25 d’abril de 2016

PASTÍS DE ROSES DE POMA

Aquí teniu la recepta d'aquest pastís tant florit!! no en queda ni una engruna, el vam trobar boníssim! la base cruixent, la crema fina i gens dolça i la poma cruixent, a cada mossegada una rosa!. La feinada es va veure recompensada...val la pena!. La recepta la vaig trobar a AQUÍ , també hi podreu veure el vídeo, que us anirà molt bé per a fer el muntatge de les roses.
PASTÍS DE ROSES DE POMA
Ingredients
Per a la base
250 g de farina
125 g de mantega 
100 g de sucre llustre
60 g de farina de nous (vigileu que les nous són olioses i us pot quedar una pasta, no interessa)
1 ou
Elaboració
Barregem la farina amb la mantega, fregant fins a tenir una barreja arenosa, hi afegim el sucre, les nous i l'ou, barregem amb una cullera, quan costi ho fem amb les mans, És una massa que no cal amassar gaire, , si fa calor i us queda molt enganxosa, emboliqueu-la amb film i poseu-la a la nevera uns minuts, per estirar-la us anirà millor. Posem la massa entre dos trossos de fils, amb el corró l'estirem fins a un gruix de 1/2 cm. aprox.
Traiem el film d'una banda i amb compte col·loquem la massa en el motlle, fem que quedi ben posada i traiem l'altre film, tallem la massa que sobresurti. amb una forquilla punxem la base i coem durant uns 25 minuts, o fins que la tingueu ben rosseta. Reservem.
Coulis de melmelada
Melmelada de maduixa
Dos cullerades d'aigua
En un cassó escalfem la melmelada amb l'aigua, retirem del foc i colem bé, i reservem.
Per a la crema
200 ml de lle
4 rovell d'ou
37 g de sucre
14 g de maizena
100 ml de nata líquida
Vainilla al gust
Elaboració
Betem els rovells amb el sucre, amb una mica de llet desfem la maizena i l'afegim als rovells, escalfem la llet restant i l'afegim a la barreja anterior, ho colem i coem a foc mig sense deixar de remenar, quan ha espessit i afegim la nata líquida i la vainilla, remenem bé i retirem del foc. Deixem refredar tapada a pèl amb film.
Preparem la base amb la crema.
Pintem la base de galeta amb el coulis de melmelada., evitarà que la galeta s'estovi, omplim amb la crema.
Per a les roses
8-10 Pomes vermelles (hi ha un tipus de poma que es diu així poma vermella)
125 ml de suc de taronja
105 g de sucre
110 g de mantega fosa
Fonem la mantega i barregem amb el sucre i el suc de taronja. Mantenim la barreja calenta posant el bol al bany maria, si es refreda la mantega solidifica i no hi haurà manera de macerar les pomes per a que siguin flexibles (això no s'explica al vídeo... i és fonamental!)
Rentem molt bé les pomes i les eixuguem. Amb una mandolina tallem làmines fines de poma, per una banda fins a arribar al cor, llavors comencem per l'altra banda, ens quedarà poma pels dos laterals, reserveu-los per a una altra preparació (jo vaig fer-ne compota). Aquestes làmines les hem de macerar durant 8-10 minuts a la barreja de mantega, taronja i sucre, veureu que es tornen flexibles, per a poder fer les roses, per a cada una necessitem 3 rodanxes de poma, les petites les posem per fer la part central de la rosa. Mireu el vídeo per veure com fer la rosa.
Només ens queda anar fent les roses (vídeo) i col·locant-les damunt la crema.
Per donar una mica de lluentor vaig desfer una fulla de gelatina amb una mica de melmelada colada calenta (coulis anterior que va sobrar) i vaig pintar una mica per sobre les roses.

 Després de l'experiència...

- Per a saber el gruix de les làmines de poma primer provar-ho amb una poma que no sigui de les que necessiteu, fins a tenir el gruix que ens cal.
- Manteniu la barreja per a estovar la poma calenta, no que bulli eh! només calenta per a que la mantega no solidifiqui.
- Amb la poma sobrant podeu feu un bona coca de poma, una compota boníssima, melmelada...

Espero que us hagi agradat! animeu-vos!!





22 d’abril de 2016

BONA DIADA DE SANT JORDI 2016


Aquesta ha estat una setmana productiva a la cuina de comacasa-res!
Bé, ja ha passat un any... demà Sant Jordi !
Com cada any volem desitjar-vos una dolça i feliç Diada! 
M'agradaria que poguéssiu tastar aquest pastís tant florit que he preparat per a l'ocasió, però no podrà ser, no arriba per a tothom, la recepta la setmana vinent publicaré la recepta, per si us ve de gust fer-lo en alguna ocasió. No us enganyaré, porta la seva feina, el més entretingut i que té alguna dificultat, són les roses de poma, però que alguna ajuda us podré donar, després d'haver patit algun que altre problemilla..., què us facilitarà la feina!
No m'enrotllo més, que tingueu una  BONA DIADA DE SANT JORDI  !!!



20 d’abril de 2016

GASPATXO DE POMA

Ja tornem a ser 20 de mes...com passa el temps! i aquest mes s'acumulen les celebracions, aniversaris, Sant Jordi... Aquest mes la Merce del blog Destapant cassoles, en el repte mensual Del blog al plat, ens proposava remenar el blog de la Gemma Caprofiti, i així ho hem fet! Com sempre, anava amb el temps just i he hagut de triar una recepta fàcil i ràpida de fer, però aquest cop ho he agraït, doncs ahir vam tenir un sopar de luxe, bé, diferent, el vam començar amb aquest gaspatxo de poma, ben fresquet, que va venir molt de gust i el vam trobat boníssim!! Segur que aquest estiu més d'un dia el repetiré! 
El vaig fer amb la Thermomix, que m'agrada molt per a gaspatxos, queden amb una textura envellutada molt fina, però segur que amb algun altre robot us quedarà boníssim! He gosat fer-hi algun canvi, com és posar una orientació de les mesures de cada ingredient, però ja sabeu que cadascú té el seu gust, més fort de vinagre o menys, amb més gust d'all o no...
DEL BLOG AL PLAT ABRIL 2016
GASPATXO DE POMA
Ingredients
4 pomes golden
1 all (a la recepta original posa 1 i mig)
2 cullerades de vinagre de xerès
100 ml d'oli d'oliva verge
1/2 c/c de sal
1/2 cogombre (semi-pelat i traient part de les llavors)
1/2 pebrot verd
Molla de pa seca (jo no en tenia i vaig posar-ho de motlle, sense la crosta)
Elaboració
En el got de la TMX posem les pomes pelades i tallades a trossos, jo els hi vaig tirar un raig de llimona per a que no s'oxidessin, l'all (traient la part interior), el cogombre semi-pelat i sense llavors, el pebrot, la sal, el vinagre i la molla de pa (sempre és opcional però en aquest cas anirà bé per a espessir-lo una mica).
Triturem durant 3 minuts a vel. 10. Afegim l'oli i barregem 3 segons a vel. 7.
El posem en un bol i reservem a la nevera.
Servir-lo ben fresc.

18 d’abril de 2016

PASTÍS PEIX DE XOCOLATA I LACASITOS


Dos pastissos per a una celebració molt especial!!! el primer any del nostre net Joan! Què mal està dir-ho, però és un encant, alegre, simpàtic, carinyòs...i guapíssim, clar! Es va quedar molt parat en veure el peix... a l'escola bressol tenen una peixera i a ell li encanta mirar els peixets! amb la boqueta fa el peixet..., en fi que el pastís li va agradar...je, je...
El pastís 1 era especial, sense gluten, per la tieta Montse, però que a tots ens va agradar moltíssim i va volar. Em va sorprendre el pa de pessic, humit i molt esponjós, molt bo!! la recepta és la del iogurt, només vaig canviar la farina i el llevat sense gluten, ah!  la xoco també sense gluten!
Després de molt mirar receptes del pastís de peix, em vaig quedar amb el de la Cristina del blog Bufet de postres , que alhora l'havia vist en un altre blog, i si vas estirant el fil veus les voltes i voltes que donen les receptes!!
Doncs estava súper bo!! Vaig pensar que sobraria molt pastís, els dos eren ben grans..., però vam fer gairebé net!!
PASTÍS PEIX DE XOCOLATA I LACASITOS
Ingredients
Motlle de 26 cm
Pa de pessic
200 g de xocolata per a fondre (Nestlé postres)
200 g de mantega
200g de sucre
180 g de farina de rebosteria
6 ous
Pessic de sal
Pel farcit
Melmelada, crema, trufa...(vaig posar melmelada de préssec casolana)
Almívar t/t (tant d'aigua com de sucre, fer-ho bullir uns minuts i deixar refredar)
Jo tenia almívar de préssec, encara més bo!
Cobertura
150 g de xocolata per a fondre
150 g de nata per a muntar
75 g de mantega
Lacasitos 
Elaboració
Preescalfem el forn a 160º-170º
Fonem la xocolata al bany maria, retirem del foc i hi afegim la mantega trossejada, remenem bé fins que s'hagi desfet. Reservem .
Separem els rovells de les clares. Batem els rovells tot afegint el sucre en forma de pluja, batem fins a tenir uns crema escumosa i blanquinosa. Millor fer-ho amb batedor elèctric, sinó costa bastant...
Un cop la xocolata està tèbia l'afegim a la crema de rovells i barregem bé, a continuació incorporem la farina tamisada i barregem fins a integrar-la.
Muntem les clares amb un pessic de sal, han de quedar ben fortes i les anem incorporant a la barreja anterior de mica en mica, amb moviments envoltants.
Aboquem la massa en el motlle engreixar i enfarinat i coem a 160º (dependrà una mica de cada forn), durant 45 minuts. Comproveu si és cuit punxant-lo amb una agulla o brotxeta, ha de sortir neta.
Traiem del forn i quan hagi perdut temperatura el desemmotllem i deixem que refredi bé damunt d'una reixeta.
Cobertura
Un cop tenim el pa de pessic fred, el partim per la meitat transversalment, el mullem amb l'almívar, el farcim i tapem amb l'altra meitat, en traiem un triangle per fer-li la boca i tenir la cua, col·loquem tot damunt una reixeta, a sota posem un plat gran per a recollir la xocolata que caurà quan el cobrim.
En un casso escalfem la nata, quan arrenqui el bull retirem del foc i hi afegim la xocolata i la mantega trossejada, esperem un minuts i remenem fins a tenir una crema fina, sense grumolls.
Aboquem la crema de xocolata per sobre del pa de pessic, ha de quedar tot cobert, amb moviments suaus de la reixeta ens ajudarà a que vagi quedant tot cobert i uniforme, si pel lateral queda algun lloc sense xocolata, amb una espàtula el cobrim. 
Amb compte el posem a la safata de presentació, si la cua es desenganxa no patiu, poseu una mica de cobertura a la punta (si talleu una mica la punta anirà millor) i s'enganxarà bé. 
Deixem que la xocolata hagi quallat una mica i amb paciència, anem enganxant els Lacasitos. 
Si ho feu en calent no s'aguantaran.
Per molts anys, Joan!!!



14 d’abril de 2016

QUICHE À LA TOMATE, NIÇOISE de Julia Child


Al blog Claudia&Julia vaig veure aquesta quiche de tomàquet i alguna coseta més, i en veure que era del llibre en què es va basar la pel·lícula Julie&Julia, que em va encantar i que segur haureu vist, no vaig  dubtar en fer-la de seguida, tant, que ahir mateix va caure per sopar! no van quedar ni les engrunes! què bona la vam trobar!!  La propera vegada faré jo la massa brisa perquè com ha de reposar 2 hores ahir no em donava temps, i segur que encara estarà més bona. Aquesta quiche és una mica diferent de les que fem normalment, no porta nata i l'ingredient principal és el tomàquet. Com comenten Claudia&Julia, una quiche molt mediterrània...tomàquet, anxoves, olives...
I com el llibre ja s'ha editat en espanyol, aquest Sant Jordi me'l demano, al menys un, són dos volums! aquí
QUICHE À LA TOMATE, NIÇOISE
Ingredients 
(per a 4-6 persones)
Pasta brisa
140 g de farina
85 g de mantega freda tallada a daus
25 g de llard a trossets petits
3-4 1/2 cullerades d'aigua freda
Opcional: us pessic de sucre
Farcit
40 g de ceba picada fina
900 g de tomàquet, pelat, sense llavors i picat.
1 tomàquet en rodanxes per a decorar
1 ou i 3 rovells
8 filets d'anxoves i l'oli d'aquestes
3 cullerades de pasta de tomàquet (tomàquet concentrat, a Mercadona en tenen)
Olives negres sense pinyol
25 g de parmesà ratllat
Un pessic de pebre vermell
3 cullerades de julivert picat
1/2 c/p d'orenga, alfàbrega, farigola (podem fer una mica de cada, jo vaig posar orenga)
1 c/p de pebre negre molt
Oli d'oliva verge
Elaboració
Pasta brisa
Posem tots els ingredients menys l'aigua a l'amassadora que tingueu, amb l'accessori de la pala i a alta velocitat barregem, anem parant, ho fem 4 o 5 vegades, hem d'aconseguir una textura d'arena. Ho fem en vàries vegades perquè la massa no agafi temperatura, ja que porta certa quantitat de grassa.
Un cop tenim la textura arenosa hi afegim 3 cullerades d'aigua freda, posem en marxa l' amassadora, si fa bola és senyal que la tenim al punt, sinó afegim una mica més d'aigua.
Traiem la massa damunt de la taula enfarinada i la treballem una mica, hem d'aconseguir una textura fresca i suau (Com no l'he fet no en se el resultat...). Tapem amb film i deixem reposar a la nevera un mínim de 2 hores.
U  cop tenim la massa reposada, l'estirem damunt una superfície enfarinada i amb l'ajuda d'un corró l'estirem, li donem forma circular i d'un gruix d'uns 4mm.
Amb compte enrotllem la massa al corró i la col·loquem en el motlle, prèviament engreixat i enfarinat.Tallem la massa sobrant, cobrim amb paper de forn, a sobre hi posem les boles ceràmiques o alguna llegum ( jo ho faig amb cigrons), i coem durant uns 10 minuts a 200º, forn preescalfat. Retirem les boletes o cigrons i el paper i coem durant 2 minuts més.
Si compreu la massa, només cal col·locar-la en el motlle, punxar-la bé i coure-la seguin les instruccions del fabricant. Jo vaig pintar tot l'interior amb ou batut, d'aquesta manera forma una capa que la protegeix de la humitat del farcit i no s'estova tant.
Retirem del forn i reservem
Farcit
Piquem la ceba i la sofregim amb una mica d'oli, que quedi rosseta però que no es cremi, afegim els tomàquets pelats i sense llavors picats. l'all ben picat, les herbes aromàtiques, la sal i el pebre ( jo vaig posar una mica de sucre per a traure l'acidesa del tomàquet). Coem uns 10 minuts, fins que l'aigua dels tomàquets s'hagi evaporat. Retirem del foc i deixem que perdi una mica de temperatura.
En un bol batem l'ou i els rovells, afegim les anxoves picades, la pasta de tomàquet, 3 cullerades d'oli (comptant el de les pròpies anxoves), el julivert picat, el pebre vermell i la mica de cayena. Barregem bé. a continuació afegim el sofregit de tomàquet i ceba, barregem , rectifiquem de sal si cal, penseu que l'anxova ja és salada, i reservem.
Aboquem el farcit damunt la massa brisa cuita en blanc, ratllem el parmesà i repartim per sobre, fem rodanxes fines de tomàquet i les col·loquem per sobre del formatge i repartim olives negres al nostre gust.
coem durant 25-30 minuts a 190º, amb el forn preescalfat.
La podem consumir tant calenta, tèbia i com no freda!
Acabada de sortir del forn! quina bona olor...





11 d’abril de 2016

CAKE DE GALETES I XIPS DE XOCOLATA

Aquest cap de setmana no hem estat massa per la cuina... de tant en tant ja toca, que també agrada que t'ho facin!, però com m'agrada, sempre troba un moment per a preparar alguna coseta, com aquest cake de galetes i xips de xocolata que vaig veure al blog Food and Cook i hem va cridar l'atenció això de substituir la farina per galetes triturades, i com tenia els ingredients nom'ho vaig pensar dues vegades... i el resultat ben bo! un gust de galeta molt bo!. Per fora és cruixen i tot, no és massa esponjós però tampoc resulta sec, al contrari és ben humit. Si us ha de durar un parell de dies és recomanable embolicar-lo amb paper d'alumini, perquè s'asseca de seguida, i és conservarà perfectament!
Amb aquestes mides surt un cake petit, jo tenia el motlle una mica massa gran, per això va quedar més baix, si el teniu més petit millor perquè us quedarà més alt.
CAKE DE GALETES I XIPS DE XOCOLATA
Ingredients
200 g de galetes (jo vaig fer-ho amb Marbú Dorada, que tenen un gustet molt bo)
150 g de xips de xocolata 
100 g de mantega (a temperatura ambient)
75 g de sucre
3 ous (a temperatura ambient)
2 c/p de llevat (tipus Royal)
Elaboració
Triturem les galetes fins deixar-les ben fines, amb textura de farina. Si no teniu cap robot poseu-les dins una bossa i amb el corró les aixafeu fins que tingueu la textura de farina.
En un bol posem la mantega i el sucre i batem molt bé fins a tenir una consistència esponjosa, afegim els ous un a un i els anem integrant amb la batedora elèctrica, si no en teniu amb batedor manual. A continuació afegim els ingredients secs i batem bé fins a tenir una barreja homogènia, primer costa una mica però a mesura que la farina de galeta s'humiteja ens queda més fina i sense grumolls.
Afegim les xips de xocolata, barregem bé i aboquem en el motlle prèviament engreixat.
Coem a 180º , amb el forn prèviament escalfat, durant uns 30 minuts. El punxem per a comprovar si està cuit.
El traiem del forn, deixem que perdi una  mica de temperatura, desemmotlles i deixem refredar damunt d'una reixeta.
La textura que té quan està tebi és genial! i per si en sobra, el que us he dit, embolicat per a que no es ressequi.
* c/p= cullera de postres

4 d’abril de 2016

ROSQUILLES DE TARONJA I LLIMONA

Feia molt temps que no em posava mans a la massa de les rosquilles! i mira que són bones!!
Com divendres em va arribar la comanda de taronges i llimones que havia fet a TARONGESNOSTRES, vaig pensar en fer alguna recepta especial i que l'ingredient fos la taronja o la llimona. Pensant receptes em van venir al cap unes rosquilles de taronja que havia vist fa molt temps..., i buscant, buscant al final he fet un poti-poti de diferents receptes i aquí teniu la recepta i les rosquilles!!  
Aquest cap de setmana hem tingut uns bons esmorzars i berenars, i algun que altre moment...per a endolcir-nos una mica...Molt bones!!
ROSQUILLES DE TARONJA I LLIMONA
Ingredients
2 ous
1/2 got de moscatell 
1/2 got d'anís dolç
1/2 got d'oli d'oliva
1/2 got de llet
Pell ratllada de taronja i llimona
La pell d'una taronja
1/2 sobre llevat tipus Royal
Pessic de sal
Anís en gra (amb el corró l'aixafem una mica)
1 k de farina
Sucre per a arrebossar
Oli per a fregir (de girasol millor)
Jo vaig mesurar les quantitats, 1/2 got = 100 ml
Elaboració
En un bol gran posem tots els ingredients menys la farina. Amb una mà remenem per a barrejar-los, anem   tamisant la farina tot incorporant-la a la barreja líquida, poc a poc, també afegim la sal i el llevat. Quan ja tinguem una massa més compacta l'aboquem damunt el marbre i l'anem treballat i afegint farina, la que admeti, això dependrà del tipus d'aquesta.
La massa final ha de ser tova però que no s'enganxi als dits. Agafem pessics de massa, (com la mida d'un rovell d'ou dur....és el que se m'acudeix en aquest moment...), fem una boleta i amb l'ajuda del dits fem un forat al mig. 
En una paella fonda posem oli abundant, quan sigui calent hi anem posant les rosquilles, les retirem quan estiguin rossetes per les dos bandes i les posem damunt paper absorbent per a traure l'excés d'oli (encara que és una massa que no n'absorbeix gaire).
En un bol posem sucre i les arrebossem una mica.
Si teniu espera...com més temps faci que les heu fet, més bones les trobareu!!







Seguidors