ÍNDEX DE RECEPTES

3 de desembre del 2012

TARTALETA DE LLIMONA

La setmana passada ens vam trobar una colla de blocaires, convidats pel Grup Inforpress, a una classe  amb l'Ada Perellada per gentilesa de Nutrexpa, i tot amb els seus productes, galetes, nocilla, phoskitos, mel, cola cao... !! Quina bona estona vam passar amb les mans a la massa i amb l'Ada com a mestra de cerimònia!!!
No hagués pensat mai que amb els Phoskitos de tota la vida, per exemple, i un torró de Jijona, es poguessin fer unes postres delicioses, que amb Cola Cao poguéssim fer un pa tan bo, farcit amb una Nocilla boníssima!, les galetes Napolitanas, junt amb una crema de taronja, protagonistes d'unes postres excel·lents ... i així un munt de postres, els que vam fer a la classe, uns porquets de pa amb Cola Cao i farcits de Nocilla, una mousse de torró i Phoskitos i la tartaleta de llimona, i d'altres que l'Ada ens havia preparat per a fer un mos per a berenar, bé, ja era tard, així que va ser un sopar dolç! 
Moltes gràcies a Inforpress, a Nutrexpa i a l'Ada!!
Aquesta mousse de llimona em va agradar tant que és el que ja he fet! Les postres d'avui han estat ben dolcetes! Èxit total!!! Ens ha agradat moltíssim!!!! I gens complicades de fer!

TARTALETA  DE LLIMONA

Ingredients
(per a 6 persones)

300 g de nata per a muntar (35% MG)
400 g de llet condensada (jo la vaig posar desnatada Nestlé)
3 llimones
200 g de galetes
100 g de mantega a temperatura ambient

Preparació
Triturem les galetes, hi afegim la mantega i amb la mà amassem fins a tenir una massa homogènia. Folrem l'interior del motlle amb paper especial de forn, amb film tapem la base (per la part exterior). Amb la massa fem el fons i les parets del motlle, una capa primeta, serà la tartaleta. Reservem.
Ratllem la pell d'una llimona (primer la rentem bé). Fem el suc de dues llimones. En un bol posem la pell ratllada, el suc de llimona i la llet condensada, amb un batedor manual o espàtula barregem bé, ha de quedar una crema fina i homogènia.
Muntem la nata (ha d'estar ben freda). L'anem integrant a la crema anterior, amb l'ajuda del batedor manual o espàtula, poc a poc i amb moviments envoltants, de dalt a baix, perquè no ens perdi volum. Quan ja tenim la mousse feta, omplim els motlles que hem preparat i reservem a la nevera. Com a mínim  ha d'estar dues hores a la nevera per a que qualli, podem fer-lo el dia abans.
Desemmotllem les tartaletes, tallem maduixes a dauets, els repartim per sobre la mousse, posem una fulleta de menta i ja tenim les postres a punt per servir-les!

Blocs que vam assistir al taller de postres Nutrexpa:

 http://cookmetender.com/
 http://delicies.blogspot.com/
 http://inthemoodforfood.es/
 http://cocinabetulo.blogspot.com.es/
 http://www.lql.cat/
 http://menuinfantil.wordpress.com/ 
 http://ysigoenlacocina.blogspot.com.es/
 http://lagulateca.com/

21 comentaris:

  1. Ostres, quina experiència!!! a mi els phoskitos en fan perdre en son, jeje, un record genial d'infància!
    Una cosa, quan forres les parets del motlle amb la massa de galeta s'enganxa bé? La veritat és que a tu t'ha quedat molt i molt bé. Moltes felicitats per aquesta oportunitat.
    Una forta abraçada, guapa!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta! I sembla molt divertit de fer, aquest pastisset! I quina experiència, com diu la Gemma... fantàstic post, Teresa!

    ResponElimina
  3. Una trobada molt profitosa pel que es veu a les fotos.
    Aquestes tartaletes a més de macas, son delicioses.
    Muacs

    ResponElimina
  4. Hola Teresa guapa tu

    Nena quina reepta més de super Luxe, anoto la formula

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  5. uau quina pinta aquestes tartaletes... boníssimes! una abraçada

    ResponElimina
  6. Teresa, una cosa. No ser perquè però els teus comentaris al meu blog sempre em surten dues vegades.

    ResponElimina
  7. una buena experiencia sin lugar a dudas, la Ada es una crak tambien.Has hecho un postre super bonito y bien bueno y muy apropiado para estas fiestas
    gracias por compartirlo
    peto

    ResponElimina
  8. Segur que el taller va ser molt interessant, l'Ada és genial!
    I aquesta tartaleta ha de ser ben bona, amb una presentació original molt vistosa.

    ResponElimina
  9. chulisim i per lleparse els dits

    ResponElimina
  10. La tartaleta segur que està deliciosa, però a sobre la presentació és deu!

    ResponElimina
  11. Quins records! Fer postres amb postres d' infantesa...T' han quedat preciosos i les fotos també.

    ResponElimina
  12. Que bien aprovechado eh!! te ha quedado genial y vestido de fiesta.. Bss

    ResponElimina
  13. Buscant la recepta de taronges confitades m'he trobat el teu blog i m'encanta, felicitats. Passaré sovint. Una forta abraçada des de Pineda de Mar.

    Anna

    ResponElimina
  14. Quin taller més interesant I quin munt de coses bones que vau fer: Aquestes tartaletes tenen molt bona pinta:
    petons

    ResponElimina
  15. T'han quedat guapíssimes, s'hauran de provar no?

    ResponElimina
  16. m'encanta tot el que dur llimona, però aquesta tartaleta de galeta m'ha fet sortir papallones dels ulls!! quina pinta!! em quedo amb la galeta crec! jaja petons

    ResponElimina
  17. T’han quedat fantàstiques, i a més porten llimona que m’encanten els dolços amb llimona Ummm
    Petons

    ResponElimina
  18. Me encanta la mousse de limón y presentada así me parece fantática. Me quedo viendo tus recetas. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  19. Jo encara no l'he fet, però i tant que el faré, també ens va agradar molt.
    T'han sortit perfectes, venen ganes d'estirar la ma i agafar un.
    Qué guapes estem totes a les fotos, oi? Es que no tenim avia.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Un classe molt interesant. I aquestes postres m' encanten, ha de ser un final molt bo de cara un àpat de festes.

    ResponElimina
  21. Una taller genial, quina sort!!! aquesta recepta me l'apunto i espero les altres!!!
    Petonets

    ResponElimina