28 de maig de 2015

PA AL VAPOR


Encara no havia fet mai pa al vapor amb la Thermomix, si us he de dir la veritat no ho veia massa clar... 
Però després del resultat del pa que vaig fer ahir, que com veieu és ben esponjós i l'aspecte de la molla ho diu tot, oi?, ahir per sopar vam poder gaudir del bon gust d'aquest pa! boníssim! Una mica torradet i amb unes gotes de bon oli ...exquisit! El faré més d'una vegada! 
PA AL VAPOR
Ingredients
150 g d'aigua
250 g de farina panificable
15 g de llevat fresc de forner
1 c/c de sal
Motlle (de silicona o els d'un sol ús d'alumini)
Oli per a engreixar el motlle
1 l d'aigua (per cuinar al vapor)
Preparació
En el got de la TMX posem l'aigua (150 g) i el llevat i programem 2 minuts, 37º, vel. 1
Afegim la farina i la sal i programem 2 minuts i 1/2, got tancat, vel. espiga.
Aboquem la massa sobre el marbre una mica enfarinat, ens ajudem amb l'espàtula (la suquem amb oli pera que la massa no s'enganxi). Fem una bola, la xafem una mica i l'enrotllem i posem dins el motlle prèviament engreixat amb una mica d'oli. 
Col·locarem el motlle en el recipient varoma, el tapem amb la tapa, cobrim amb un drap i deixem reposar fins a que dobli el seu volum, aproximadament 1h (però ara que la temperatura és més alta jo amb 40 minuts ja el tenia a punt de coure).
Posem l'agua en el got (1 l), posem la tapa, col·loquem el recipient varoma en la seva posició i programem 45 minuts, temperatura varoma, vel. 1. 
Acabat el temps, quan la màquina ens avisa, traiem de seguida la tapa per evitar que la condensació humitegi el pa. Traiem el motlle del recipient i desemmotllem el pa. Deixem refredar damunt d'una reixeta.
Si voleu que tingui una mica de color podem posar-lo uns minuts al forn amb el gratinador.

Font: llibre al vapor de Thermomix i blog Velocidad cuchara

















25 de maig de 2015


Aquest pastís d'avui des de l'any passat que estava a pendents!!! però vaig veure que l'Anna del blog 
Retalls de cuina  l'havia fet i no m'he pogut resistir...ha caigut! És un pastís de xocolata i remolatxa, que a mi no m'agrada però com deien que la combinació era molt bona, s'havia de provar. Al final vaig fer la recepta de l'Anna perquè, tot i que les receptes són semblants, aquesta portava oli en lloc de mantega (la que tenia jo és del  blog "Mara en Grelos").
En resum, dir-vos que es un bescuit super, super bo! la combinació de la remolatxa i xocolata genial! gustós, dolcet però no embafador, encara que consistent..., humit... encara que no us agradi la remolatxa, com a mi, proveu-lo, a casa hi ha algú que ja m'ha demanat repetició...
Ah! jo no vaig perdre regar-lo amb una ganaché de xocolata... i com podeu veure acompanyat... properament recepta del gelat!
BESCUIT DE REMOLATXA I XOCOLATA
Ingredients
200 g de xocolata negra (70%)
200 g de remolatxa cuita (ratllada)
150 g de sucre llustre
80 g d'oli d'oliva suau
2 ous L
100 g de farina de rebosteria
1 veïna de vainilla
!/2 sobre de llevat químic (tipus Royal)
Un pessic de bicarbonat sòdic
Un pessic de sal
Ganache de Xocolata
100 g de nata
100 g de xocolata especial postres (Nestlé)
Una nou de mantega
Elaboració
Si compreu la remolatxa crua l'heu de bullir, deixar-la refredar i pelar-la. Jo la vaig comprar ja cuita. La ratllem i reservem.
Preescalfem el forn a 180º
Fonem la xocolata al bany maria (podeu fer-ho al microones)
En un bol gran posem l'oli i el sucre i amb batedora elèctrica batem bé fins a tenir-ho ben integrat, afegim els ous d'uin en un i batem fin a tenir una crema ben esponjosa. Obrim la veïna de vainilla , rasquem amb el revers del ganivet les llavors i les afegim a la barreja. Com el sucre llustre és de gra més gran jo primer el vaig triturar per a que no costés tant desfer-se.
En un altre bol barregem la farina, el llevat, la sal i el bicarbonat, ho tamisem i anem afegint poc a poc a la barreja d'ous, batem bé. Només ens falta afegir la xocolata fosa  i la remolatxa ratllada i integrar-ho amb l'ajuda d'una espàtula.
Preparem un motlle d'uns 20 cm amb mantega i farina, hi aboquem la massa i enfornem durant 30-40 minuts, passats 30 minuts comprovem si ja està cuit.
Deixem refredar uns 10 minuts i desemmotllem.
Per a fer la ganaché escalfem la nata hi aboquem la xocolata tallada a trossets i deixem uns minuts, remenem per a integrar-la, afegim la nou de mantega i remen bé, aboquem damunt del bescuit i ja el tenim a punt!


21 de maig de 2015

OUS AL NIU (PANETS SORPRESA)


Aquest mes faig tard a la cita mensual que ens proposa la Mercè del blog Destapant cassoles . En aquesta ocasió hem remenat el bloc de la Gemma, Cuinant a Canet, wue és difícil triar perquè té un munt de bones receptes! En un primer moment vaig triar les magdalenes de remolatxa, em van semblar que eren molt originals i havien de ser bones, però per falta de temps ha hagut de ser una cosa més ràpida, però boníssima!
Com veieu més senzill no pot ser i bo ni ho dubteu! requetebons!!!
Tinc una tieta, la Cinteta, molt bona cuinera, que ens feia ous al niu, i sabeu què, quan penso amb aquells ous al niu, encara puc recordar el gust! com ens agradaven!!! Per això al veure aquests al blog de la Gemma em van anar perfectes per participar i fer un petit homenatge a la tieta! i no sabeu com vaig, vam, gaudir d'aquest panets sorpresa!!! Boníssims!
OUS AL NIU (PANETS SORPRESA)
Ingredients
Panets de Viena (o xapates, recepta Gemma)
Ous (que siguin bons!)
Xoriço Ibèric (també es pot fer amb sobrassada, com feia la tieta)
Formatge motzarela
Preparació
Obrim els panets de manera que ens quedi com un cistellet i una petita tapa, els buidem una mica per a fer el niu.
Per a farcir-los és ben fàcil, jo vaig seguir aquest ordre, una mica de mozarela, uns trosset de xoriço ibèric, l'ou i per acabar uns trossets més de xoriço.
Un cop farcits el coem al forn, a180º , durant uns 15 minuts, aneu mirant-los, perquè el rovell d'ou no ha de quallar, però si la clara, eh?.
Servir-los calents.

18 de maig de 2015

MOUSSE DE IOGURT AMB FRUITES


Per a un diumenge calorós, unes postres fresques com aquesta mousse de iogurt amb fruites que veieu. Va venir molt de gust i la cuinera va agrair no haver d'encendre el forn, que ja no ve tan de gust...
Hem quedava una mica de melmelada de gerds i la vaig posar al fons de la copa, però podeu posar la que més us agradi o tingueu, igual que les fruites, les que agradin i siguin de temporada.
Unes postres amb pocs ingredients però excel·lents!!
MOUSSE DE IOGURT AMB FRUITES
Ingredients
250 g de nata líquida (35% MG)
4 clares d'ou (mitjans)
200 g de sucre llustre
Un pessic de sal
Melmelada de gerds ( o altra)
Fruita (maduixes nabius...)
Elaboració 
Comencem amb la merenga suïssa, amb la papallona posada en el got de la Thermomix, anem col·locant en el got els ingredients de la merenga, el sucre, la sal i les clares, i programem 7 minuts, vel, 3 i 1/2 i a 37º.
Passat aquest temps tornem a programar 6 minuts, vel. 3 i 1/2, sense temperatura. Ha de quedar una merenga ben forta.
Aquesta merenga també ens pot anar bé per a cobertura d'un pastís o coure-la al forn.
Semimuntem la nata.
En un bol gran posem el iogurt i amb una espàtula anem incorporant la nata, amb moviments envoltants. Seguidament anem afegint la merenga, poc a poc i barrejant amb espàtula, procurant que la barreja no perdi volum.
Muntantge
En el fins del motlle hi posem melmelada de gerds, omplim amb la mousse, tapem amb film i reservem a la nevera, un mínim de 2 hores.
A l'hora de servir podem decorar-la amb fruites del temps.
Font: llibre Postres de Thermomix



11 de maig de 2015

COCA FLONJA DE TARONJA, IOGURT I AMETLLA

Amb aquesta coca he estrenat el motlle per a fer les coques en porcions, feia temps que l'havia comprat i encara no l'havia estrenat. Va molt bé perquè ja no cal tallar les porcions, encara que potser són una mica grans...
La recepta és del Xavier Barriga, així que l'èxit estava assegurat! Queda una coca molt gustosa, suau i humida. La melmelada de taronja li dona un toc cítric molt bo i trobar algun que altre trosset de fruita es ben agradable! 
La melmelada que vaig posar és la de taronja dolça de la Fageda, que està super bona!! com totes les seves melmelades! visiteu, remeneu la seva web! i sobretot, a consumir productes La Fageda...AQUÍ
COCA FLONJA DE TARONJA, IOGURT I AMETLLA
Ingredients
300 g d'ou (uns 6 ous mitjans)
160 g de sucre (200 a la recepta original)
150 g de iogurt natural
125 g de melmelada de taronja
250 g d'ametlla molta
100 g de farina fluixa
15 g de llevat químic (tipus Royal)
Ratlladura d'una o dues taronges
Elaboració
Espongeu el ous amb el sucre fins a tenir una consistència mitjana. Incorporeu la resta d'ingredients i barregeu amb batedor elèctric 3 minuts, a velocitat mitjana.
Engreixeu el motlle o motlles, ompliu-los fins a 3/4 parts amb la massa i coeu durant 35-40 minuts, depenent de la mida del motlle i  a 180-190º (forn preescalfat).
Deixeu-lo refredar una mica abans de desemmotllar-lo.
La podem acompanyar amb una mica de iogurt i melmelada...boníssima

4 de maig de 2015

PASTÍS DE CREMA DE LLIMONA


Després d'un bon dinar no hi poden faltar unes bones postres, com en el cas d'aquest pastís de llimona...
Com aquest cap de setmana no he fet res especial i nou, he tirat de carpeta de pendents a publicar, però recordo que aquest pastís, fet per a una ocasió especial, va agradar moltíssim, no és gens pesat, ni tampoc resulta molt dolç, segur que si el feu agradarà!!
PASTÍS DE LLIMONA
Ingredients
Per a la base
250 g de farina
90 g de sucre
125 g de mantega (ben freda)
1 ou
Pel farcit 
4 rovells + 2 ous sencers
180 g de sucre
200 ml de nata
2 llimones mitjanes
100 g de xocolata negra
Elaboració
Primer farem la massa (tipus pasta brisa, que si no la voleu fer la podeu comprar feta). En aquesta ocasió la vaig fer amb la Thermomix.
Posem al got de la Tmx els ingredients de la massa, pel mateix ordre que estan posats. Barregem durant 15 segons a velocitat 6.
Fem una bola amb la massa i l'emboliquem amb paper film. Ha de reposar 30 minuts a la nevera.
Preescalfem el forn a 190º.
Estirem la massa i folrem un motlle (del tipus per a fer la quiche, d'uns 20-23cm), la base i laterals, tornem a posar a la nevera durant 15 minuts.
Humitegem una fulla de paper especial de forn, la col·loquem per sobre la massa i omplim amb cigrons (crus) o qualsevol altra cosa que impedeixi que la massa pugi. Coem durant 15 minuts. Traiem el paper i els cigrons i coem 10 minuts més. Deixem refredar
Per a fer la crema posem en un bol els ous, els rovells, la nata i el sucre i batem bé fins a tenir-ho ben integrat, hi afegim el suc de les dues llimones i barregem, ho colem i omplim el motlle que tenim preparat.
Coem a 140 º durant uns 50/60 minuts.
Deixem refredar una mica i desemmotllem. Reservem a la nevera
Font: * tot i que l'he adaptat, la recepta original és de Gordon Ramsay

Seguidors