Les postres d'aquest diumenge ban ser molt fàcils i ràpides de fer, però no per això menys bones! Una crema de llimona rodona per a acabar un bon dinar! Molt i molt bona!
El Lemon posset són unes postres de tradició britànica, sembla ser que el seu origen prové d'una beguda que ja era popular a l' Edat Mitjana, elaborada amb llet i quallada amb vi o cervesa i especiada, una mena de ponx, que ajudava a agafar el son...
Doncs bé, el Lemon posset ve a ser com una quallada cremosa de llimona, només amb tres ingredients, nata, llimona i sucre, uns minuts de cocció i unes hores de nevera i tenim les postres preparades. Això si, pel contingut de matèria grassa que porta és per a menjar-ne de tant en tant ...
LEMON POSSET
Ingredients
500 g de nata per a muntar (35 %MG)
140 g de sucre llustre
85 g de suc de llimona (2 llimones)
La pell ratllada de dues llimones
Elaboració
Rentem bé les llimones, les eixuguem i ratllem la pell, fem el suc i el colem. Reservem
En una cassó de fons gruixut hi posem la nata i el sucre, i escalfem tot remenant. Quan comenci a bullir abaixem el foc i deixem bullir durant 3 minuts, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta o batedor manual.
Passats aquests 3 minuts, retirem el cassó del foc, hi incorporem la pell ratllada i el suc de llimona i barregem bé (jo vaig anar afegint el suc de mica en mica, i anava provant que no quedés un gust massa fort de llimona). Poc a poc va espessint una mica. Deixem infusionar, reposar, uns 10 minuts. Si no us agrada trobar-hi la pell ratllada de llimona ho podeu colar.
Repartim la preparació en quatre copes o gotets i quan s'hagi refredat tapem amb film i reservem a la nevera, tres o quatre hores ( ho podem preparar el dia abans).
*La recepta és del xef Gordon Ramsey, l'he tret de Gastronomia y Cia
ja veus, ben barata i bonissima que ha de ser, amb lo fan que sóc jo dels cítrics! un postre d'aquells que cauen genial! apuntat! petons
ResponEliminaque bo
ResponEliminaTan senzill i tan deliciós. M'encanten aquests postres de cítrics! Una abraçada!
ResponEliminaFàcil i ha de ser ben bona!!
ResponEliminaAixò passa molt bé!! Molt bona l'explicació de l´origen.
ResponEliminaLa llimona m'encanta per fer postres.
ResponEliminaVaig fer una vegada un Posset, però de taronja, com va quedar poc espés no el vaig pujar al blog.
Petons.
Unes postres ben bones i refrescants!!! I si són fàcils i ràpides de fer....encara millor!!!
ResponEliminaSalut i petons!!
Olga
Un postre facil y bueno.
ResponEliminaPeto