ÍNDEX DE RECEPTES

4 de juliol del 2012

GELAT DE IOGUR GREC

Com es nota que fa calor i que no podem cuinar.... tot gelats! però com m'agraden, ens agraden, mai em ve d'aquí tenir-ne de preparats i a punt! Abans quan arribava el bon temps, l'últim calaix del congelador estava dedicat exclusivament als gelats, però els comprava... ara sempre en tinc algun, però  fent-los a casa, en un no res els prepares! això si, amb la precaució de tenir el bol de la geladora, si en tenim, sempre al congelador! Si el feu sense màquina també queden bé, potser no tant cremossos, tindreu una mica més de feina. Aquest gelat de iogur grec el vaig fer amb la Thermomix, no el vaig posar a la geladora, un cop fet, l'hem posat al congelador i al cap de dues hores l'hem tornar a passar per la Tmx, si no en tenim l'haurem d'anar remenant amb una forquilla un parell o tres de vegades , cada 30 minuts, per a que sigui més cremós i no es notin els cristalls del congelat.
El vaig presentar en forma de sándwich, amb unes galetes de gingebre i llimona, super bo!!!
GELAT DE IOGUR GREC
Ingredients
500 g de iogur grec
300 de llet evaporada (Ideal) (també podeu posar nata per a muntar)
100 g de sucre (llustre)
Una cullerada de mel
perles o encenalls de xocolata
Preparació
Posem el sucre en el got de la Tmx i polvoritzem durant 20 segons, vel. progresiva 5-10.
Afegim el iogur, la llet evaporada i la mel, programem 2 minuts, vel. 5
Incorporem la xocolata i amb l'espàtula donen unes voltes i aboquem la barreja en un taper, millor que sigui pla, és congelarà abans.
Reservem al congelador durant 2 hores.
Tornem a posar-lo a la Tmx, i programem 20 segons, vel. 5
Aboquem el gelat en el taper i reservem al congelador.
Traure'l uns 15 minuts abans de menjar-lo

16 comentaris:

  1. quin gelat tan delicios per favor....amb aquesta calor ja el tastaria ara mateix!!! però el que m'ha fet gràcia ha estat la presentació amb galetes tal qual!!! m'ha agradat la idea!! petons

    ResponElimina
  2. Fantàstic! Ja deu faltar poc per tornar a la normalitat, oi?

    ResponElimina
  3. M'agrada molt, Teresa! La barreja de iogurt amb trossets de xocolata encara no l'he provat mai. I la galeta també té una pintassa amb el gelat que... uf! Quina cosa més bona! Petons

    ResponElimina
  4. Teresa,
    Ostres quin gelat més original i bo!!!
    Salutacions.

    Kui_Netes

    ResponElimina
  5. Aquest gelat ha de ser boníssim, i m'agrada com l'has presentat!

    ResponElimina
  6. Al gelat li falta un osito al damunt.
    Ara fora bromes, que el gelat de iogurt es molt bo i encara que avui estic saturada de dolç no m'importaría gens fer un esforç i memjar una mica.
    Estic contenta de haver-te conegut.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Ei, Teresa, quina il·lusió m'ha fet poder-te abraçar avui!!!!
    Com diu l'Anna, aquí falta un osset, ja,ja...
    Jo fa gairebé 25 anys que no compro gelats, sempre els faig. Però aquest estiu, sigui per la mandra, sigui per les calories, només n'he fet dues vegades. I al calaix del congelador només tinc pa!!!! (i és que no puc negar que sóc panarra!!!!
    Fins un altra, guapíssima! A veure si tornem a coincidir!!!
    Petons

    ResponElimina
  8. un gelat riquíssim i amb aquesta galeta genial, tens un bloc fantàstic, per aqui ens quedem, et convidem a visitar el nostre.http://elmagoylabruja.blogspot.com moltes abraçades

    ResponElimina
  9. Un gelat boníssim!!!! queda una miqueta per a mí?
    Petonets

    ResponElimina
  10. Si que fa molt bona pinta, si... I amb aquesta calor ve molt de gust!
    Marta

    ResponElimina
  11. No hi ha res millor a l'estiu que un bon gelat casolà.
    Amb els trosset de xocolata i la presentació en format sandwich, em sembla sensacional!

    ResponElimina
  12. Quin bloc tan delicios! Així que ja tens una seguidora més! Jo et convido a visitar el meu: http://maramaruja.blogspot.com a veure si també t´agrada! Un petonet

    ResponElimina
  13. d'on treus aquestes idees???!!!!! :)

    Roger

    ResponElimina
  14. Acabo de descobrir el teu blog i m'ha encantat! No tinc thermomix però provaré de fer alguna de les teves receptes!! Et segueixo i així no et perdo!
    El gelat molt original!!

    ResponElimina
  15. La veritat és que amb els getals casolans encara no m'hi he posat massa, però aquest té una pinta boníssima i sembla ben fàcil de fer!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  16. quines ganes de tastar-lo!!!
    Al final m'hi hauré de llençar al mon del gelat... entre tots m'esteu temptant!!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina