22 d’abril de 2013

"TOCINILLO" DE FORMATGE

Ahir vaig tenir un accident domèstic, bé, vaig relliscar amb tan mala baba que m'he trencat el canyell , radi i cubi... de moment m'han immobiltzat eL braç, en espera que avui valorin si m'operen... així que de moment tinc vacances forçoces a la cuina... quina ràbia em fa ! Bé, aquest "toinillo de formatge" el vaig fer dissabte per les postres d'ahir, que no vam provar fins l'hora de berenar...No se si es que teníem gana, els nervis que havíem passat de tot plehat, ens va sentar d'allò més bé, està boníssim !!! és super fàcil i ràpid de fer, només cal temps per a la coccció i repòs.
Vaig veure la recetpa al pograma de Canal Cocina programa Y de postres, del xef pastesser Tino Helguera.
Què difícil és escriure a una mà....
Em queda desitjar-vos una bona diada de Sant Jordi!
Fins aviat!!
"TOCINILLO" DE FORMATGE
Ingredients
250 g de formatge Philadelphia
200 g de sucre
125 ml de llet
600 ml de nata per muntar
1 sobre de quallada en pols
Sucre per fer el caramel
Elaboració
En una paella posem sucre abundant i a foc baix deixem que es desfaci, quan tingui un color marró daurat apaguem el foc i  repartim el caramel pel fons del motlle.
En un bol posem el formatge i la llet, barregem bé, podem fer-ho amb el pimer, Afegim la resta d'ingredients i barregem amb el pimer. Aboquem en el motlle i coem al bany maria durant una hora, a 180º, forn preescalfat.
Jo ho vaig fer en dos motlles, si ho feu en un, al ser més quantitat trigarà una mica més en coure's. Penseu que quan es refredi s'acabarà de quallar,
Un cop fred reservem a la nevera. Aquests tipus de flam va millor fer-los el dia abans de menjar-los.



17 d’abril de 2013

PASTA AMB SALMÓ FUMAT I BOMBÓ

 
Ahir vaig preparar aquest macarrons per avui dinar, i aprofito amb aquest bon plat per a participar en el primer concurs que organitza  kuiristo Monsalmó, i que molt amablement m'han convidat a fer-ho, gràcies per avisar!
És un plat ben complert, així que, per acabar l'apat, amb una peça de fruita el tenim enllestit!
Per acabar d'arrodonir el plat vaig fer el bombó sorpresa que veieu, res, ben fàcil!
Espero que us agradi!
PASTA AMB SALMÓ FUMAT I BOMBÓ
Ingredients
(Per a quatre persones)
250 g de pasta (la que us agradi més, jo ahir tenia aquesta)
300 ml de crema de llet (especial cuina)
150 g de salmó fumat, fet a tires
sal i pebre blanc
4 nous, a trossets
Formatge Parmesà ratllat
Bombó
Un tall fi de salmó fumat
Formatge cremós o Mascarpone
Cibulet picat o alfàbrega
Nou picada
Elaboració
Bullim la pasta seguint les indicacións del fabricant. L'escorrem, si no en l'hem de menjar al moment, la passem per aigua freda perquè no s'enganxi.
En una paella hi posem la crema de llet, la sal i el pebre i deixem que reduexi uns minuts.
Tallem el salmó fumat a tires i l'afegim a la crema de llet, remenem i deixem uns minuts perque acabi de reduir, quan veiem que ja ha espessit, traiem del foc i posem en un bol.
Per a fer el bombó agafem la làmina de salmó i retallem un quadrat (els trossets els podem aprofitar per la salsa), depenent de com el feu de gran, el bombó serà més o menys gran, podeu fer-los petits de 4x4 i posar-ne dos o tres  o més gran com vaig fer (no tenia més salmó...)
Al mig hi posem una cullerada de formatge cremós, una mica de cibulet picat i uns trossets de nou, ja només ens queda tancar pels angles oposats i acabar d'arrodonir el bombó.
Si Servim plat per plat, posem la quantitat que ens menjarem al mig del plat, donant una mica de volum, per sobre repartirem unes cullerades de salsa, sigueu generosos..., per sobre repartirem trossets de nous. Per acabar col·loquem el o els bombons sorpresa, i només ens queda ratllar una mica de parmesà per sobre!
També podem posar la pasta en un bol gran i maco, repartir la salsa, ...igual que fem per un plat, i portem a la taula per a que cadascú se serveixi.



14 d’abril de 2013

GELAT DE DOLÇ DE LLET

Começa la calor i els gelats venen molt de gust, a mi sempre..., però per acabar el dinar d'un diumenge caloròs a tothom li agrada! i si és com el que hem fet avui...s'acabarà més de pressa del lo ràpides que anireu fent-lo! és super fàcil i ràpidíssim de fer ! això si, cal preparar-lo unes quatre hores abans de menjar-lo, i millor el dia abans. 
La recepta és de la Donna Hay, que m'agrada molt el que fa, per la senzillesa dels plats i la delicadesa amb què els prepara. Jo l'he fet amb dolç de llet, però també es pot fer amb caramel líquid. Ella l'anomena Gelat de  caramel amb truc.
Encara que pugui semblar que ha de ser  molt dolç no ho és pas, proveu-lo!!
GELAT DE DOLÇ´DE LLET
Ingredients
600 ml de nata per a muntar (35 % MG)
340 g de dolç de llet (dulce de leche)
Elaboració
Posem la nata, que ha d'estar ben freda en un bol i la muntem amb l'ajuda d'una batedora elèctrica. Incorporem el dolç de llet i barregem amb l'ajuda d'una espàtula, amb moviments envoltants, de baix a dalt. Aboquem en un recipient, millor metàl·lic, tapem amb film i reservem al congelador.
El traiem una mica abans de servir-lo.
El dolç de llet el podem fer a casa, però necessita molta estona i no sempre tens assegurat el resultat. Si el feu a casa, heu de posar a bullir un pot de llet condensada, que l'aigua arribi fins la meitat del pot de llet, durant al menys dues hores.Si ho feu en olla a pressió amb 30' n'hi ha prou.



11 d’abril de 2013

PASTÍS SUEC DE POMA


Aquesta recvepta la vaig veure a Canal Cocina, la feia la xef Amanda Laporte, que fa postres casolanes que estan força bé. Aquest pastís em va semblar que havia d'estar molt bon i l'altre dia els hi vaig portar als catadors oficials, després dels de casa, els companys de feina! Va volar, així que es de suposar que va agradar, si. si, van confirmar que estava molt bona!
PASTÍS SUEC DE POMA
Ingredients
1/2 kg de pomes
100 g d'ametlla molta
50 g de farina
150 g de mantega (pomada)
150 g de sucre
2 ous (a temperatura ambient)
1 culleradeta de llevat (tipus Royal)
1 cullerada de canyella en pols
Sucre llustre
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
En un bol barregem la meitat del sucre amb la mantega, si teniu batedora elèctrica millor, quan ja tenim una pasta fina hi afegim els ous i seguim batent. A continuació hi afegim l'ametlla molta, la farina i el llevat, barregem bé fins a tenir tots els ingredients ben integrats, primer costa una mica, però poc a poc la mssa s'humiteja, de tota manera queda una massa compacta.
Pelem les pomes i les ratllem.
Tenim preparat el motlle, agafem la meitat de la massa i cobrim la base del motlle, repartim per sobre la poma ratllada, per sobre d'aquesta repartim la resta de sucre i la canyella. Tapem per sobre la poma amb l'altra part de massa resevada. Costa una mica estendre-la, a mi em va anar molt bé fer-ho amb una cullera mullada.
Enfornem a 180º durant uns 45 minuts
Deixem que refredi una mica abans de desemmotllar-la
Decorem amb sucre llustre

7 d’abril de 2013

ESPONJÓS DE XOCOLATA BLANCA AMB IOGURT

El divendres vaig anar a l'Espai Consum de Bonpreu, en aquesta ocasió el taller estava dedicat als postres de cullera. El Pep ens va fer cinc o sis receptes ràpides i fàcils de fer i de manera que poguem jugar una mica i deixar anar la imaginació tot combinant-les entre elles i acompanyant-les de diferents ingredients, galetes, crumble, fruita...Va fer un esponjós de xocolata blanca amb iogurt, crumble de farro,escuma de xocolata calenta, teula de cacau i un orange curt... tot boníssim! com no podia ser d'altra manera !
Però, per a les postres d'avui he triat l'esponjós de xocolata blanca amb iogurt, amb teula de cacau i una mica de melmelada de prèssec (cassolana!). El resultat, excel·lent! ens n'hem llepat els dits!
ESPONJÓS DE XOCOLATA BLANCA AMB IOGUT
Ingredients (per a 4 personaes)
250 ml de nata (35% M.G.)
150 g de iogurt natural La Fageda (a temperatura ambient)
200 g de cobertura de xocolata blanca
2 fulles de gelatina (de 2g c/u)
Preparació
1. foneu la xocolata blanca al bany maria
2. Una vegada fosa, remeneu-la perquè s'homegenitzi tota la cobertura i afegiu-li el iogurt natural. Remeneu-ho delicadament.
3. Hidrateu la gelatina en aigua freda, Escalfeu una mica de la nata i desfeu-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Ho incorporem a la barreja anterior.
4. A continuació semi muntem la nata i l'afegim a la barreja anterior, amb l'espàtula i moviments suaus, de dalt a baix.
5. paseu en motlles individuals i reserveu a la nevera.
TEULA DE CACAU
Ingredients
100 g de mantega a temp. ambient
100 g de sucre llustre
75 g de clares
90 g de farina
10 g de cacau (si poseu cacau tipus cola-cau queden de color més claret, jo ho he fet amb cacau pur)
Preparació
1. Treballeu lentament la mantega amb el sucre llustre, amb batedora elèctrica ( a mà trigareu més)
2. tamiseu la farina amb el cacau
3. Acabem la pasta afegint la farina i les clares a intervals fins que tinguem una pasta homogènia.
4. Estireu aquesta pasta en un silpac o paper especial de forn, amb l'ajuda d'una espàtula llarga o ganivet llarg, ha de quedar una capa molt fina.
5. Coeu-la al forn a 180º, forn preescalfat, durant uns 5 minuts. deixeu refredat i maltalleula! o bé quan encara és calenta talleu formes irregulars per a acompanyar l'esponjós.



1 d’abril de 2013

MONA DE PASQUA 2013

Aquestes són les Mones d'aquest any, una bona col·lecció !! Les que hem fet a comacasa-res són la del Barça, que vaig fer pel meu fillol David, culé de cap a peus..., i per casa la de la Gallina. La de la Mariona la va fer la meva germana Dolors, per la seva fillola Mariona. La que porta tants números era la del Tavi, del seu padrí David, feta a mida del Tavi tota de números queli encanten i com no de color taronja! La Lilia, la més petitona mireu quina mona més mona! Una gallineta de drap plena de plomes i ous de xocolata!! Per a completar ens falta la del Claudi que com la padrina no hi era la tindrà més tard, però segur que la Laura li farà ben xula!!!
Avui ens les menjarem! que segur seran boníssimes!!
MONA DE PASQUA 2013
Ingredients pa de pessic
4 ous
120g de sucre
110 g de farina de rebosteria
10 g de cacau en pols
10 g de llevat (tipus Royal)
Un pessic de sal
Pell de taronja ratllada
Farcit
Melmelada de prèssec
Almívar de prèssec (havíem encetat un  pot dels que faig i vaig aprofitat-lo per a sucar el pa de pessic)
Si no en teniu us deixo el que podeu fer:
100 g de sucre
75 g d'aigua
Pell de taronja ratllada
Glacejat de xocolata
30 g de sucre
40 g d'aigua
80 g de nata per a muntar (35% MG)
15 g de glucosa (o mel)
10 g de mantega de cacau fosa ( jo vaig fer-ho amb mantega)
150 g de xocolata negra 60 ( jo vaig fer-ho amb l'especial postres Nestlé)
Per a decorar (a gust del cadascú)
Ous de xocolata
Cireres confitades
Taronja confitada
Trossets d'ametlla crocanti
Plomes
Motlle de 22 cm
Elaboració
Preescalfem el forn a 200º
Preparem el motlle, engreixat i enfarinat perquè no s'enganxi. Jo últimament folro la base del motlle amb paper especial de forn.
Muntar els ous i el sucre amb batedora elèctrica, ben muntat, fins a tenir un color blanquinós i que la barreja tingui consistència, hi
Barregem la farina amb el cacau en pols, el llevat i la sal, ho tamisem i anem afegint a poc a poc a la barreja anterior, també hi afegim la pell de taronja ratllada. Barregem amb l'espàtula amb moviments envoltants, de dalt a baix. Quan ja tenim la barreja ben homogènia, l'aboquem al motlle i enfornem a 180º durant 30 minuts. Comprovem que estigui cuit punjant-lo o bé tocant una mica per damunt amb els dits, hem de notar que està flonjo però no s'enfonsen.
Traiem del forn i deixem que refredi una mica abans de desemmotllar-lo. Un cop desemmotllat el deixem que refredi damunt d'una reixeta.
Per a fer l'almívar: en un cassó feu bullir l'aigua amb el sucre i la pell de taronja ratllada, deixeu bullir uns minuts i reserveu fins a guarnir la mona.
Muntem la Mona!
Tallem la mona per la meitat, repartim l'almívar que hem preparat o si en tenim de prèssec o de qualsevol altra fruita per tot el bescuit, fem una capa de melmelada de prèssec (o la que us agradi)  a la meitat que serà la base, tanquem amb l'altra meitat.
Fem el glacejat de xocolata
Bullim la nata, l'aigua, el sucre i la mel.
Tallem la xocolata a trossets petit i la posem en un bol, hi anem afegint la barreja de nata en dos o tres vegades, remenant bé perquè es vagi integran. Emulsionem amb el pimer una mica, procurant que no hi entri aire (només per a aassegurar-nos que està ben barrejat).
Tenim el bescuit damunt una reixeta, a sota poseu paper de forn (podreu aprofitar la xocolata que caigui), aboquem la xocolata procutant que caigui per tot el voltant, podeu moure la reixeta a dreta i esquerra i veureu què bé queda, tot cobert i per un igual!.
L'agafem amb compte subjectant-la per la base amb una mà i amb l'ajuda del palmell de l'altra mà anem posant l'ametlla a tot el voltant. La posem a la safata de presentació i l'acabem de guarnir al nostre gust!!
Reservem en un lloc fresc, a ser possible fora de la nevera.
*la recepta original és del Narcis, del bloc La Lionesa

Seguidors