ÍNDEX DE RECEPTES

22 de setembre del 2014

TIRAMISÚ

 
Quan de temps que no menjàvem tiramisú! Ahir per celebrar que feia uns quants anys que ens vam casar, tants com 39...!, vaig preparar aquest que veieu! El tiramisú són d'aquestes postres que agraden molt, són fàcils de fer i no necessita cocció, que amb la xafogor d'aquest dies s'agraeix no haver d'encendre el forn!
Bona setmana!
TIRAMISÚ
Ingredients
3 ous
150 g de sucre
400 g de formatge mascarpone
Melindros (dels secs) (bizcochos de soletilla)
Cafè (tres o quatre)
Amaretto (2-3 cullerades soperes)
Pessic de sal
Cacau en pols
Preparació
1. Separar els rovells de les clares
2. Batem els rovells amb el sucre fins a tenir una barreja blanquinosa
3. Afegim el mascarpone de mica en mica i barregem bé fins a tenir una barreja cremosa i consistent
4. Muntem les clares a punt de neu. Un polsim de sal ajuda a que muntin millor
5. Barregem la crema mascarpone amb les clares muntades, de mica en mica, amb espàtula i de dalt a baix, fins que tinguem una crema homogènia
6. En un recipient fondo barregem el cafè fred amb l'Amaretto,  per a poder-hi sucar els melindros (en lloc d'Amaretto es pot fer amb vi dolç Marsala o altre) 
Muntatge
Cobrim la base de la safata amb els melindros sucats de cafè, no massa, perquè no volem que es desfacin, cobrim amb la meitat de crema mascarpone, repetim amb una altra capa de melindros i acabem amb la resta de crema.
Deixem reposar a la nevera tapat amb film.
A l'hora de servir  l'empolsinem amb cacau en pols, ens ajudem d'un colador o tamís perquè quedi ben repartit.
 Bon profit!!

12 comentaris:

  1. fantastic el tiramisú!! i t'ha quedat amb un aspecte de vici! petons

    ResponElimina
  2. Quin lluïment!! el tiramisú si no existís se l´haurien d´inventar.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats per tots dos per aquests 39 anys i els que vindràn!!
    Jo també fa temps que no faig Tiramisú i qué bo que es.
    Petons.

    ResponElimina
  4. És un dels meus pastissos i postres preferits però curiosament, crec que no n'he preparat mai... Ja veig que és senzill de preparar i la pinta és fantàstica! Felicitats per l'aniversari!
    Marta

    ResponElimina
  5. És un clàssic que no falla mai i que agrada a tothom!! enhorabona per tots aquests anys junts, un petó!

    ResponElimina
  6. Mmmmm que bo el tiramisu! A mi també m'encanta i t'ha quedat de luxe. Moltes felicitats pels 39 anys, deu ni do! Ja ho podeu ben celebrar, i l'any que ve festa grossa! Un petó ben gros,

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  7. Per molts anys!! Uau 39!!!!! :)
    El tiramisú és una de les meves postres preferides, una elecció super encertada!

    ResponElimina
  8. Quina delícia, Teresa! Jo també fa temps que no en faig, serà qüestió de posar-hi remei!!

    ResponElimina
  9. Un postre bonissim sempre queda be i els agrada a tots.
    M'agrada molt.
    Un abraç

    ResponElimina
  10. Felicitats per els 39 anys i per aquest Tiramisú tant bo.
    Petonets

    ResponElimina
  11. Esto es recibirme a lo grande. Me encanta el tiramisú, no me puedo resistir a este manjar... Un besote.

    ResponElimina