ÍNDEX DE RECEPTES

20 d’octubre del 2014

CREPS AMB GELAT DE VAINILLA I TOFFEE

Una nova proposta ens arriba del blog Destapant cassoles: "del blog al plat" !!! La Mercè cada mes ens proposa remenar un blog, triar una recepta, fer-la, com no ens ho mengem ... i la publiquem el dia 20!! Per començar aquest repte ho fem amb el blog de la Gemma, de "la cuina de casa", AQUÍ , conegut per a tots/totes nosaltres, i per a mi molt especial doncs es un dels primers blogs que vaig descobrir i per tant un referent per a mi, de qui he aprés moltíssim! Aquesta recepta és d'una classe amb la Mireia Carbó, com trobem a faltar aquelles classes, l'organitzadora la Gemma!, quin poder de convocatòria, on a més d'aprendre molt hem arribat a fer unes amistats molt sanes i maques!
Moltes gràcies Mercè, Gemma i com no a la gran Carbó!!!
CREPS AMB GELAT DE VAINILLA I TOFFEE
Ingredients
Creps
250 ml de llet
125 g de farina
2 ous (mitjans)
2 c/s de sucre
2 c/s de mantega fosa
Salsa Toffee
200 g de sucre
300 g de nata per a muntar
1 c/s d'aigua
Gelat de vainilla (en el meu cas amb nous de macadamia)
Preparació
Per a fer les creps barregem amb el turmix tots els ingredients, ous, sucre, mantega fosa, farina, llet, i deixem reposar  tapada 30 minuts a la nevera.
Per a la salsa toffee, en un cassó posem el sucre i la cullerada d'aigua, a foc mig deixem que es vagi fent el caramel, quan el sucre s'ha desfet i té un color marró fosc hi afegim la nata líquida, vigileu perquè bull i hi ha el perill que surti o us esquitxi. Remenen amb un batedor manual fins que tingueu una salsa consistent, penseu que quan es refreda espesseix. Reservem fins a l'hora de servir
Fem les creps en una paella antiadherent, pintem la base amb mantega fosa i anem tirant la massa de la crep, perquè siguin totes iguals ho fem amb un cullerot, i la mida dependrà de la paella.
(deixeu-la que es vegi que es desenganxa bé per a donar-li la volta) si la paella es ben calenta i la pinteu surten molt bé. Les anem posant en un plat i tapem amb un drap perquè no s'assequin i reservem.
Per a muntar el plat només ens caldrà posar el gelat de vainilla a cada crep, doblegar-la com ens agradi i salsejar amb el toffee i decorar al nostre gust.


16 comentaris:

  1. ueeeeeeeeeeeeeeeeeee! Moltes gràcies per participar!!!! Quina il·lu :)
    Recordo perfectament aquesta recepta, de la GRAN GRAN GRAN Mireia Carbó!!!! Jo també trobo molt a faltar les seves classes, snif snif...
    Les creps són una bomaba de calories, entre el gelat i la salsa... però són un vici total!!!! I amb les nous de macadàmia encara més viciós, je je je...
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Quines fotografíes i quina temptació de recepta! gràcies per participar1

    ResponElimina
  3. Boníssima!!!!! t'ha quedat espectacular i és de les que agraden a tots!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Per favor quines postres tan estupendissimes, e, xiflen tots i cada un dels ingredients que hi has posat.
    petonets

    ResponElimina
  5. UFFFF!!! quin lluÏment! el gelat de les nous de macadàmia és de la FAgeda oiiiiiiiiii??? La combinació amb toffee és per després anar a córrer.

    ResponElimina
  6. Les creps son una temptació mentre en queden al plat i amb gelat Ummm
    Petons

    ResponElimina
  7. Oooohhhh!!! molt bones aquestes creps. Amb aquests ingredients, ideals!!!!! Petons,

    ResponElimina
  8. Quines crêpes més llamineres Teresa, han de ser un vici totalment "light", oi? Jejeje.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Que bo, que bo, que bo! No puc dir res mes, ideal!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  10. Oh, quina pinta aquestes creps! Per un esmorzar de festa! Semblen boníssimes!
    Marta

    ResponElimina
  11. Que bones aquestes creps..recordo la classe en que les varen fer...

    ResponElimina
  12. Suelo tomar creps salados, pero con el tuyo haré una excepción ;) Un besote.

    ResponElimina
  13. el toffee em flipa i la combinació gelat de vainilla amb creps ha de ser espectacular!! em queda pendent fer el toffee!! petons

    ResponElimina
  14. M'encanta la teva elecció! També sóc una fan del toffee, però no m'he atrevit mai,fins ara, amb aquesta recepta tan deliciosa! Una abraçada retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  15. Nenes, nenes......
    Això es massa !!!!!!
    Quina salivera.....
    I la bascula?? la setmana que be, els panellets, encara no estarem recuperades Nadal.
    Ja cal que fem bossa per anar a comprar roba 2 talles mes grans jajajaja.
    Petons Teresa

    ResponElimina
  16. Mi querida Teresa, que maravilla de crepes, te han salido, de cine, con ese rico relleno que le has puesto, me tomaria encantada unos cuantos para cenar, tienes unas manos de oro para todo lo que te pones hacer. Mil besicos cielo

    ResponElimina