ÍNDEX DE RECEPTES

31 de març del 2014

BESCUIT DE XOCOLATA A LA TARONJA


Aquesta entrada va dedicada a dues personetes veganes de la família, sempre dic que els faré alguna cosa dolça especial i avui els ha tocat! Lo bo del cas es que elles no l'han provat... no les tenia a prop, però els hi faré, eh? això ha estat la prova. Està tan bo que encara que no sigueu vegetarians o vegans, us encantarà! Està molt bo, queda esponjós, humit i amb un gust molt i molt bo.
Aquest divendres gràcies al sorteig de l'Oscar, del bloc "decuina.net" aquí, vaig ser de les afortunades d'assistir al taller de l'Espai Cuina'm, tinc pendent ensenyar-vos tot el que vam aprendre, tot boníssim, fàcil i sobretot vam passar una estona molt agradable i ben aprofitada. Gràcies Oscar!!
BESCUIT DE XOCOLATA A LA TARONJA
Ingredients
250 ml de llet de soja o cibada
170 ml d'oli de girasol
100 g de sucre
170 g de farina de rebosteria
50 g de cacau en pols
1 cullerada de llevat (tipus Royal)
1 beina de vainilla
Un pessic de sal
Sucre llustre
1 taronja
Elaboració
En un bol barregem la farina tamisada, el llevat i el cacau en pols.
En un cassó posem la llet junt amb la pell de taronja ratllada i les llavors de vainilla (obrim la beina pel mig i amb un ganivet rasquem les llavors). Quan comenci a bullir apaguem el foc, afegim el sucre i remenem bé, seguidament incorporem l'oli i batem amb un batedor manual fins a incorporar-lo totalment.
A questa preparació hi afegim la farina, poc a poc, fins a tenir-la tota incorporada, ens ha de quedar una massa cremosa i sense grumolls.
Preescalfem el forn a 180º. Engreixem el motlle i enfarinem (traiem l'excés de farina). Aboquem la barreja en el motlle i coem durant uns 30- 40 minuts. Punxeu-lo per a comprovar que està cuit.
Deixem refredar una mica abans de desemmotllar-lo, un cop desemmotllat deixem refredar damunt una reixeta.
Ensucrem per sobre amb el sucre llustre.
Es pot acompanyar d'una salsa de taronja que farem amb:
- suc de 3 taronges + 4 cullerades de sucre, coem a foc baix fins que redueixi i espesseixi, queda com un almívar.
Servirem aquest almívar en una gerra i cadascú pot triar regar el tall de bescuit o no.
* Recepta de la Revista Lecturas Postres

15 comentaris:

  1. Xocolata i taronja!! exit assegurat a ma casa!! jo en faig un molt bo i aquest l'he de provar també! Marta

    ResponElimina

  2. Teresa, Un de molt semblant, el vaig veure en el blog de la Cristina, (Bufet de postres) i el vareig veure molt interessant i aquest també, per tant caurà aviat.
    Salutacions Teresa¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. A casa un pastis de xocolata amb taronja, duraria el temps de tallar-lo. Amb el teu permís queda anotat
    Petons

    ResponElimina
  4. Un pastel fantastico, esta combinacion casa muy bien y queda muy buena siempre
    Peto

    ResponElimina
  5. Una delicia estos dos ingredientes juntos. Fantastico.
    Acabo de hacerme tu seguidora y me quedo por aquí. Si te viene de gusto te pasas por mi blog.
    Un abrazo fuerte.

    ResponElimina
  6. Xocolata i taronja, una combinació que no falla mai. I per la foto, ningú diria que és vegà...

    ResponElimina
  7. Ja, ja, ja...era per ells però no els hi has pogut donar? Teresa, Teresa...t´agrada massa el dolç...Aquesta combinació no falla mai!

    ResponElimina
  8. La meua combinació preferida. Un bescuit molt apetitos.
    Un abraç

    ResponElimina
  9. Però si tinc tots els ingredients! Significarà alguna cosa?
    Aquest aspecte humit que té em fa salivar.
    Ja ens ensenyaràs cosetes del taller, segur que us ho veu passar la mar de bé.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Aquest bescuit s'ha de fer ara mateix, com diu l'Anna, ho tinc tot!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Té una textura molt llaminera, sembla un brownie! La combinació de xocolata i taronja em perd...
    Marta

    ResponElimina
  13. que bons que son els bescuits fets a casa eh! petons

    ResponElimina
  14. Hola Teresa, gràcies per passar-te pel meu blog i comentar-hi, així he conegut el teu i m'hi faig seguidora per no perdrem les teves publicacions. Em fa il.lusió que també siguis de Lleida.
    Ja ens anirem parlant.

    Ara me,n vaig a donar una volteta pel teu blog a veure si m'inspiro.

    Una abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
  15. Fa una pinta deliciosa!! ningú diria que és vegà! segur que aquestes personetes estaran encantades quan puguin provar-lo, jo ho estaria segur! un petó!

    ResponElimina