ÍNDEX DE RECEPTES

18 de novembre del 2015

PA DE MOTLLE


Com passa quan tens una ajuda nova a la cuina, estri, màquina..., no pares de pensar què pots fer... ahir remenant una mica alguns blogs, vaig veure aquest pa de motlle AQUÍ , blog "las recetas de MJ", hi podeu veure el vídeo que sempre va molt bé. Un pa de motlle boníssim! ja veieu la molla més esponjosa que té, només que la propera vegada el coure menys temps, amb 35 minuts n'hagués tingut prou. Doncs bé, un pa molt bo, gustós i ideal per a un bon sandvitx, torrat, sucat ...
PA DE MOTLLE
Ingredients
425 g de farina panificable (o de força)
10 g de llevat fresc
1 ou M
45 g d'oli d'oliva verge extra
180 ml de llet
5 g de sucre
10 g de sal
Motlle: 25 cm de llarg x12 cm d'ample x 9 cm d'alt 
Elaboració
Desfem el llevat amb la llet tèbia, barregem bé amb una forquilla per a desfer bé el llevat.
Aboquem la farina al bol de la KA, afegim la llet, l'ou, l'oli, la sal i el sucre. Posem l'accessori d'amassar. Comencem a barrejar a velocitat baixa,, anem apujant i amassem durant 8-10 minuts.
Mentre tant pintem amb oli el motlle i el bol on deixarem fermentar la massa.
Passat el temps d'amassat, ens queda una massa fina i elàstica, una mica enganxosa. Amb l'espàtula l'anem traiem del bol l'aboquem damunt del marbre enfarinat, empolvorem una mica la massa amb farina i fem una bola, la posem en el bol pintat amb oli, tapem amb un drap i deixem que llevi durant 2 hores (ara a l'hivern costa més que pugi), Si no teniu massa temps podeu posar-la al costat d'una font de calor, el temps d'espera serà més curt...(jo com tenia el rentaplats en funcionament vaig atansar el bol a ell i va pujar de seguida...)
Ha de doblar el seu volum.
Quan ja la tenim a punt, l'aboquem damunt del marbre enfarinat, li donem una forma allargada, de la mida del motlle, la posem dins premen una mica per a que quedi ben repartida per a tot el motlle, pintem amb oli d'oliva, tapem amb el drap i deixem llevar durant 1-2 hores o fins a que dobli el seu volum.
Preescalfem el forn a 200º. 
Enfornem i coem a 180º durant 35-40 minuts, opció dalt i baix. Si veiem que per sobre es daura massa tapem amb paper d'alumini.
Un cop fora del forn, deixem 5 minuts, desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
Podem fer l'amassat a mà, costarà una mica més... o amb qualsevol altre robot que tingueu per amassar.



11 comentaris:

  1. Amb aquesta kitchenaid no et podrem aturar!! t'ha quedat un pa perfecte, quina molla! aquest tipus de pa el tinc a pendents, el que vaig fer no em va convèncer, així que te l'hauré de copiar ;). Un petó!

    ResponElimina
  2. Veig que estàs treien profit a la maquineta.
    Aquest pa, te una pinta fantàstica.
    Petons

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta té, a aquest pas la teva màquina treurà fum ben aviat.
    M'agrada la molla que es veu, quins bons sandwichs faràs amb ell.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Fue la primera maquina que vi cuando estudie un curso de cocina y es que la Kitchenaid es la mejor maquina y ademas todo terreno, una buena ayuda y para toda la vida.
    Perfecto pan de molde
    peto

    ResponElimina
  5. Uuuaaauuuu!!! Prenc bona nota!!! T'ha quedat perfecte!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Té molt bona pinta i de ben segur que li dóna mil voltes al comprat, oi??
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
  7. Fa temps que no faig pa, a veure si m'animo!

    ResponElimina
  8. m'apunto aquest pa, t'ha quedat espectacular amb la KA!!!
    Petonets

    ResponElimina
  9. uau Teresa, quina estrena amb la KA fent pa! T'ha quedat perfecte!
    Ja has provat de fer el merengue italià? ;)

    ResponElimina
  10. Ja sé que arribo tard, he estat força desconectada però felicitats!!!
    I ja veig que li treurás un bon rendiment al teu regal ;). Un pa delicius
    Muas

    ResponElimina
  11. Quina molla, sembla que t'ha quedat perfecte!!
    Ens veiem dissabte al Ganxetes!
    Marta

    ResponElimina