27 d’abril de 2015

BUNDT CAKE DE XOCOLATA


Feia dies que no tocava xocolata i aquest cap de setmana hem pogut traure'ns l'espina amb aquest bundt cake esponjós, humit ...i què dir-vos de lo bo que estava...uns esmorzars i alguns moments més de plaer!
Els addictes a la xocolata no us el podeu perdre!!
Que tingueu bona setmana!
BUNDT CAKE DE XOCOLATA
Ingredients
175 g de farina de rebosteria
35 g de cacau en pols
1 c/c de sal
1 c/c de bicarbonat sòdic
65 g de llet
65 g de nata per a muntar (35% MG)
125 mantega a temperatura ambient
150 g de sucre
2 ous (mitjans) ( a temperatura ambient)
Perles de xocolata (o lacasitos en el meu cas)
Preparació
1. Preescalfem el forn a 180º
2. Tamisem la farina, la sal i el bicarbonat. Reservem
3. En un bol barregem la nata i la llet. Reservem
4.Amb batedor elèctric, batem la mantega amb el sucre fins a tenir una barreja cremosa.
5. Afegim els ous, un a un, finsd que njo s'hagi integrat un no afegim l'altre. És molt important que estiguin a temperatura ambient, sinó us pot passar que la crema d'ou i sucre es talli, que no passa res, no la tireu..., al posar la farina ja es lligarà.
6. Incorporem la barreja de farina, alternant amb la barreja de la llet i nata, comencem i acabem afegint farina. Sense parar de batre, a velocitat baixa. No s'ha de batre massa, just per a incorporar la farina.
7. afegim les perles de xocolata o lacasitos en el meu cas i amb l'espàtula acabem d'incorporar la farina que pugui haver quedat pels voltants i les perles de xocolata.
8. Engreixem el motlle i hi aboquem la massa, repartim bé amb l'espàtula , donem uns copets secs per acabar de repartir-la bé.
9. Coem, amb forn baix i dalt, 30 minuts, o fins que fem la prova del palillo, el punxem i aquest ha de sortir net.
10. Un cop el tenim cuit el deixem reposar dins del motlle i damunt d'una reixeta 10 minuts, passats aquest ja el podem traure del motlle i deixar refredar.
Preparem el glacejat
125 g de xocolata de cobertura ( 70%)
125 g de nata ( 35 % MG)
30 g de mantega
En un cassó fem bullir la nata.
Trossegem la xocolata i l'afegim a la nata, deixem uns 2 minuts i amb l'espàtula remenem fins a tenir una crema homogènia, afegim la mantega i barregem fins a integrar-la.
Sota la reixeta que tenim el bundt posem un plat, aboquem la crema de xocolata per sobre el bundt, i deixem refredar. La xocolata que hagi caigut al plat la posem en una gerreta .
Servim el bundt cake i portem la gerreta de crema de xocolata per si algun addicte a la xocolata se n'hi vol posar una mica més.
c/c= cullera de cafè
Font: http://www.lecuine.com/










23 d’abril de 2015

DIADA DE SANT JORDI 2015

Per celebrar Sant Jordi hem fet unes roses maques i bones! llàstima que no les pugueu provar...
Són fàcils de fer així que en qualsevol moment les podeu fer i sorprendre en un moment donat.
Fa temps, anys, que les veig per diferents blogs, aquestes són una mica de tots ells, Mamma Gourmet, Cuinant entre llibres, i molts d'altres, ah!
L'altre dia en un punt de llibre de Sant Jordi vaig veure aquest poema d'una cançó de l'Ovidi Montllor, i em va agradar tant que us el vull posar per a que el llegiu, és preciós!
Bona diada de Sant Jordi !!
SERÀ UN DIA QUE DURARÀ ANYS

Serà blava i tranquil·la la mar.
Serà verda i espessa la vall.
Serà gran i dolça la muntanya.
Serà un dia que durarà anys.

Gent de mar, de rius i de muntanyes,
tindran tot. I es parlarà de vida.
Les ciutats seran rius plens de gent.
Floriran flors i cants i alegries.

Floriran crits i cors i paraules.
En el dia que durarà anys,
braços lliures i boques i mans.
Ovidi Montllor
ROSES DE POMA I PASTA DE FULL
Ingredients
2 pomes (Golden o vermelles)
1 làmina de pasta de full (millor que no sigui rodona)
200 g d'aigua
150 g de sucre
Sucre 
Canyella
Una llimona
Melmelada de poma o albercoc (opcional)
Elaboració
En un bol barregem sucre (també pot ser amb sucre de canya) amb canyella, es per a repartir-lo a les tires de pasta de full. Reservem
Rentem i traiem el cor de les pomes i les tallem en làmines fines, a galls. Si no les coem de seguida les suquem una mica amb suc de llimona per a que no es posi negra.
En un casso posem l'aigua i el 150 g de sucre i quan bulli afegim els gall de poma i deixem coure 2 minuts, apaguem el foc i deixem refredar.
Tallem tires de pasta de full en tires de 20-25  x 3 cm, repartim a cada tira la barreja de sucre+canyella.
Traiem els galls de poma i el posem damunt paper absorvent de cuina per a traure l'excés d'almívar. Anem col·locant la poma damunt les tires una al costat de l'altre i cavalcant una mica  i que sobresurti la part arrodonida de la poma de la pasta de full. (és més difícil explicar-ho que fer-ho, us poso una foto)
Enrotllem de manera que quedi una mica oberta la part de dalt, per on sobresurt la poma, i anem ajuntant la pasta de full per la part de sota, podem mullar una mica amb aigua per a que s'enganxi bé, de manera que anem tancant i formant la rosa. 
La col·loquem en un  motlle de magdalenes per a que no s'obri massa la pasta de full en coure's.
Amb el forn preescalfat a 200º, coem les roses durant 15-20 minuts fins que estiguin rosses i tinguem la pasta de full cuita.
Retirem del foc i deixem refredar.
Les he pintat amb l'almívar de coure les pomes, però també podeu fer-ho amb un culis de melmelada de poma o albercoc, o empolsinar-les amb sucre llustre.


20 d’abril de 2015

CREMA PERFUMADA AMB MARIALLUÏSA


Aquest mes amb "Del blog al plat" ens convidava remenar el blog Visc a la cuina, cosa que hem fet molt a gust. No m'ha calgut massa temps per a decidir-me què fer  doncs de seguida vaig veure aquesta crema perfumada amb marialluïsa que em va agradar molt, justament tenia d'Isona, bé, de Siall, una bona branca d'aquesta herba tant aromàtica i digestiva i que ens ha perfumat les postres d'avui.
Per aprofitar una magdalena que havia quedat, l'he esmicolat i repartir a les cassoletes i copes abans de posar la crema.
I com és primavera l'hem guarnit amb uns gerds, que a banda de donar-li color han combinat molt bé amb la crema. Tot plegat unes postres dolcetes i fresques!
Ah! i avui caminada amb Barnatresc... 11 km, de Trinitat Nova al Parc de Cervantes a Pedralbes!, però ja veieu que ens hem premiat amb unes bones postres...
CREMA PERFUMADA AMB MAIRALLUÏSA
Ingredients
500 ml de llet
100 g de sucre
30g de maizena
4 ous
un grapat de fulles de marialluïsa
1 magdalena (opcional)
Elaboració
En un casso posem la llet i les fulles de marialluïsa i ho escalfem fins a que bulli. Retirem del foc i deixem infusionar fins que estigui ben freda.
En un bol posem els ous i el sucre i remenem bé.
Colem la llet (ha d'estar freda), en posem una mica en un got i hi desfem la maizena, un cop ben desfeta l'afegim a la llet i remenm bé. Incorporem la llet a la barreja de sucre i ous, amb batedor manual barregem bé, ho colem i coem a foc baix sense deixar de remenar fins que comenci a espessir, penseu que després un cop es refreda s'espesseix més.
Esmicolem la magdalena en els recipients o copes i omplim amb la crema, tapem amb film pèl a pèl i deixem refredar.
Abans de servir podem cremar una mica de sucre per sobre i decorar al nostre gust.
Reservem a la nevera fins a l'hora de servir.




15 d’abril de 2015

HA NASCUT E L JOAN!!!

Us presento al meu net Joan, fill de la Laura i l'Eloi, el nostre primer net ... imagineu-vos con estem de feliços i cotents!!! Es preciós!!
Perdoneu si no us comento... se m'ha girat una feina de deure inexcusable !!!


13 d’abril de 2015

PASTÍS DE FORMATGE o New York Cheescake




Després de la cursa, bé caminada per a mi, de "El Corte Inglès", d'ahir, 11 km, en 1 h i 3/4, que no està malament..., ens mereixíem unes bones postres! Amb aquest pastís de formatge o New York Cheescake, vam acabar un bon dinar, i vam recuperar les forces...
A casa amb un pastís de formatge tens l'èxit més que assegurat! ens agraden moltíssim, i aquest no va fallar! 
De receptes n'hi ha tantes que és fa difícil triar..., finalment com tenia formatge Philadelphia vaig entrar a la pàgina d'ells i els he tunejar la recepta... amb bon resultat!
Us el recomano!
PASTÍS DE FORMATGE o New York Cheescake
Ingredients
Base
400 g de galetes Cokies amb perles de xocolata
70 g de mantega a temperatura ambient
Farcit
400 g de formatge Philadelphia
4 ous (mitjans)
150 ml de nata per a muntar
1 iogurt grec
180 g de sucre
3 c/s de Maizena
1 veïna de vainilla
Motlle de 20 cm (si és més gran quedarà més baix)
Fem la base
Preescalfem el forn a 200º
Triturem les galetes, hi afegim la mantega a temperatura ambient i barregem fins ha tenir una consistència granulosa i humida.
Aboquem la barreja en el motlle i repartim bé per la base i també pel lateral, l'alçada que vulguem. Reservem a la nevera.
En un bol posem el formatge i batem amb batedor elèctric, a mà costa una mica més. Incorporem la nata, el iogurt, el sucre, la maizena i les llavors de vainilla (obrim la veïna longitudinalment i amb la part que no talla del ganivet rasquem les llavors), i batem bé per a integrar tots aquest ingredients. Hi anem afegint els ous, un  a un, fins que no està integrat un no afegim l'altre. 
Aboquem aquesta barreja en el motlle que hem preparat.
Courem el pastís al bany maria, heu de cobrir per fora, folrar, el motlle amb paper d'alumini per a que no entri gens d'aigua a través del motlle, durant 1h a 160º-180º , dependrà del forn. Si teniu la possibilitat de forn dalt i baix alhora millor. 
Passada l'hora punxeu-lo per a comprovar si està cuit, punxeu-lo amb una agulla o brotxeta, ha de sortir seca.
Apaguem el foc i deixem refredar.
Per a desemmotllar-lo passeu un ganivet fi per a tot el voltant, encara que el motlle sigui d'aquests que s'obren, la base us anirà millor no traure-la ara, poseu-lo a la nevera i una estona abans de servir-lo o decorar-lo l'acabarem de desemmotllar, traieu la base passant, primer, un ganivet fi i llarg per la base, podreu traure'l sense problemes.
Cobrir la part de sobre amb melmelada de gerds. Recepta AQUÍ








7 d’abril de 2015

MONA DE TRUFA


Ahir no podia faltar la Mona! i com  procurem fer-la una mica diferent cada any, encara que la base sempre és igual o semblant, aquest any ha tocat de trufa!, la fruita però, no hi pot faltar, és com els plomalls, si no n'hi ha no és Mona...
De bona n'estava molt i com no la vaig fer massa gran, poca en va sobrar...
La trufa la vaig fer amb xocolata del 54% per a que fos a gust de tothom, doncs sempre hi ha a qui la xocolata negra no li va tant.
MONA DE TRUFA
Motlle de 20 cm
Ingredients
Pa de pessic
4 ous a temperatura ambient (més o menys uns 270 g)
135 de farina
135 de sucre
Pell de llimona ratllada
Trufa
400 g de nata pe a muntar (mínim 35 % MG)
100 g de xocolata 54 % (80 g de xocolata del 70%)
15 g de sucre
Almívar
100 ml d'aigua
100 g de sucre
(opcional una mica de licor)
Farcit
Fem el pa de pessic:
Separem els rovells de les clares.
Muntem les clares a punt de neu amb la meitat del sucre. Reservem
Muntem els rovells amb l'altre meitat del sucre fins a tenir una crema blanquinosa i esponjosa.
Afegim poc a poc les clares muntades a la crema de rovells, barrejant amb l'espàtula i amb moviments envoltants, de dalt a baix.
Quan tinguem les clares i rovells ben integrats afegim la farina tamisada i la pell de llimona ratllada ben fina i amb l'espàtula l'anem integrant amb moviments envoltants per a que no perdi volum.
Encamisem el motlle (mantega+farina) i hi aboquem la barreja anterior.
Coem durant 25 a 180º, forn preescalfat.
Un cop comprovem que és cuit el traiem del forn i donem uns cops al cul del motlle, d'aquesta manera traiem l'aire que pugui tenir i no se'ns abaixarà. el desemmotllem i deixem refredar cap per avall damunt d'una reixeta.
El podem fer el dia abans i fins i tot molt abans i congelar-lo.
Trufa
L'hem de preparar el dia abans, doncs necessita 12 hores de nevera.
Posem la nata i el sucre a escalfar, però que no bulli. Retirem del foc i hi afegim la xocolata trossejada, deixem reposar dos minuts i remenem fins a tenir una crema ben homogènia. Tapem i reservem a la nevera un mínim de 12 hores. 
Almívar
En un cassó posem l'aigua i el sucre i a foc mig deixem coure durant 2 minuts. Reservem
Muntem la Mona:
Girarem el pa de pessic de manera que la part de dalt, que de vegades no queda ben plana,  sigui la base de la mona, d'aquesta manera ens quedarà la part de sobre més plana i quedarà millor.
Amb l'ajuda d'un ganivet de serra o millor si teniu una lira, estri especial per a partir els pans de pessic, el dividim en tres parts. 
Fem l'almívar
Muntem la trufa
Humitegem amb almívar la part que serà la base, repartim una capa de melmelada per tota la base, en el meu cas de préssec, tapem amb l'altra part, humitegem amb almívar i repartim una capa de trufa, siguem generosos, finalment cobrim amb la part del pa de pessic, que serà la més plana. cobrim tot el lateral i la part de sobre amb trufa, amb una espàtula l'allisem per a que quedi per un igual. 
Decorem al nostre gust amb els ous, les fruites, l'ametlla, ...i que no hi faltin els plomalls de colors!
* Per a treballar la mona, tallar-la, guarnir-la, va molt bé escampar una mica de sucre damunt el marbre i treballar la mona sobre el sucre, ens facilitarà que puguem fer-la girar a l'hora de tallar-la, farcir-la i decorar-la. Un cop acabada amb una espàtula o ganivet llarg podreu posar-la a la safata de presentació.
* Per a poder-la treballar millor i sense perill de que es trenqui al tallar-la o posar-la a la safata, recomano que no la feu massa gran, de 20 cm i amb aquestes mesures que us he posat queda una mona per a 10 persones.
* És molt important que els ous estiguin a temperatura ambient, munten millor.


1 d’abril de 2015

SABÓ (en pastilla)


 Avui us porto una recepta que no es menja... sabó! Sabó de mans i cos que podem perfumar al nostre gust, afegir diferents olis com el de coco, ametlles... Un sabó ens permet reciclar aquell oli dels fregits que no sabem què fer amb ell, encara que ara hi ha punts de recollida d'aquests olis, de vegades no ens queda a prop i acabem fent el que no s'ha de fer...tirar-lo per l'aigüera! Un altre dia us ensenyaré el que faig per a rentar la roba, que si el feu us agradarà i no en comprareu més...veureu quina roba més esponjosa i quina olor més bona fa!
SABÓ
Necessitem:
1 l d'oli 
340 g d'aigua destil·lada
146 g de sosa càustica (98%)
Aromes,  herbes d'olor, altres olis com de coco, ametlla...
Envasos de llet, sucs...
Preparació
Com hem de treballar amb ingredients corrosius, ens protegirem amb guants. Si teniu alguna màscara, sinó amb un mocador, ens hem de tapar la boca i nas perquè quan  barrejarem l'aigua i la sosa es desprèn un vapor que no és tòxic però provoca tos , i molesta!
Primer farem el llegiu, en un bol metàl·lic posem l'aigua destil·lada i amb compte hi aboquem la sosa càustica ens tapem la boca perquè els vapors que desprèn empipen una mica, remenem amb espàtula de fusta fins que s'hagi dissolt, notareu que agafa temperatura. Reservem
A continuació en un cassó escalfarem l'oli a uns 40º. Retirem del foc i a poc a poc sense deixar de remenar, anem afegint el llegiu que hem preparat (aigua+sosa). Veureu que poc a poc va canviant de color,  es va fent blanquinós i més espès. A mà s'ha de remenar molta estona, per això avancem feina amb el túrmix, que ens ajudarà a barrejar més de presa, quan tingueu una consistència com de crema catalana omplim els motlles, que com veieu també són reciclats, envasos de llet, suc... oberts per un lateral, ens aniran super bé! Tapem amb un  drap i deixem reposar durant al menys 24 h, jo el vaig tenir a punt en 48 h.
És el moment de tallar-lo, després s'endureix i costa molt, amb un ganivet o estri que talli bé, jo ho vaig fer amb un tallador de patates que fa aquestes ones. Recordo que a casa meva hi havia un fil-ferro lligat a cada extrem d'una canya, era un tallant perfecte!
Si voleu estampar, posar la marca... és el moment ja que després serà massa dur i no es pot.
Jo tenia romaní florit i hi vaig posar alguna fulla i flors, però les flors en contacte amb la sosa es van descolorir...
Un cop l'hem tallat, fins passades 5 - 6 setmanes no estarà llest per a poder fer-lo servir.
* Si hi afegiu un altre oli (coco, ametlla...) heu de restar el pes d'aquest del pes total que vulgueu fer.
* Les aromes les afegim al final, abans d'abocar-lo en els motlles.
* Ho vaig veure al programa Ja t'ho faràs de TV3. Podeu veure vídeo (aquí)


Seguidors