ÍNDEX DE RECEPTES

2 de maig del 2016

PASTÍS DE MATÓ

Els pastissos de formatge ens agraden molt i ara portava dies sense fer-ne cap... Aquest és molt fàcil i ràpid de fer, i de tant bo ... encara més ràpid de quedar-te sense! Amb aquestes quantitats surt un pastís no massa gran, i com està molt bo recomano que les dobleu ... el motlle que no sigui massa gran, però si alt perquè puja molt, desprès ja sabeu que els de formatge baixen també molt. 
PASTÍS DE MATÓ
Ingredients
375 g de mató
250 g de iogurt natural
3 ous (L)
50 g de farina de rebosteria
1/2 beina de vainilla
Motlle de 16-20 cm (per aquestes quantitats)
Opcional: fruites del bosc i sucre (300 g fruites 120g sucre)
Elaboració
En el bol de la batedora posem el mató, el iogurt i els ous, batem bé fins a tenir una barreja fina, afegim la farina, el sucre i les llavors de la vainilla (obrim la beina pel mig i amb la punta d'un ganivet rasquem bé) i batem per a integrar-ho tot,  no ens interessa una massa amb molt d'aire, per tant no l'hem de batre gaire. Tapem amb film i deixem reposar a la nevera, mentre preescalfem el forn a 180º.
Un cop engreixat el motlle hi aboquem la massa i coem a 180º, si teniu l'opció de dalt i baix millor, durant 45-50 minuts. Un cop passats 40 minuts podrem obrir el forn i comprovar si està cuit.
Traiem del forn i deixem refredar, desemmotllem i reservem a la nevera.
Per aprofitar que tenia fruites del bosc, vaig coure aquestes amb 120 g de sucre, durant uns 20 minuts, quan espesseix retirar del foc i deixar refredar. També podeu passar-la per un colador per a traure'n les petites llavors, jo aquest cop no ho vaig fer.
Font: Gastronomia y Cia

15 comentaris:


  1. Teresa; Quina alegría trobar-te en el blog aquest pastís... una bona trobada per els "formatgedictes", el mató quina delícia per el paladar i per a tots el que som formatges...
    Una abraçada Teresa¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Per mi els pastissos de formatge son tota una temptació. Amb el mató queda el gust suau i la capa de melmelada per sobre amb la seva dolçor el fa molt atraient.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quin tall! La meva mare frissaria amb aquest pastís...li encanta el mató.

    ResponElimina
  4. Quin goig que fa el tall del pastís!! Bé...tot el pastís! Fa molts anys que no menjo pastís de formatge i penso que el toc de la melmelada ha de ser tot un "punt"!!
    Petons i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  5. Que suau i bonissim aquest pastís

    ResponElimina
  6. Quina salivera!! sóc molt fan dels pastissos de formatge, i els fets amb mató són tan suaus que no pararies mai de menjar-ne!! un petó!

    ResponElimina
  7. Queda muy bueno yo también hice uno y me encanto. Fan de los pasteles con queso.
    Bss

    ResponElimina
  8. sóc una fan dels pastissos de formatge, i el de mató ja l'he provat ja! brutal!! petons

    ResponElimina
  9. Quin goig que fa...a mi qualsevol pastís amb formatge m'encanta!!! De mató mai l'he provat, aviam si m'animo ja que fa pita de ser boníssim!
    Clara

    ResponElimina
  10. Que rico . tiene que estar querida amiga, y que facil se ve, pero como bien dices seguro que es mas facil aun comerlo jejeje, me ha encantado. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  11. Un dels meus pastissos favorits, els de formatge! Però encara no n'he fet mai cap a casa de mató.Segur que és deliciós, així que m'emporta la recepta i llàstima que no me'n pugui endur també un trosset! Un petonet!

    ResponElimina
  12. Amb mató m'agrada molt com queden els pastissos de formatge, molt més lleugers que els cheesecakes americans!
    Petons
    palmira

    ResponElimina
  13. Hola! La massa no porta sucre?
    Ho tinc a mitg preparar i no se que fer

    ResponElimina
  14. Caldria corregir la recepta. Falta especificar la quantitat de sucre.....

    ResponElimina
  15. Hola bon día, ja fet el teu pastís, queda bonisimmm
    No posava la quantitat de sucre jo li he posat 100gr
    Tu quan li posas?
    Gràcies

    ResponElimina