ÍNDEX DE RECEPTES

24 de febrer del 2013

PASTÍS DE SANTIAGO

El Pastís de Santiago és el pastís tradicional de Galicia, és un pastís a base d'ametlla, sucre i ous. Aquests pastissos d'ametlla també són molt típics a la Mediterrània, però com en aquest cas li hem posat la Creu de Santiago li direm Pastís de Santiago!.
De receptes també n'hi ha moltes, aquesta és de l'última classe amb la Mireia Carbó, que era el que em faltava fer, i avui li ha arribat el moment! bo, no, molt bo!!!
PASTÍS DE SANTIAGO
Ingredients
300 g d'ametlla en pols
300 g de sucre
5 ous
2 culleradetes de llevat
1 pessic de canyella
1/4 de pell de llimona ratllada
Elaboració
Separem les clares dels rovells
Beteu els rovells amb el sucre fins que quedin de color blanquinós i doblin el volum.
Muntem les clares a punt de neu
Berregem l'ametlla amb el llevat, els rovells i 2 cullerades de les clares muntades. Afegim la resta de clares i barregem poc a poc.
Coem el pastís a 160º durant 20.25 minuts. Forn preescalfat.
Decorem amb la creu o al nostre gust.

14 comentaris:

  1. Ahora me has recordado que hace mucho que no ka hago y mira que esta buena!!
    Bss

    ResponElimina
  2. Ja ho pots dir que estava boníssima. Fa anys quan la veia tan plana no em feia gràcia fins que un dia la vaig tastar i em vaig adonar tot ho que m'havia perdut.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Ja m'ho penso que ha d'estar boníssima!
    la tarta de Santiago no falla mai i agrada molt a tothom, però és que a tu t'ha quedat molt bé!
    ptns!!

    ResponElimina
  4. oohhh que bona!! fa mil anys que no la tasto, l'ultima vegada, quan vaig anar a Galicia i d'això fa 5 anys!! ufff m'haure de posar mans a l'obra!! petons

    ResponElimina
  5. T'ha quedat fantàstic!! Jo encara no he fet les receptes de la classe de la Mireia però ja en tinc ganes!!

    ResponElimina
  6. Tinc la recepta pendent per a fer, però com sempre en terres basques estic pendent d'anar a Catalunya a per les ametlles que aquí n'hi ha molt poquetes. T'ha quedat impressionant

    ResponElimina
  7. No la he fet mai, alguna vegada si me la ofereixen me la menjo molt a gust. T´ha quedat preciosa! petons

    ResponElimina
  8. Aquest és el que no falla mai...un company de feina m´ha encarregat que li faci una per ell solet...Li caurà la setmana que ve.Què feliç el faré.

    ResponElimina
  9. Qué bonica t'ha quedat!!! aquesta recepta de la Mireia la tinc a pendents, però és que no dónem a l'abast!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Un pastís 10. Jo només l'he fet una vegada a la meva vida i la veritat és molt bo.
    Molt bé Teresa,
    Nani

    ResponElimina
  11. Caram, ja has fet totes les receptes, quina alumna tan aplicada!
    Sort que dijous et tornaran a posar deures, je je je...

    ResponElimina
  12. Teresa, que bé que t'ha quedat!! I saps què? M'has recordat que és una de les receptes que tinc pendents de provar!!
    Petons

    ResponElimina
  13. T' ha quedat molt bonic, . El pastís de Santiago és un dels meus preferits.

    ResponElimina