Aquest any, amb els companys de feina vam decidir fer un aperitiu per celebrar una mica aquestes festes. El qui volia col·laborava portant alguna cosa feta a casa. Jo vaig fer aquestes espirals de pasta de full salades. Les vaig fer de pernil dolç i formatge, unes, i sobrassada amb formatge les altres. Van tenir molt d'èxit !!!
També ens poden quedar molt bé si les fem per a un àpat a peu dret, per berenar... i les podem fer d'alló que més ens agradi.
Amb aquestes espirals participo a la proposta de la Recepta del 15 d'aquest mes, dedicada als aperitius de Nadal, i que ens fan Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta. Ens diuen que és l'ultima recepta del 15! només podem dir-vos que moltes gràcies i que heu fet molt bona feina!!! Ens deixeu un gran receptari fet entre tots, un tresor, diria jo!!!
ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL
Ingredients2 planxes de pasta de full (jo trobo que de les preparades la millor és la de Lidl)
Làmines de formatge (en el meu cas Masdam)
Pernil dolç tallat fi, però que no es trenqui
Sobrassada ibèrica ( tallada ben fina o millor una terrina per estendre)
1 sobre de 4 formatges ratllats
Llavors de sèssam
Preparació
Estenem la pasta de full i amb el corró estirem una mica:
Cobrim amb les làmines de formatge:
Seguidament damunt del formatge col·loquem el pernil:, i a l'altra amb sobrassada i formatge:
Enrotllem amb l'ajuda del mateix paper i pintem amb ou batut:
Repartim les llavors de sèsam:
Tallem fent rodanxes d'una amplada, més o menys, d'un cm i mig (un dit):
Coem a 200º, forn preescalfat, durant uns 15-20 minuts. Si teniu l'opció de dalt i baix millor, sinó potser els heu de posar uns minuts amb el gratinador.
Deixem refredar.
Aquestes pastes, com tot el que porta pasta de full s'ha de consumir aviat, per tant millor fer-les el mateix dia. Com a molt podem fer-les el dia abans, però ja no estaran tant cruixents.
Hola,justamente vi ayer la receta esta en otro blog y me gusto muchísimo la idea.te ha quedado genial.
ResponEliminaPásate por mi blog estoy de sorteo merece la pena porque el premio lo eliges tu solo tienes que mandar un correo.un beso
Aquesta recepta l'explico als cursos que imparteixo de cuina d'aprofitament, però amb sobrassada i mel. Són boníssims! Sempre sorprenen. T'han quedat tan bons, torradets...!! mmmm
ResponEliminaUna recepta boníssima i fàcil de fer que agradarà a gairebé tothom.
ResponEliminaMe l'apunto.
Muacs
La pasta de full és ideal per preparar aperitius vistosos i ben originals!
ResponEliminaUna idea perfecte que segur que posaé en pràctica ben aviat.
ResponEliminaOh, Teresa! Quina sort fer aquestes coses amb els companys de feina... a la meva sóc l'única que porto alguna cosa! jajajaja Aquestes espirals són un clàssic que mai falla, boníssimes!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i per les teves paraules!
Petonets
Sandra
a mi em xiflen aquestes espirals!! i les pots farcir d'allo que més t'agradi!! que més podem demanar oi?! petons
ResponEliminaHe fet molta pasta salada, però amb forma d'espiral només de xocolata. Em sembla una forma molt divertida i uns farcits molt encertats!, entre tots estem fent una col.lecció d'aperitius fantàstica!, a reveure!
ResponEliminaUna proposta fantàstica, ja tinc aperitiu per cap d'any, als nens els hi agradarà moltíssim!
ResponEliminaUns aperitius ideals per aquestes festes!!
ResponEliminaLa pasta de full ens permet fer tantes coses! i aquestes espirals han d'estar boníssimes!
Em quedo amb les de sobrassada!
ptns!!
Una pinta deliciosa, seguro que quedaron encantadas!
ResponEliminabesos
Teresa cariño, estas espirales no me las pierdo yo en uno de los dias de navidad, me han encantado como aperitivo, y pienso hacerlas como estas tuyas, que me han encantado, que buena mano tienes para dulce y salados. Un abrazo amiga
ResponEliminaqueda muy bien y facil y a la vez salen muchas espirales y siempre apetece unas espirales asi bien crujientes Teresa
ResponEliminapeto
Jo en vaig fer un dia pels companys de classe i va volar XD No van durar ni 5 min, hahaha ^^
ResponEliminaJo no hi vaig posar llavors de sèsam, però hi vaig posar orenga. La combinació de les dues espècies seria... Buf!
Molts petons :D
Teresa, quina bona fila que fan! Els companys de feina deuen estar contents que els facis aquestes delícies! Una bona proposta per sorprendre els convidats aquest Nadal.
ResponEliminaBones festes!
En vaig fer per Sant Esteve de pica pica, vaig repetir per cap d'any i va resultar tot un èxit.
ResponEliminaMolt i molt bò garantit.