27 de juny de 2012

POLLASTRE AL "CHILINDRÓN"

Desprès d'uns dies de menjar com es pot i de cuinar poc o més ben dit, gens..., ahir vaig fer aquest pollastre al chilindrón, del llibre de la Thermomix, mentre el feia, per l'olor ja prometia està bo, però ara que ja l'he provat us puc dir que estava boníssim! Acompanyat amb una mica d'arròs integral ha resultat un plat únic perfecte per a la carmanyola! Segur que el repetiré, m'ha agradat!
POLLASTRE AL CHILINDRON
Ingredients
50 g d'oli d'oliva
3 grans d'all (pelats)
150 g de ceba
150 g de pebrot verd
150 g de pebrot vermell
200 g de salsa de tomàquet fregit
60 g de vi blanc
60 g d'aigua
1 kg de pollastre a trossets (jo cuixetes, tallades en dos trossets)
250 de xampinyons (a làmines)
1 pastilla de brou
Un pessic de pebre negre
un pessic de nou moscada
Jo hi he afegit una mica de farina per a espessir la salsa
Preparació
Rentem el pollastre i els xampinyons i reservem.
En el got de la Tmx posem l'oli i els alls, programem 6 segons a vel. 5. Fem baixar les restes de les parets i coem 3 minuts, temp. varoma, vel. 1.
Incorporem la ceba, els pebrots i el vi, piquem 4 segons a vel. 5. Baixem les restes de les parets.Coem durant 10 minuts, varoma, vel. 1.
Salem una mica el pollastre i l'incorporem al sofregit, afegim l'aigua  i el tomàquet, el pebre i la nou moscada, també la pastilla de brou (opcional). Programem 25 minuts, varoma, gir a l'esquerra, vel. cullera.
Acabat el temps afegim els xampinyons tallats a làmines i la mica de farina i coem 12 minuts, varoma, girs a l'esquerra, vel. cullera.




21 de juny de 2012

GELAT DE IOGUR GREC I MADUIXES

Encara continuen les obres! la cuina ja està enrajolada però encara en queda per uns dies! ja tinc ganes de posar-mi! De moment anem fent el que podem, i la thermomix ajuda força. Aquest gelat d'avui està super bo i amb la caloreta que ja fa ve molt de gust! Queda molt cremós i amb les maduixes que tenim del país, no cal dir que marquen la diferència! Congeleu maduixes, netes i a trossos, a mig hivern un gelat d'aquests és tot un lluxe! La recepta no es d'enlloc i és de tot arreu!! és un mix de les que hi ha per aquest món blocaire!
Qui em coneix ja sap que la xocolata em perd... així que vaig desfer al bany maria una mica de xocolata Nestlé postres negra, que encara en tenia una mica de les que la casa Nestlé em va enviar, i vaig posar-la per les parets de la galeta del cucurutxo i el culet ple ... va quedar de fàbula!!
Com que no podré fer les coques em conformaré amb les que anireu posant i com no amb les que comprarem...! que us surtin molt bones i BONA REVETLLA A TOTHOM!!!
GELAT DE IOGUR I MADUIXES
Ingredients
400 g de iogur grec
100 g de sucre
40 g de mel
300 g de maduixes congelades
Preparació
En el got de la Tmx posem el sucre i programem 20 segons, velocitat progressiva 5-10.
Afegim les maduixes i programem 40 segons, vel. progressiva 5- 10. Si veiem que encara queden trossos repetim uns segons més.
Incorporem la mel i el iogur, programem 2 minuts, vel. 5.
Aboquem en un taper i posem de seguida al congelador.
Millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Traure del congelador una estoneta abans de servir.


12 de juny de 2012

CLASSE AMB XAVIER PELLICER A BONPREU


El passat dimecres 6 de juny uns quants afortunats i aficionats, una mica boixos per la cuina en el bon sentit de boixos...,  vam tenir el plaer d’assistir a la classe que el xef de Can Fabes, Xavier Pellicer, va donar a l’Espai Consum-Bonpreu. Van ser dues hores de parar bé l’orella i gairebé no parpellejar, obrir bé els ulls! per a no perdre punt del que anava explicant i fent! L’acompanyava l’Antoine, responsable de les postres i el pa a Can Fabes, i que en aquesta ocasió va fer d’ajudant de cuina! Però ens va portar un pa, dos dels que fa a Can Fabes, que sense vergonya, ens vam cruspir ! fins i tot les engrunes...quin pa!!! De gust, quina crosta, quina molla, quina olor! Mireu les fotos...
En fi, tot un luxe de classe! on després de la feina feta pels dos xefs, el nostre paladar va poder gaudir degustant els plats preparats, unes ostres, un verat i uns pèsols que hi cantaven els àngels! (expressió que a casa he sentit molt i diem, quan un cosa està molt i molt bona! boníssims tots!! Així que puguem algun d'aquests plats farem i publicarem.
En Xavier Pellicer ens va comentar que actualment està molt posat en l’agricultura biodinàmica, si voleu mireu aquí "Agricultura biodinàmica" , molt interessant ! La veritat que els pèsols que vam tastar eren deliciosos! Molt més gustosos i les cebes tendres, que vaig provar intentant buscar el 5è gust, l’umami, AQUÍ.  Entre el Pep Nogué, que aquest dia va exercir de càmera...,  i el Xavier Pellicer deien que aquest 5è sentit és difícil de trobar...alguns vam provar les cebes tendres, d'agricultura biodinàmica, buscant-lo, haviem de trobar que en acabar de menjar la ceba notessim gustet de fuet com havia percebut el Xavier.... no se que dir-vos, era bona, dolceta,  però era ceba, bona però, eh?!)
Com que no puc cuinar, encara que alguna coseta tenim reservat i pendent per a publicar, us deixo les fotos d’aquesta classe. 
Fins aviat!


video

3 de juny de 2012

TORTELL DE NATA I TRUFA

Com podeu veure hem rentat la cara al bloc... ha estat sense voler, provant coses...però ja no hi ha volta enrere...! Així que anirem mirant de deixar-lo com ens agradi!
Demà comencem  reformes a casa, així que ens esperen uns dies, mes i mig més o meyns, de paciència i d'entrar el mínim  a casa... doncs estarà envaïda pels paletes! Comencem pel bany, però d'aquí una setmaneta ens envairan la cuina i llarvors si que crec que haurem de tancar aquesta porta... estarem uns dies sense poder cuinar..., tot i que mentre podrem anirem fent.
Feia molt temps que no menjàvem un tortell! i avui amb aquest clàssic postre típic català hem acabat un bon dinar!
El tortell és un pastís típic de la cuina catalana, té forma d'anella, acostuma a ser de pasta fullada, i va farcit de nata, trufa, crema o cabell d'àngel. És molt típic, bé, era molt típic el diumenge comprar-ne un a la pastisseria. Nosaltres que som atrevits i ens agrada arremangar-nos a la cuina, ens el fem i què bo el trobem! Boníssim!
TORTELL DE NATA I TRUFA
Ingredients
2 planxes de pasta de full
500 g de nata per a muntar (35% MG)
Una cullerada de formatge cremós (tipus Philadelphia)
Una cullerada de sucre
1 ou
Sucre llustre
Trufa
200 g de nata per a muntar
150 g de xocolata 70% cacau
Preparació
Si el volem farcir amb trufa, hem de preparar-la unes hores abans, el dia abas. Possem la nata en un vol, l'escalfem fins que bulli, al foc o al microones, fora del foc hi afegim la xocolata tallada petita, i amb una espàtula o cullera de fusta remenm fins que s'hagi desfet i ens quedi una crema fina i brillant. L' aboquem en un bol, tapem amb film i deixem a la nevera (unes 12 h).
Preparem el tortell:
Preescalfem el forn a 200º
Si la pasta de full ja és rodona, només ens caldrà fer un forat al mig, jo m'he ajudat amb un  plat, he tallat el voltant i he tret la part del mig, ja tenim una anella. Amb un  pinzell pintem amb aigua, perquè quan posem l'altra anella s'uneixin. Fem l'altra anella seguint el matix pas, la col·loquem damunt de l'alta, fem que quedin ben posades l'una damunt de l'altra. Batem l'ou i pintem la part de sobre de l'anella.
Enfornem durant 20 minuts, si teniu forn d'aire millor, sinó dalt i baix. Passat aquest temps, jo ja el tenia ben ros, així que l'he protegit amb paper d'alumini perquè no es cremés massa, i l'he deixat coure uns 10 minuts més. Ja veieu què alt ha quedat!
Un cop cuit el posem damunt una reixeta fins que sigui fred.
Mestre tant muntem la nata (que ha d'estar ben freda) amb la cullerada de formatge cremós (ens donarà més consistència a la nata i no es nota gens el gust). Quan estigui gairebé muntada hi afegim el sucre. Posem amb una mànega pastissera amb una boquilla gran i arrissada.
Muntem la trufa que tenim reservada a la nevera. La posem en una mànega pastissera amb una boquilla gran i arrissada.
Amb molt de compre l'obrim pel mig, repartim la nata per la base deixant un espai al mig per a intercalar la trufa. Tapem i l'empolvorem amb sucre llustre.
Espero que us hagi agadat i proveu de fer-lo!!!

Seguidors