26 de febrer de 2014

RAVIOLIS D'ESPINACS, FORMATGE I PINYONS

 Aquests raviolis són un experiment amb la pasta wanton que ha donat un resultat més que bo! tan és així que tinc pensat ben aviat repetir amb un altre farcit. Em van sobrar lamines d'aquesta massa, ja preparada i que podeu trobar en supers asiàtics, ara en trobem gairebé un a cada cantonada. Trobareu un paquet de color verd i un altre vermell, congelats, el verd es per a bullir o com jo l'antre dia pel forn, el vermell són per a fregir. Van quedar uns raviolis molt bé, el dubte que tenia de si s'obririen al bullir-los queda totalment eliminat! ni un!!!, em fa molta ràbia quan comencen a obrir-se i el farcit queda tot a l'aigua...Queden super segellats! i què dir-vos de bons, boníssims! proveu aquesta pasta, a mi m'ha sorprès molt, en positiu!
Demà és dijous gras!!:  truita, llardons, botifarra, coca...! del tot recomanat per les dietes... us deixo l'enllaç de la coca de llardons, si proveu de fer-la a casa, ja no en comprareu més!
Coca de llardons i Coca de llardons amb cabell d'àngel
RAVIOLIS D'ESPINACS, FORMATGE I PINYONS
1 k d'espinacs (en el meu cas eren frescos, podeu fer-ho amb congelats)
2 grans d'all
100 g de formatge de cabra (la quantitat és al gust)
Pasta wanton (va en paquets , d'uns 7x7 cm)
Un grapadet de pinyons
Elaboració
En una paella posem una mica d'oli, aixafem els alls  sense pelar-los i el sofregim una mica, aboquem els espinacs, tallats i nets, primer a foc fort, després l'abaixem una mica, veureu que aniran perden  volum, hem de procurar que no facin massa aigua per això el foc ha de ser viu. Hi afegim els pinyons deixem que acabin de veure's la  mica d'aigua que han fet i apartem del foc. Esmicolem el formatge de cabra, donem unes voltes i deixem refredar.
Damunt el marbre col·loquem les làmines de pasta wanton, són uns quadrats d'uns 7x7 cm, amb una cullera anem repartim la barreja d'espinacs, amb el dit mullat pintem tot el voltant de la pasta i tanquem al nostre gust, donem la forma que ens agradi.
Posem aigua i sal en un olla i quan arrenqui el bull anem coent els raviolis, en posem poca quantitat, en un minut en tenen prou per coure's. Els escorrem i col·loquem en una safata, els reguem amb una mica d'oli perquè no s'enganxin.
Els podem servir amb una salsa suau de crema de llet i poc més, o també estan molt bons amb salsa de soja.

24 de febrer de 2014

COCA FINA DE CABELL D'ÀNGEL

Em quedava un pot de cabell d'àngel del que vaig fer l'any passat, que guardava perquè ja era l'últim... però ahir li va arribar l'hora! Ens va endolcir les postres d'ahir amb una coca tan fàcil , bona i ràpida de fer que si teniu pasta de full a la nevera i un pot de cabell d'àngel, en un no res podeu preparar-la! El resultat segur que us agradarà, si teniu pinyons li donaran un toc cruixent i gustós molt bo! Us deixo l'enllaç del 1r bloc comacasa-res on trobareu la recepta per fer  CABELL D'ÀNGEL
És una bona coca!! queda recomanada!!
Us recordo que podeu mossegar la  meva recepta "Mil fulls de nata, gerds i mores"  AQUÍ  
COCA FINA DE CABELL D'ÀNGEL
Ingredients
1 làmina de pasta de full (en el meu cas de Lidl, per a mi de les millors)
Un pot de cabell d'àngel
1 ou (batut per a pintar la coca)
Pinyons
Sucre llustre
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Folrem la safata del forn amb paper especial per a forn, hi col·loquem la pasta de full, la tallem per a que ens quedi un rectangle, amb la massa que sobra, fem unes tires que, un cop haguem pintat tot el voltant amb ou batut, anirem enganxant a tot el voltant, així ens quedarà tot el voltant de la coca més pujat. En aquest cas no passaria res si no ho féssim, perquè el cabell d'àngel no pot vessar-se, però queda sempre (al meu gust) que quedi tot el voltant més pujat.
Repartim el cabell d'àngel per l'interior de la base.
Pintem amb l'ou batut per sobre la pasta de full. (marc exterior)
Enfornem durant 20 minuts. A mitja cocció afegim els pinyons (si els poseu abans es torren massa)
Quan s'hagi refredat l'empolsinem amb sucre llustre pel voltant.
Recomanacions:
** La pasta de full, per a que pugi bé, quan s'enforna ha d'estar ben freda. Si fa calor i l'hem manipulat  una mica, un cop hem preparat la coca, la posem uns minuts a la nevera.
** Aprofiteu els retalls de la massa per a fer uns llacets ensucrats!  queden boníssim!

18 de febrer de 2014

PASTÍS SACHER


Dissabte passat vam tenir festa grossa a comacasa-res, el meu marit estrenava dècada! i prou important l'ocasió per a donar-li una bona sorpresa! I li vam donar! no s'ho esperava pas! El pastís és aquest Sacher que avui us ensenyo, molt molt bo! boníssim! Com no volia fer experiments vaig anar a la recepta segura, a la de la Gemma, del bloc La cuina de casa Aquí, que en sap un munt i el resultat sempre és bo!
Vaig fer dues planxes de pa de pessic perquè necessitava un pastís per a 20 racions, ben bé era de 30, però com vam repetir ..no en va quedar ni les engrunes!!
PASTÍS SACHER
Ingredients
Pa de pessic
230g de sucre
100g d'ametlla en pols
5 ous
50g de farina
25g de cacau en pols
50g de xocolata al 70%
50g de mantega
Trufa
160ml de nata per muntar
125g de xocolata de cobertura
Cobertura
150ml de nata per muntar
150g de xocolata de cobertura
75g de mantega
Farcit
Almívar t/t (80sucre-80 aigua)
Melmelada (en aquest cas de maduixa casolana)
Preparació
Planxa de pa de passic
Separem els rovell de les clares de 3 ous. Separem 60g de sucre del total
Barregem la farina d'ametlla amb els 170g de sucre restants, hi afegim els 3 rovells i els ous sensencers d'un en un, incorporem bé abans d'afegir l'altre.
Fonem la xocolata amb la mantega al microones o bany maria i l'afewgim a la barreja anterior.
Muntem les clares a pun de neu amb el sucre reservat (60g). Les incorporem amb compte a la barreja. A continuació barregem la farina amb el cacau i ho afegim, tamisat, a la barreja anterior, amb espàtula i amb moviments envoltants, de baix a dalt..
Estenem bé la barreja a la safata prèviament folrada amb paper especial de forn, que tingui aproximadament 1cm de gruix.
Coem uns 10-12 minuts a 200º, sempre amb el forn preescalfat.
Trufa
Escalfem la nata líquida. Quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata trossejada. Esperar dos minuts i barrejar bé fins a tenir una mescla homogènia (en un principi sembla que no lligui, seguiu remenant!)
Reservem a la nevera un parell d'hores
Cobertura
Escalfem la nata líquida i quan arrenqui el bull hi aboquem sobre la xocolata trossejada i la mantega a dauets. Esperem dos minuts i remem bé fins a tenir una mescla ben fina. La mantenim calenta al bany maria fins el moment de utilitzar-la.
MUNTATGE
Tallem les planxes de pa de pessic en la forma que vulguem fer el pastís. 
Posem una base de pa de pessic, l'humitegem amb l'almívar i cobrim amb una bona capa de melmelada. Tapem amb una segona planxa de pa de pessic, l'humitegem amb l'almívar i cobrim amb una capa de trufa. Tapem amb una tercera planxa l'humitegem amb l'almívar i repartim una capa fina de trufa. Per acabar aboquem la cobertura que mantenim a temperatura i sense tocar-la, fem moviments amb pastís vigilant, perquè la cobertura es reparteixi per un igual a tota la superfície.
Decorem al nostre gust!


10 de febrer de 2014

MIL FULLS DE NATA, GERDS I MÓRES


Concurs Mossegades. Febrer 2014
Les postres d'ahir més fàcils no poden ser, ràpides de fer i si ho tenim preparat només ens cal muntar el plat just abans de servir, i d'un resultat excel·lent! El Mossegades d'aquest mes va de mossegades romàntiques, i la meva aportació serà aquest mil fulls de nata, gerds i mores, que no se si és molt romàntic, mireu-vos-ho com vulgueu..., però us asseguro que està boníssim! cada mossegada és una delícia!! Així que si us ha agradat, podeu mossegar la recepta en aquest enllaç, AQUÍ , es pot votar a partir del 21/02, i si guanyem ho celebrarem! i sinó encantats de participar-hi.
Tenia curiositat per la pasta Wanton, que en alguna recepta i algun cuiner havia vist. És una pasta fresca, també la trobem congelada, de farina de blat i ou, tallada a planxes petites molt fines, i que és molt utilitzada en la cuina oriental. També en podem fer raviolis, empanadilles... que provaré un dia d'aquests, perquè en el paquet n'hi ha una colla!  La podem trobar en qualsevol supermercat, dels que gairebé a cada cantonada n'hi ha un..., de productes orientals.
MIL FULLS DE NATA, GERDS I MÓRES
Ingedients
Pasta Wanton (per a cada mil fulls necessitem 3 plaques)
1/2 l de nata per muntar (35% MG)
Gerds
Móres
(o qualsevol altra fruita del bosc)
Sucre glaç
1 beina de vainilla
Elaboració
A la safata del forn posem paper especial per a forn, hi anem col·locant les plaques de pasta i les empolvorem amb sucre glaç. Amb el forn preescalfat les coem durant uns 5 minuts, vigileu perquè de seguida es cremen. les traiem del forn i deixem refredar. Les podem fer abans i tenir-les preparades (no s'estoven).
Tallem la beina de vainilla pel mig i amb la punta d'un ganivet rasquem les llavors , les afegim a la nata que tenim en un bol (ha de ser ben freda) i la muntem. Reservem a la nevera.
Muntem els mil fulls (que ens quedem curts, eh?..)
Posem una cullerada de nata en una de les galetes de pasta wanton, per sobre hi repartim móres, tapem amb una altra galeta i repetim amb nata i gerds, tapem i acabem amb móres o gerds, al nostre gust.

Espero que us agradi!!! i em mossegueu molt!!
(font: Donna Hay)




3 de febrer de 2014

FLAM DE NATA I MASCARPONE

A casa som fans dels flams i ara feia dies que no n'havia fet, i ja el reclamaven! Aquest que veieu ens el vam menjar ahir diumenge després d'un bon dinar! És un flam boníssim, amb més consistència perquè en lloc de llet porta nata i a més a més formatge mascarpone, que fan que tingui una textura més densa, però molt gustós i fi i molt, molt bo! 
La decoració va ser improvisada... l'altre dia vaig veure la tècnica per a fer-ho però amb xocolata, vaig provar amb caramel i queda també força bé!És ben fàcil, fem el caramel (sucre+ unes gotes d'aigua) i tot seguit, amb una cullera l'escampem, fent cercles o ratlles, dins d'un bol amb aigua ben freda, el contrast de fred a calent farà que el caramel agafi formes ben originals. L'hem de traure de seguida de l'aigua i posar-lo damunt d'un drap o paper absorbent. Només ens caldrà reservar-lo a la nevera fins a l'hora de decorar el flam, pastís...
FLAM DE NATA I FORMATGE
Ingredients
500 g de nata
100 g de sucre
4 ous
100 g de formatge mascarpone
Una branca de canyella
Elaboració
En un cassó posem a bullir la nata amb la canyeta, així que arrenqui el bull apaguem el foc i reservem.
En un bol batem els ous amb el sucre, fins a tenir una crema ben escumosa, hi afegim el formatge i batem fins a que sigui una barreja ben homogènia i fina. A aquesta barreja hi afegim la nata i barregem molt bé, podem fer-ho amb la batedora elèctrica però a poca velocitat. Quan tenim la barreja ben homogènia l'aboquem en el motlle.
Coem al forn al bany maria durant 1 hora, dependrà del motlle, aquest va estar al forn ben bé l'hora, si són motlles individuals trigarà menys.
Deixem refredar dins el forn i després reservem a la nevera fins l'hora de servir, que desemmotllarem i servirem!
Font: www.flamdequeso.com




Seguidors