ÍNDEX DE RECEPTES

3 de juny del 2013

TATIN DE PERA AMB GELATS LA FAGEDA



Han passat uns quants dies, però encara no vaig al ritme que voldria, em cal encara una mica de paciència...però amb ajuda, que aquest dies en tinc molta, hem fet aquestes postres tan bones aprofitan que La Fageda i per gentilesa de la seva fàbrica de gelats em va fer arribar aquests gelats de la foto, que són els que elaboren durant tot l'any amb la  llet fesca i nata de la seva granja a la Garrotxa. A la fàbrica de gelats hi treballen un grup de 12 persones i quins gelats més bons ens fan!, com diuen  ELS MILLORS DEL MÓN!! us ho podem ben bé certificar! entre lo bons i llaminers que som, ja no en queda... però sabem on trobar-los! en serem bons clients!!! Des d'aquí moltíssimes gràcies a la Fageda i a tots els seus treballadors!! Aquí trobareu tot el que fan, visiteu-los! LA FAGEDA
La Tatin de pera que veieu va ser l'acompanyant d'aquests gelats tan bons, gustos per a triar, de iogur, vainilla, xocolata, fruita del bosc o nata amb maduixes. Si us sóc sincera, jo, una mica de cada...!
Unes postres de Festa Major!!
TATIN DE PERA
Ingredients
1 kg de peres (segons la mida de la tatin en necessiteu més o menys)
100 g de sucre
50 g de mantega
1 beina de vainilla
1 làmina de pasta de full
Preparació
En un recipient que pugui anar al forn fem el caramel, van molt bé aquestes paelles què podem traure'n el mànec,  hi posem el sucre i la mantega i deixem que es faci el caramel. Pelem i traiem el cor de les peres i les tallem a quarts, les anem col·locant ben apretades en el recipient del caramel, repartim  les llavors de vainilla i deixem coure durant uns 20 minuts, si les peres eren molt madures, menys temps. Tallem la pasta de full a la mida del motlle, sempre el fem una mica més gran, apartem la paella del foc i posem per sobre la pasta de full, l'anem posant-la bé, cap a dins (mireu la foto).
Coem a 180º durent 30 minuts, forn preescalfat.
Servim tèbia, acompanyada de gelat o també queda molt bona amb crema de llet.


14 comentaris:

  1. Ummm!! Que bona Teresa!! Me n'alegro molt que ja tornis a estar una mica activa! Mica en mica! I quina sort aquest carregament de gelats la Fageda! Jo encara no els he tastat però a casa agraden molt els iogurts així que haurem de tastar els gelats!

    ResponElimina
  2. Uns gelats bonissims i una tatin encara millor!!!
    petonets.

    ResponElimina
  3. La tatin queda estupenda con helado, yo de momento sólo he hecho una de pera, y exitazo total... Un besote.

    ResponElimina
  4. Una tatin deliciosa i si a més va acompanyada d'un bonissim gelat ...... el paler es doble.
    petons

    ResponElimina
  5. amb aquests productes surten els postres sols!! bonissim!

    ResponElimina
  6. La tatin amb pera... què bona!!! i els gelats de La Fageda boníssims!!! jo també he de fer una recepta, però encara no he tingut temps.
    Espero que vagis millorant! Petonets

    ResponElimina
  7. Hola Teresa, l'altre día vaig preguntar per a tú a la María, no sabia el que t'havia passat, però et trobaba a faltar.
    M'alegro que ja estiguis millor i la propera vegada ens puguen veure.
    Cuidat i una abraçada.
    ISABEL

    Per cert la tatin, es una delicia de pastís.

    ResponElimina
  8. una tatin bien buena, con peras todavía lo he probado.Y los helados de la Fageda bien buenos y aportan el punto fresco a la tarda
    peto

    ResponElimina
  9. M'encanten les tatin, de totes les fruites possibles.
    Amb el gelat encara ha de ser més bona.

    ResponElimina
  10. Em pensava que el tatín era de poma i que la fageda només feia iogurts i flams. Gràcies per aquests dos grans descobriments!!!

    ResponElimina
  11. El gelat es l´acompanyament ideal per la tatin.. de pera!! oooohh, molt bones postres. Petons,

    ResponElimina
  12. El gelat es l´acompanyament ideal per la tatin.. de pera!! oooohh, molt bones postres. Petons,

    ResponElimina
  13. Fantàstica! Li va bé qualsevol dels gelats de La FAGEDA.

    ResponElimina
  14. Que maravilla de tatin!! nunca la he hecho, ya no tengo escusa, un día de estos cae :)
    Besos

    ResponElimina