31 de gener de 2014

PASTÍS SALAT


Avui toca salat! Aquest pastís, truita-quiche, no se com dir-li ni quin és el nom original doncs vaig veure com la feia al xef Gordon Ramsay i  vaig parar atenció només a com la feia, i que havia d'estar  molt bona. Aquest xef treballa senzill, amb ingredients molt comuns, i tal com ho explica i fa, ho vols possar en pràctica de seguida. Per això no vaig trigar en fer-la, no fos el cas que se m'oblidés alguna cosa perquè no havia pres nota de res. Ens va agradar molt i molt! en va sobrar un trosset que, fred i tot, estava boníssim!
No sabia com titular aquesta entrada, al final m'he decidit per pastís salat, el resultat que és el que importa, molt bo!
PASTÍS SALAT
Ingredients
2 botifarres crues (llonganissa a Isona)
1 ceba
Un grapat d'espinacs (aprox. 250g)
Una mozzarela
Parmesà ratllat (millor ratllar-lo al moment)
5 ous
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge
Elaboració
Tallem la ceba en juliana i la sofregim en una paella amb una mica d'oli d'oliva, ha de quedar rosseta però no cremada. Hi afegim la botifarra crua esmicolada, sense pell, quan estigui cuita apaguem el foc i reservem.
En un bol batem els ous, hi afegim els espinacs tallats en juliana, el formatge parmesà, siguem generosos, la sal, el pebre, per acabar hi incorporem la barreja de ceba i botifarra, remenem bé. Posem la paella al foc, quan estigui calenta hi aboquem la barreja, deixem uns dos minuts, el temps just per a veure  que es desenganxa de la base, però no deixem que qualli, apaguem el foc i repartim per sobre la mozzarella tallada a rodanxes i repartim per sobre més formatge parmesà ratllat. Seguidament ho posem al forn, preescalfat a 180º, fins que hagi quallat,i el formatge s'hagi desfet i tingui un color daurat.


27 de gener de 2014

PASTÍS DE POMA I NABIUS



Aquest cap de setmana, a Isona, vam celebrar la festa de Sant Sebastià, que va ser el passat 20 de gener. Sant Sebastià és el patró d'Isona, i per a celebrar-ho anem a la Posa, ermita molt venerada i estimada per a tots els Isonencs/ques, on tenim la Verge de La Posa, Sant Sebastià i Sant Antoni. Després de la Missa i els cants dels Goigs, és beneeixen els panets que reparteixen i tot seguit a preparar el tiberi!!! cadascú al seu lloc familiar, gran foc, graelles amb carn, llonganissa, cansalada...i que no faltin les postres!! Les d'aquest any després de les reglamentàries taronges i mandarines, van ser aquests pastissos-coques que us ensenyo, el pastís de poma i nabius i el de préssec invertit.
Ah! també vaig fer roques de xocolata i carquinyolis, recepta de la Gemma del bloc La cuina de casa, aquí, que van tenir molt d'èxit! per cert Gemma, les vam batejar com a Roques de Sant Sebastià! ja veus on ha arribat la fama de les teves roques! Estaven boníssimes!
Avui us poso la recepta de la de poma i nabius, recepta de Donna Hay,, la recepta del pastís de préssec és la mateixa que la del de pinya aquí  , que, com no tenia pinya, vaig obrir un pot de préssec en almívar del que vaig fer a l'estiu, i què bona estava, bé, totes dues bones, bones !!!
PASTÍS DE POMA I NABIUS
Ingredients
225 g de farina de rebosteria
165 g de sucre (de gra fi)
125 g de mantega (en pomada)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous (grans)
125 de llet
1 poma
Un grapat de nabius
2 cullerades de sucre moré
Elaboració
Preescalfem el forn a 160º
Preparem un motlle d'uns 20-22 cm, l'engreixem i empolsinem amb farina.
En un bol posem tots els ingredients, la farina, el sucre, la mantega, la vainilla, els ous i la llet. Amb la batedora elèctrica (podeu fer-ho a mà) barregem bé fins a tenir una massa homogènia.
Tallem la poma en galls fins (jo els vaig fer una mica massa gruixuts i llavors al pujar la massa queden dins d'aquesta), traiem el cor.
Aboquem la massa en el motlle i col·loquem la poma i els nabius. Repartim el sucre moré per sobre la fruita.
Enfornem durant 45 minuts, o bé el punxem amb una agulla i surti neta.
Deixem refredar una mica i desemmotllem.

Pastís invertit de préssec
Roques de xocolata i carquinyolis

LA POSA !


22 de gener de 2014

COCA DE XOCOLATA I MADUIXES

Les postres d'aquest diumenge van ser molt fàcils però no per això menys bones, aquesta coca estava per a xupar-se els dits! això si, heu de ser xocolaters...Una coca gens dolça, la xocolata amb una textura cremosa però amb cos, i què dir-vos de la combinació amb les maduixes, excel·lent!
I la podem fer amb la fruita que més ens agradi!
COCA DE XOCOLATA I MADUIXES
Ingredients
1 base de massa brisa
180 g de xocolata negra (vaig fer-ho amb Nestlé Postres)
180 de nata per a muntar (35%)(és pot fer també amb llet evaporada)
Un pessic de sal
Coulis de maduixa
Melmelada de maduixa
4 cullerades d'aigua
Elaboració
Per a fer aquestes coques van molt bé els motlles que tenen la base separada de les parets.
Folrem amb la massa brisa tot el motlle, a la banda dels laterals no ho talleu molt arran perquè quan es cou sempre encongeix una mica. La punxem amb una forquilla perquè no pugi en coure-la i reservem a la nevera uns 15 minuts. Preescalfem el forn a 200º. Coem la massa uns 15 minuts o fins que veurem que està ben daurada. La traiem del forn i deixem refredar.
En un bol posem la xocolata tallada a trossos petits i
En un cassó posem la nata i quan estigui calenta, no ha de bullir, l'aboquem per sobre la xocolata, deixem un parell de minuts i amb una espàtula remenem fins a tenir una crema ben fina, primer sembla que no es lliga, però ja veureu que a mesura que la xocolata es fon va agafant la textura de crema brillant.
Aboquem la crema de xocolata dins el motlle i deixem que refredi a la nevera perquè agafi consistència.
Per últim, rentem i tallem pel mig les maduixes i les anem col·locant per sobre la xocolata,
Fem un culis amb melmelada de maduixa, que ens donarà una brillantor molt maca al pastís.
Hidratem en aigua freda una fulla de gelatina.
Per fer el coulis de maduixa posem melmelada de maduixa en un got amb quatre cullerades d'aigua i ho escalfem un minuts al microones. La passem per un colador fi, ens ajudem amb una cullera, quedarà una melmelada molt fina. L'escalfem uns segons, escorrem la fulla de gelatina i l'afegim a la melmelada tot remenant perquè es desfaci. Amb un pinzell pintem les maduixes.
Reservem a la nevera.

Font: Gastronomia&Cia


19 de gener de 2014

PATATES BABY FARCIDES DE BRANDADA DE BACALLÀ

Amb aquestes patates baby farcides de brandada de bacallà matem dos pardals d'un tret! Participo al concurs Mossegades AQUÍ d'aquest mes de gener dedicat als aperitius i també a la convocatòria que ens fa el bloc Memòries d'una cuinera  AQUÍ, dedicat aquest més a receptes amb patates farcides.
Com ho he fet amb patates baby m'ha servit per als dos esdeveniments, amb l'aperitiu d'avui ens han anat molt bé i ens han agradat moltíssim! molt fàcils de fer, amb l'avantatge que les podem tenir preparades i només ens caldrà gratinar-les en l'últim moment. Ja tinc ganes de veure les diferents varietats de patates farcides dels altres blocs, què segur estaran molt bones amb combinacions ben diferents.
   Concurs Mossegades. Gener 2014
PATATES BABY FACRCIDES DE BRANDADA DE BACALLÀ
Ingredients
250 g de bacallà dessalat
100 g d'oli d'oliva
50 g de llet
2 grans d'all
Pebre negre molt 
Formatge Gruyère ratllat
Elaboració
Brandada de bacallà
1. En el got de la Tmx posem l'oli i programem 3 minuts, 100º, vel. 1
2. Afegim els alls, programem 3 minuts, 100º, vel. 5 (parem el programa dos cops pera fer baixar l'all de les parets, amb l'espàtula.
3. Quan ja tenim l'all picat i sofregit programem de nou 3 minuts, 100º, vel 5 , quan veiem que ja està lligat anem afegint el bacallà i la llet alternativament sense obrir la tapa, ho afegim per la boca del got. 
4. Per acabar programem 1 minut, 100º, vel 8.
Reservem en un bol
Rentem bé les patates, les punxem i col·loquem en un plat, tapem amb film i coem al microones, màxima potència uns 6 minuts (les punxem per assegurar-nos que estan cuites)
Amb una cullereta les buidem una mica, omplim amb brandada i cobrim també per sobre.
Repartim el formatge Gruyère i gratinem.

14 de gener de 2014

PASTÍS DE PANETTONE GELAT

Encara que ja hem deixat enrere les Festes, ens queden receptes pendents de publicar al tinter, com és el cas d'aquest pastís que vaig fer pel primer dia de l'any. Tant si ens ha sobrat panettone, o volem aprofitar que encara en trobem, com utilitzar altre tipus de pa de pessic, melindros, planxa de braç de gitano... per a folrar el bol, i farcir-lo amb el que més agradi, podem sorprendre gratament en qualsevol moment, serà una sorpresa molt dolça i bona!
PASTÍS DE PANETTONE GELAT
Ingredients
Un panettone (aquest portava panses i taronja)
500 g de gelat de vainilla (aquest era amb nous de Macadàmia)
Melmelada de gerds, maduixa ...
Fruites confitades: taronja, cireres, també podeu posar-les deshidratades com gerds, panses, orellanes...
Un grapat de festucs (50g - 60g)
Vi dolç (Mistela)
Xocolata negra per a fondre de bona qualitat
Un bol (de la mida que hagueu de fer el pastís)
Preparació
Primer que res hem de folrar el motlle amb film, tallem quatre trossos grans i el superposem de manera que puguem folrar l'interior del motlle, deixem que sobresurti bastant per a poder tapar-lo un cop preparat.
Tallem llesques de panettone d'un cm de gruix aproximadament (com veureu a la foto) i anem folrant tot l'interior del bol, base i lateral. L'humitegem una mica amb el vi dolç, a continuació hi aboquem el gelat (no ha d'estar massa congelat) i les fruites confitades ben repartides. Per acabar cobrim amb llesques de panettone, humitegem bé amb vi dolç, pressionem per a que el gelat i fruites quedin ben compactades i tapem amb el film, pressionem i reservem al congelador.
El traurem  1/2 h abans de servir-lo.
Llavors, desfem la xocolata al bany maria. Desemmotllem el pastís, obrint el film, posem una safata, girem (com si tombessim una truita) i retirem tot el film (veureu que es fa amb molta facilitat). Aboquem la xocolata desfeta per sobre el pastís, veureu que és super brillant però s'anirà tornant mate perquè com el pastís està gelat, la xocolata s'anirà refredant i agafarà de seguida la seva consistència.
*Font de la recepta: Jamie Oliver

2 de gener de 2014

TORRÓ DE XOCOLATA I AMETLLA


Bon Any Nou!!! encara que ja estem tips de bons tiberis i bons torrons no m'he pogut estar de posar-vos la recepta d'aquest torró perquè està super, super bo! tot ha estat menjar-me'n un trosset ara mateix... i m'he dit, encara són a temps de fer-ne! així que us deixo aquesta temptació...
Ah! i que el Reis siguin ben generosos !!!
TORRÓ DE XOCOLATA I AMETLLA 
Ingredients
150 g de xocolata negra (72%)(a més qualitat més bo el torró)
150 g de xocolata amb llet
40 g de llard (de porc ibèric millor)
200 g d'ametlla Marcona crua
Un pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella en pols
Elaboració
Primer que res posem les ametlles a la safata del forn i les torrem una mica,  durant uns 10 minuts, les anem remenant amb una espàtula. S'ha de vigilar perquè de seguida agafen color i es poden cremar. Les deixem refredar.
Tallem la xocolata a trossos i la defem junt amb el llard al bany maria, remenem bé per a que quedi tot ben integrat i tinguem una barreja ben fina. Quan hagi perdut una mica de temperatura hi afegim la sal, la canyella i les ametlles i remenem bé, aboquem en un motlle, prèviament engreixat amb oli de girasol, amb l'espàtula posem bé alguna ametlla que sobresurti, donem uns copets al motlle perquè quedi uniforme.
Deixem refredar bé i desemmotllem.

Seguidors