    peto

    ResponElimina
  16. Quin "peasso" d'entrepà! Uf, se'm fa la boca aigua. I amb el cheddar fos... Ai, quines ganes de tastar-lo!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  17. Quina pinta te aquest entrepà!!!!
    Bonissim
    Petons

    ResponElimina
  18. Directament a entrepans preferits!!!! quina passada:)))

    ResponElimina
  19. Me encanta la carne de cerdo a la sal. Yo suelo hacer el lomo, y como siempre suelen quedarse algunos trozitos de sal, me gusta mucho. Muy apetecible. Me está entrando un hambre horrorosa. Besitos.

    ResponElimina
  20. Ostres, m'encanta amb el formatge fos!!!

    ResponElimina
  21. Hace poco que hice el solomillo a la sal y lo que me sobró en un bocata y uhmmm, estaba tan bueno!!
    Bss

    ResponElimina
  22. Aquest entrepà amb tots els ingredients que porta te d’estar boníssim. La carn cuita a la sal te un toc molt especial i bo.
    Petons

    ResponElimina
  23. Un entrepà de plat únic! Deu ser boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  24. Un entrepà contundent i molt bo!

    ResponElimina
  25. Tremendo bocata !!!!!! es una comida como Dios manda en formato "tira millas" .... que bueno, con la de tiempo que hace que no pruebo el pan sueño con uno de estos ..... jajaja

    ResponElimina