ÍNDEX DE RECEPTES

19 de setembre del 2013

MAGDALENES DE IOGUR




Les magdalenes també són d'aquelles coses que podem fer de mil maneres, amb fruita, xocolata... Aquestes però són un xic atrevides, vaig atrevir-me a especiar-les, i amb què, doncs ni més ni menys que amb clau d'olor!, molt apreciat i utilitzat en d'altres cuines. Podeu trobar informació d'aquesta espècie aquí  clau d'olor  i aquí . A casa, la meva mare només en posava en plats salats, estofats, mandonguilles, jo ben poc el faig servir. Això si, s'ha de ser prudent i posar-ne molt poc, tant si és sencer com en pols, perquè és molt gustós i potent !
Les magdalenes van quedar molt bones, suaus, esponjoses i amb un toc que no saps ben bé què és, però molt agradable, màgia del clau d'olor!
MAGDALENES DE IOGUR
Ingredients
3 ous
200 g de sucre
125 g de iogur natural
75 g d'oli de girasol
Pell ratllada d'una llimona
250 g de farina
10 g de llevat (tipus Royal)
Un pessic de sal
un pessic de clau d'olor en pols
Elaboració
En un bol posem els ous i el sucre i batem fins que estiguin ben espumosos, millor amb batedora elèctrica. Afegim el iogur, l'oli i la pell de llimona i tornem a barrejar fins que estigui tots els ingredients integrats. Tamissem la farina amb el llevat i la sal i l'incorporem a la barreja anterior, ho fem suaument, amb una espàtula o batedos manual, però amb moviments envoltants, de baix a dalt, perquè no ens perdi massa volum. Cobrim la massa i la deixem reposar a la nevera al menys 1/2 hora.
Encenen el forn a 200º, dalt i baix.
Omplim una mica més de la meitat o 1/3 les càpsules i les posem en un altre recipient més rígit, flameres per exemple, per tal que mantinguin la forma i no s'obrim al coure-les. Com la massa és espessa, va molt bé per omplir les càpsules utilitzar la cullera de fer boles de gelat.
Si us agrada podeu posar sucre per sobre.
Coem durant uns 15-20 minuts, fins hagin pujat i estiguin daurades. Les deixem refredar traient-les del motlle més rigit damunt una reixeta.

* Recepta original extreta de Gastronomia &Cia

12 comentaris:

  1. Ostres tu! si que són màgics els claus d´olor!es veuen formoses.

    ResponElimina
  2. T'han quedat amb un "copete" molt xulo!! encara que això del clau d'olor... les vegades que l'he utilitzat no m'ha agradat.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Doncs no se m'hauría acudit possar clau a les magdalenes pel seu sabor fort, encara que segurament queda dissimulat.
    Un copete de 10 i les càpsules de paper molt boniques.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Deliciosas, me encantan las magdalenas de yogur, te han quedado verdaderamente fantásticas!
    Un besito

    ResponElimina
  5. El clau d'olor és molt potent, han de quedar unes magdalenes molt aromàtiques.

    ResponElimina
  6. M'encanten les magdalenes! I les receptes-base com aquesta, que és tan fàcil i efectiu fer-ne modificacions, són fantàstiques! T'han quedat la mar de bé!
    Marta

    ResponElimina
  7. Seguro que estaban buenísimas con este toque, a ver si me animo y las hago.

    ResponElimina
  8. Hola Teresa guapa tu

    I que bones, fàcils i com volen...al menys a casa, quina bona pinta, quasi et venen ganes de mossegar la pantalla

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  9. Teresa unas magdalenas asi simpre son bienvenidas.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  10. Aquesta tarda, volia fer magdalenes...
    Ja tinc la recepta!!!!!
    Petonets Teresa

    ResponElimina
  11. Molt bona pinta!! ara fa molt temps que no en fem a casa i m'ha fet venir les ganes!! Marta

    ResponElimina
  12. Hola Teresa, et va tocar el taller de cupcakes... pots confirmar si hi pots anar? Es per no perdre la plaça ;)

    ResponElimina