Começa la calor i els gelats venen molt de gust, a mi sempre..., però per acabar el dinar d'un diumenge caloròs a tothom li agrada! i si és com el que hem fet avui...s'acabarà més de pressa del lo ràpides que anireu fent-lo! és super fàcil i ràpidíssim de fer ! això si, cal preparar-lo unes quatre hores abans de menjar-lo, i millor el dia abans.
La recepta és de la Donna Hay, que m'agrada molt el que fa, per la senzillesa dels plats i la delicadesa amb què els prepara. Jo l'he fet amb dolç de llet, però també es pot fer amb caramel líquid. Ella l'anomena Gelat de caramel amb truc.
Encara que pugui semblar que ha de ser molt dolç no ho és pas, proveu-lo!!
GELAT DE DOLÇ´DE LLET
Ingredients
600 ml de nata per a muntar (35 % MG)
340 g de dolç de llet (dulce de leche)
Elaboració
Posem la nata, que ha d'estar ben freda en un bol i la muntem amb l'ajuda d'una batedora elèctrica. Incorporem el dolç de llet i barregem amb l'ajuda d'una espàtula, amb moviments envoltants, de baix a dalt. Aboquem en un recipient, millor metàl·lic, tapem amb film i reservem al congelador.
El traiem una mica abans de servir-lo.
El dolç de llet el podem fer a casa, però necessita molta estona i no sempre tens assegurat el resultat. Si el feu a casa, heu de posar a bullir un pot de llet condensada, que l'aigua arribi fins la meitat del pot de llet, durant al menys dues hores.Si ho feu en olla a pressió amb 30' n'hi ha prou.
Molt cremós, Teresa, una bona manera d'acabar un àpat o a mitja tarda que ara els gelats ja venen de gust a totes hores.
ResponEliminaPetons.
Quina delícia de gelat!!! Crec que serà un bon inici de bon temps!!!
ResponEliminaes molt bo aquest gelat! jo l'he tastat i em va agradar molt! i ja veig que es molt facil tambe! petons
ResponEliminauix però que bo!!! t'ha quedat genial i sí que és ben senzilla la recepta!!
ResponEliminaNO sòc massa de gelats, pero amb aquesta cremositat que t'ha quedat ben be que el faria passar.
ResponEliminapetons
Quina bona pinta, Teresa! I ha de ser boníssim, a mi m'agrada molt el dulce de leche! No m'acabo d'atrevir amb els gelats... a veure si m'hi animo!! Petons
ResponEliminaMare meva Teresa, es veu tan cremós.... em venen ganes de comprar-me una màquina de fer gelats, però sé que aquest estiu perillaria la meva salut jejeje
ResponEliminaComença la época de gelats...!!!!m'encanta!!! Aquest ja esta apuntat a pendents...
ResponEliminaPetonets.
Que xulo. Me l'apunto ! no conec a la Donna Hay, investigaré que tal :-)
ResponEliminaBenvinguts els teus gelats!!!
ResponEliminaAiiiixxx que a mi el dulce de leche no m'agrada gens!!!!
ResponEliminaPerò si dius que no queda massa dolç...
PTNTS
Dolça
Vaya textura rica que te ha quedado. ¿Te salen así de ricos todos? Un besote.
ResponEliminaQuè fàcil i què bo!!
ResponEliminaQueda inaugurada la temporada de gelats!!
ResponEliminaAquesta recepta me l'apunto, que la trobo super fàcil i molt bona per fer gelats casolans sense geladora.
una receta muy buena y fácil,desde luego ya apetece solo con verlo
ResponEliminapeto
Oh! m'encanta el dolç de llet! Tinc geladora a casa o sigui que potser aqeust estiu m'atreveixi a fer-lo :)
ResponElimina