ÍNDEX DE RECEPTES

14 de gener del 2014

PASTÍS DE PANETTONE GELAT

Encara que ja hem deixat enrere les Festes, ens queden receptes pendents de publicar al tinter, com és el cas d'aquest pastís que vaig fer pel primer dia de l'any. Tant si ens ha sobrat panettone, o volem aprofitar que encara en trobem, com utilitzar altre tipus de pa de pessic, melindros, planxa de braç de gitano... per a folrar el bol, i farcir-lo amb el que més agradi, podem sorprendre gratament en qualsevol moment, serà una sorpresa molt dolça i bona!
PASTÍS DE PANETTONE GELAT
Ingredients
Un panettone (aquest portava panses i taronja)
500 g de gelat de vainilla (aquest era amb nous de Macadàmia)
Melmelada de gerds, maduixa ...
Fruites confitades: taronja, cireres, també podeu posar-les deshidratades com gerds, panses, orellanes...
Un grapat de festucs (50g - 60g)
Vi dolç (Mistela)
Xocolata negra per a fondre de bona qualitat
Un bol (de la mida que hagueu de fer el pastís)
Preparació
Primer que res hem de folrar el motlle amb film, tallem quatre trossos grans i el superposem de manera que puguem folrar l'interior del motlle, deixem que sobresurti bastant per a poder tapar-lo un cop preparat.
Tallem llesques de panettone d'un cm de gruix aproximadament (com veureu a la foto) i anem folrant tot l'interior del bol, base i lateral. L'humitegem una mica amb el vi dolç, a continuació hi aboquem el gelat (no ha d'estar massa congelat) i les fruites confitades ben repartides. Per acabar cobrim amb llesques de panettone, humitegem bé amb vi dolç, pressionem per a que el gelat i fruites quedin ben compactades i tapem amb el film, pressionem i reservem al congelador.
El traurem  1/2 h abans de servir-lo.
Llavors, desfem la xocolata al bany maria. Desemmotllem el pastís, obrint el film, posem una safata, girem (com si tombessim una truita) i retirem tot el film (veureu que es fa amb molta facilitat). Aboquem la xocolata desfeta per sobre el pastís, veureu que és super brillant però s'anirà tornant mate perquè com el pastís està gelat, la xocolata s'anirà refredant i agafarà de seguida la seva consistència.
*Font de la recepta: Jamie Oliver

12 comentaris:

  1. Quina meravella!! He comprovat que al Panettone se li pot treure molt partit...El teu és magnífic...la combinació xoco, vainilla...de 101

    ResponElimina
  2. M'encanta!!! quin postre més genial!! a casa el panettone ens torna bojos, i si a més el farcim així, una autèntica delícia!

    ResponElimina
  3. Apuntat per una pròxima cel.lebració. Qué bo es veu amb el gelat i les fruitetes.
    Ja estàs bé del tot?
    Petons.

    ResponElimina
  4. uau, una idea sensacional i molt original! Ideal per consumir el panettone que ens ha sobrat d'una forma original i deliciosa.

    ResponElimina
  5. Una molt bona idea per aprofitar el panettonne que hagi sobrat del Nadal, boníssim ha de ser!!

    ResponElimina
  6. Una manera molt original de menjar panettone i gelat. Segur que els comensals queden encantats! Llàstima que a casa ens agrada tant, tant el panettone que mai en sobra com per fer variacions amb la base, el panettone!

    ResponElimina
  7. quina pinta!! ideal per aprofitar els dolços que ens queden! petons

    ResponElimina
  8. muy buena idea y debe de ser bien bueno¡
    peto

    ResponElimina
  9. Quina delicia !!!!!! Hem venen ganes d'anar a comprar un panettone només per fer aquest pastis.
    petons

    ResponElimina
  10. Una forma molt original de menjar el pannetone.
    Ha d'estar molt bo.
    Salutacions :)

    ResponElimina
  11. Una idea molt original i a més a més molt bo.

    ResponElimina
  12. Quin invent!! Un reciclatge deliciós!! Petonets!

    ResponElimina