ÍNDEX DE RECEPTES

20 d’abril del 2015

CREMA PERFUMADA AMB MARIALLUÏSA


Aquest mes amb "Del blog al plat" ens convidava remenar el blog Visc a la cuina, cosa que hem fet molt a gust. No m'ha calgut massa temps per a decidir-me què fer  doncs de seguida vaig veure aquesta crema perfumada amb marialluïsa que em va agradar molt, justament tenia d'Isona, bé, de Siall, una bona branca d'aquesta herba tant aromàtica i digestiva i que ens ha perfumat les postres d'avui.
Per aprofitar una magdalena que havia quedat, l'he esmicolat i repartir a les cassoletes i copes abans de posar la crema.
I com és primavera l'hem guarnit amb uns gerds, que a banda de donar-li color han combinat molt bé amb la crema. Tot plegat unes postres dolcetes i fresques!
Ah! i avui caminada amb Barnatresc... 11 km, de Trinitat Nova al Parc de Cervantes a Pedralbes!, però ja veieu que ens hem premiat amb unes bones postres...
CREMA PERFUMADA AMB MAIRALLUÏSA
Ingredients
500 ml de llet
100 g de sucre
30g de maizena
4 ous
un grapat de fulles de marialluïsa
1 magdalena (opcional)
Elaboració
En un casso posem la llet i les fulles de marialluïsa i ho escalfem fins a que bulli. Retirem del foc i deixem infusionar fins que estigui ben freda.
En un bol posem els ous i el sucre i remenem bé.
Colem la llet (ha d'estar freda), en posem una mica en un got i hi desfem la maizena, un cop ben desfeta l'afegim a la llet i remenm bé. Incorporem la llet a la barreja de sucre i ous, amb batedor manual barregem bé, ho colem i coem a foc baix sense deixar de remenar fins que comenci a espessir, penseu que després un cop es refreda s'espesseix més.
Esmicolem la magdalena en els recipients o copes i omplim amb la crema, tapem amb film pèl a pèl i deixem refredar.
Abans de servir podem cremar una mica de sucre per sobre i decorar al nostre gust.
Reservem a la nevera fins a l'hora de servir.




17 comentaris:

  1. heheh... ja en sou tres amb aquesta cremeta... l'hauré de fer perquè té un aspecte boníssim!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Quina crema més original, l'hauré de fer!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Aquesta crema té molt d'èxit, a casa ens agrada molt també, gràcies per fer-la, t'ha quedat molt ben presentada, una abraçada!

    ResponElimina
  4. Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! molt bona aquesta crema. Aviat el teu net Joan, hi ficaré el ditet a les teves postres.Petons, Bona setmana!

    ResponElimina
  5. caram la crema de marialluïsa!, ha triomfat!, segur que aquestes copes tan ben presentades també han triomfat oi?. Molt bona idea de presentació!. Moltes gracies Teresa per tornar a participar!, ens retrobem al maig!

    ResponElimina
  6. Es la tercera crema de Marialluïsa que veig i ara tinc ganes de fer-la. Em tocarà buscar-la.
    Es veu molt bona.
    Com va el Joan? Segur que cada dia més maco.
    Petons.

    ResponElimina
  7. L'olor arribat fins aquí...¡¡
    Salutacions Teresa¡¡ :O)

    ResponElimina
  8. Déu n'hi do amb la cremeta...Però tu li has donat el puntasso amb la magdalena esmicolada...Jolines! tinc ganes de menjar-ne i això que no sóc d´herbes.

    ResponElimina
  9. Hola Teresa que maca aquesta recepta,te un puntet aromàtic que te que estar sensacional.
    Petonets al petito.

    ResponElimina
  10. Realment ha de ser impressionant aquesta crema! I amb aquesta presentació,realment es fa molt temptadora! Una abraçada!

    ResponElimina
  11. la maria lluisa és una herba que va genial per les postres! segur que està de vici aquesta crema! petons

    ResponElimina
  12. T'ha quedat molt ben presentada. Segur que està molt bona. Una crema molt fina.
    Una abraçada,
    Julia

    ResponElimina
  13. Para mi la maria lluisa es una desconocida, pero viendo hoy la tuya y la de la Gemma esta claro que tiene que ser muy buena y aromática.Excelente presentación
    Petons

    ResponElimina
  14. Mi querida amiga, si esta crema esta de rica, como bonita tiene que ser un manjar, te ha quedado con una presentacion preciosa, con ese tostadito por encima toda una maravilla. Mil besicos tesoro, siempre es un placer pasar a visitarte

    ResponElimina
  15. Jijiji ja veig que ens ha agradat a molts :)
    Amb la magdalena i cremada, una versió encara més bona!

    ResponElimina
  16. Que bueno este toque de marialuisa..yo lo he probado con lavanda y tambien esta muy bueno
    Bss

    ResponElimina
  17. Deu tenir un gustet molt especial, un toc molt diferent... Bona tria!
    Marta

    ResponElimina