ÍNDEX DE RECEPTES

2 de juny del 2015

COCA DE NESPRES I VAINILLA


Aquest diumenge vaig canviar les postres que tenia pensades quan dissabte el Sergi, novio de l'Anna, ens va portar una bossa de petits i dolços nespres de l'arbre de la seva àvia! Em va fer molta il·lusió, de seguida els vam tastar, dolços com la mel! i vaig còrrer de buscar alguna recepta fàcil i que tingués els ingredients per a fer una coca pel diumenge! i aquí la teniu, la vam acompanyar amb un bon gelat de vainilla, de la Campana (c. Princesa), i ens va agradar moltíssim, la coca i el gelat! una combinació deliciosa!
Aquesta coca ha de quedar molt bona també amb albercocs, cireres, prunes...
COCA DE NESPRES I VAINILLA
Ingredients
80 g de rovells d'ou (en el meu cas 6)
160 g de sucre
160 g de mantega pomada
225 g de farina de rebosteria
15 g de llevat químic (tipus Royal)
1 beina de vainilla
Nespres
Gelat de vainilla
Motlle de 20 cm
Elaboració
Engreixem el motlle i empolsinem amb farina (traiem l'excés de farina)
Preescalfem el forn a 180º
Amb batedora elèctrica batem els rovells d'ou amb el sucre, que quedi una barreja escumosa, hi afegim la mantega pomada i continuem batent, quan s'hagi integrat afegim la farina tamisada amb el llevat, obrim la beina longitudinalment i rasquem les llavors que incorporarem a la barreja. Queda una massa consistent. L'aboquem en el motlle i amb un a cullera o espàtula la repartim bé.
Pelem les nespres, traiem els pinyols i tallem pel mig o a làmines, repartim per sobre la massa, aquests com eren petits no tenen tanta presència com si són grans, que quedarà més vistosa (però bona igual).
Coem uns 35 minuts a 170º, passat aquest temps punxem amb una agulla o brotxeta per a comprovar que està cuita, l'hem de traure seca.
Desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
L'acompanyem amb un bon gelat de vainilla

font: blog Flagrante Delícia (Leonor de Sousa Bastos)

10 comentaris:

  1. Seguro que estaba delicioso no hay mas que ver las fotos uummmmmmmm.
    Muchas gracias por la visita y el comentario.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  2. tinc com 10 kg!! ja sé que fer per berenar!! gràcies!!

    ResponElimina
  3. Qué bé comptar amb els nespres acabat de collir de l'arbre, plens de sabor.
    Han de quedar molt bé amb la coca i el gelat.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Boníssim segur, i acompanyat de gelat!!!!S'ha d'aprofitar la época de les nespres!!
    Bona setmana! Clara

    ResponElimina
  5. Aquesta gelateria l´he de descobrir ara que passo cada dimecres per allà...Quin pastisset et vas marcar, eh?

    ResponElimina
  6. Que be poder fer una coca de fruita de temporada, acabada de collir.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. No dubte que estigués bona! té una pinta estupenda! Marta

    ResponElimina
  8. Con buenos productos como estos nísperos y tu mano en la cocina,te ha salido una magnifica y sabrosa coca y que el helado también le va genial.
    peto

    ResponElimina
  9. m'encnaten les coques amb fruites, i aquesta n'és una d'elles! apuntada queda! petons

    ResponElimina
  10. Jo en faig un de molt semblant amb poma. La propera vegada ho provaré amb nespres!
    Petons

    ResponElimina