ÍNDEX DE RECEPTES

15 d’octubre del 2013

TRUFES DE XOCOLATA, PLÀTAN I CIVADA

Per a celebrar Santa Teresa, he endolcit una mica el dia als companys de feina amb aquestes trufes de xocolata, plàtan i civada. No les havia fet mai, però ahir em va caure a les mans la recepta! vaig mirar correus i vaig trobar-ne un de tants de  Gastronomia&Cia i allà estava, esperant...! Són molt ràpides de fer, no cal tant temps de repòs de la massa, només una estoneta, una horeta, només que es refredi i poder formar les boletes i arrebossar-les. Són unes trufes lleugeres, no deuen engreixar tant com les tradicionals..., no porten mantega, nata, sucre... bé, excuses per a menjar-ne dos o tres!
Resulten unes trufes diferents, molt bones i sanes, cereals, fruita... i la mica de xoco, que amb mesura, és beneficiosa...
Amb aquestes quantitats, i si les feu petitetes que són més mones i repartidores, en van sortir 45!
Des d'aquí, FELICITATS A TOTES LES TERESES!!
TRUFES DE XOCOLATA, PLÀTAN I CIVADA
Ingredients
200 g de xocolata negra per a fondre (vaig fer servir Nestlé Postres negro intenso)
160 g de puré de plàtan (en el meu cas van ser uns tres plàtans petits, al punt de madurs)
160 g de flocs de civada
Unes gotes d'estracte de vainilla
Per a arrebossar-les
Coco ratllat, cacao en pols, fideus de xocolata...
Elaboració
Trossegem la xocolata i la posem en un bol, la desfem al bany maria o al microones, remenem perquè quedi totalment desfeta. Pelem els platans, traiem els fils laterals, tallem a trossos i triturem amb una picadora o batedora, ha de quedar un puré ben fi. Anem incorporant aquest puré a poc a poc a la xocolata, a poc a poc perquè no perdi massa temperatura i solidifiqui. Afegim la vainilla i els flocs de civada de mica en mica i anem barrejant fins a tenir tots els ingredients ben integrats. Tapem amb film i reservem a la nevera, amb una hora n'hi ha prou, s'ha de refredar per a poder fer les boles.
Amb l'ajuda d'una cullereta de postres anem agafant porcions i fem una bola, l'arrebossem amb el que ens agradi, coco ratllat, fideus de xocolata, cacau en pols...Les anem col·locant en càpsules de paper,  i reservem dins un recipient tancat a la nevera.
Proveu-les!

17 comentaris:

  1. Que bones i que boniques que queden amb aquests colorets.
    Petons

    ResponElimina
  2. Feliç sant!! espero que hagis passat un gran dia!! i els teus companys deuen haver estat d'allò més contents, quines trufes més bones!

    ResponElimina
  3. fantastica combinacio el platan amb la xocolata!! genials aquestes trufes! petons

    ResponElimina
  4. Felicitats Teresa! Aquestes trufes són la bomba...calòrica! Però el dia s´ho mereix.

    ResponElimina
  5. Mi querida amiga, seguro que endulzaste el dia a tus compañeros, con estas deliciosas trufas que te han quedado de cine, muchas felicidades por tu santo, aunque con un poquito de retraso, pero con mucho cariño, Por ciero lo que me preguntas de las especias de las galletas, las he comprado por internet, a Maria lunarillos, si necesitas saber algo mas no dudes en preguntarme. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  6. Mi querida amiga, seguro que le alegraste el dia a tus compañeros, por que te han quedado unas trufas divinas, como tienen que estar de ricas, helicidades aunque sea con un poco de retraso, pero con mucho cariño,

    ResponElimina
  7. Mi querida amiga, seguro que le alegraste el dia a tus compañeros, por que te han quedado unas trufas divinas, como tienen que estar de ricas, helicidades aunque sea con un poco de retraso, pero con mucho cariño,

    ResponElimina
  8. De nou, felicitats Teresa, desitjo que hagis passat un dia d'allò més bo.
    Unes trufes ben originals, però segur que son molt bones.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats Teresa.Una trufa sempre es un mosset deliciós.
    Un abraç

    ResponElimina
  10. M'encanta la recepta, sobretot si dius que és fàcil de manejar.
    I em va perfecte, perquè tinc una amiga que sempre em demana una recepta de trufes sense mantega ni nata... li passaré la teva! :)

    ResponElimina
  11. Encara que una mica tard, felicitats per el Sant i per aquestes trufetes tant bones.
    Petons

    ResponElimina
  12. T'han quedat perfectes i segur que molt bones i les fotos molt maques!

    ResponElimina
  13. Perquè m'agraden tant les trufes... amb qualsevol farciment m'encanten!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Hola Teresa! Felicitats tot i que endarrerides pel teu sant. Espero que fos un gran dia! Les trufes t'han quedat genials...jo n'he fet de xocolata, però mai de plàtan o civada, em quedo amb la recepta d'aquestes. Petons

    ResponElimina
  15. Fan una fila deliciosa Teresa!! I amb plàtan i civada m'encanten!! Segur que les faig perquè m'agrada molt la combinació del plàtan i la xocolata i aquests ingredients sempre corren per casa! T'han quedat precioses!

    ResponElimina
  16. Semblen tretes d'un aparador!! T'han quedat perfectes i amb aquesta combinació d'ingredients de ben segur delicioses.
    Petonets

    ResponElimina