ÍNDEX DE RECEPTES

16 de març del 2015

COCA DE CODONYAT, FORMATGE I NOUS


Ahir no tenia pensat què fer de postres i mirant la carpeta de pendents veig aquesta coca, els ingredients els tenia tots, era fàcil i ràpida de fer...cap excusa per a no fer-la! i aquí la teniu, unes postres diferents, amb un toc dolç-salat molt bo! La recepta és del blog  La cocina de los inventos, la Joaquina ens la fa amb formatge fresc, però com ens agrada molt el formatge i tenia Gorgonzola vaig tenir-ho clar...a més la combinació amb el codonyat i nous no podia fallar! Ens va agradar molt, va quedar una coca realment boníssima!
Us deixo dos enllaços del codonyat que faig, amb les dues queda molt bo, codonyat I , codonyat II
COCA DE CODONYAT, FORMATGE I NOUS
Ingredients
1 làmina de pasta de full (a mi m'agrada la de Lidl)
Codonyat
Formatge Gorgonzola (o el que us agradi)
Nous (jo, del país)
1 ou
Sucre llustre
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Tallem la làmina de pasta de full per la meitat, jo faig una part una mica més gran, que serà la base, perquè l'altra quan fas el reixat, com l'obrim una mica ja es fa més gran.
Cobrim la base amb talls de codonyat, d'un 1/2 cm de gruix, a sobre repartim el formatge, si el formatge és més fort, com en el meu cas, no abusem de posar-ne massa perquè no tingui un gust massa fort.
Repartim les nous tallades a trossets.
Batem una mica l'ou amb un  pessic de sal i pintem tot el voltant. Tapem amb l'altra part de pasta de full. Si no feu el reixat, podeu fer uns talls amb el ganivet, que a banda que queda bé, servirà per a que en coure's surti el vapor i no quedi la massa humitejada. Pintem bé amb ou i coem a 200º forn d'alt i baix, o baix i aire, durant 20-25 minuts.
Traiem del forn, deixem que perdi una mica de temperatura i deixem refredar sobre una reixeta.
Un cop freda decorem al nostre gust.




15 comentaris:

  1. T'ha quedat espectacular!! Què mona amb la reixeta!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Quina coca més bona! Serveix tant per fer el vermut com per postres.

    ResponElimina
  3. Madre mía si esto esta de pecado, que coca más buena.
    Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  4. Teresa menuda coca rica la que has preparado, el corte me encanta....un besazo guapa y feliz semana!

    ResponElimina
  5. Com soluciona la massa de full!!!!!!
    T'ha quedat genial.
    Petons

    ResponElimina

  6. Com talles la reixeta???????
    Isabel

    ResponElimina
  7. Quina senyora coca! Espectacular la combinació de condony, formatge i nous! Els clàssics no fallen mai! Una abraçada!

    ResponElimina
  8. ostres m'encanta!! sempre acostumo a fer la coca de crema però aquesta és molt més facil i ha d'estar bonissima!! apuntat que queda! petons

    ResponElimina
  9. Qué maca t'ha quedat Teresa, un enreixat perfecte.
    I el farciment també m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Bien buena es y ademas con este enrejado queda tremenda tambien a la vista
    Peto

    ResponElimina
  11. Una coca deliciosa, m'encanta aquesta combinació de codonyat, formatge i anous!! un petó!

    ResponElimina
  12. T’ha quedat espectacular, la combinació d’ingredients queda molt bé.
    Fa uns quants dies, vaig fer l’ Airbag , però amb pinyons i estava molt bo
    Petons


    ResponElimina
  13. Que maca i la combinació d'ingredients m'encanta!! I ben cert que pot servir tan d'aperitiu com de postres! ;)

    ResponElimina
  14. ostres, la combinació és sensacional!!!! i la forma de reixeta t'ha quedat perfecta, de pastisseria professional!

    ResponElimina
  15. Dona, aquesta coca havia de ser bona la força! No combina bé el formatge amb el codonyat? Dons imagina't amb una coca i amb nous!!!! Per llepar-se'n els dits!
    Petons

    ResponElimina